Σπύρος Παρασκευάκος feat: Πωλίνα Λεσνέβσκαγια “Αγαπαμε” | Νέο τραγούδι

0
Σπύρος Παρασκευάκος Πωλίνα Λεσνέβσκαγια

Ο Σπύρος Παρασκευάκος παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο «Αγαπαμε» (χωρίς τόνο) σε στίχους και μουσική δικούς του και μοιράζεται την ερμηνεία του τραγουδιού με την Πωλίνα Λεσνέβσκαγια (lead singer του συγκροτήματος “The Zero Won“).

Είναι το δεύτερο single, μετά το «Τραπεζάκι σαλονιού» (ντουέτο με την Ιωάννα Λέκκα), από το τρίτο του album που θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες.

Στο επερχόμενο τρίτο album του θα εμπεριέχει αυτή τη φορά ολόκληρο τον κόσμο του καθώς θα πρόκειται για δικούς του στίχους, μουσική και ερμηνεία. Ο Σπύρος Παρασκευάκος ψάχνει συνεχώς νέους τρόπους έκφρασης, νέες φόρμες, νέα στοιχεία. Παίζει με τις μελωδίες και με τον πεζό λόγο με διάφορους τρόπους μέσα στα τραγούδια. Δημιουργεί το δικό του καλλιτεχνικό σύμπαν και το «Αγαπαμε» μας εισάγει σε αυτό τον κόσμο με ιδανικό τρόπο.

“Αφήνω ήσυχα ένα τραγούδι μου στο σύμπαν.
Χωρίς πολλά πολλά.
Παρκάρω για λίγο τις μελωδίες μου στην άκρη.
Να πω τα πράγματα στα ίσια.
Στην ευθεία.
Ένα τραγούδι για όλα εκείνα που μας παίρνει η ζωή. Για τις στιγμές που μας ξεγελάει. Που δεν μας κάνει τη χάρη.
Για όλα εκείνα τα καθημερινά.
Τα μικρά που είναι μεγάλα.
Ένα τραγούδι για αυτούς που έφυγαν,
για εκείνους που μας την φέρανε τη τελευταία στιγμή.
Μα πιο πολύ ένα τραγούδι για αυτούς που έμειναν με όποιο κόστος.
Για αυτούς που παραμένουν εδώ.
Στο μαζί.
Ένα τραγούδι για την αγάπη.
Για το ταξίδι από αυτήν και προς αυτήν.
Ένα τραγούδι για τους κύκλους που κάνουμε στην αγάπη.
Αγαπαμε.
Χωρίς τόνο”

  • Λίγα λόγια για τον Σπύρο Παρασκευάκο

Ο Σπύρος Παρασκευάκος είναι τραγουδοποιός και συνθέτης. Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και ασχολείται κατά κύριο λόγο με το τραγούδι.

Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας, σπούδασε περιβάλλον στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Παράλληλα ξεκίνησε να ασχολείται και με τη μουσική σπουδάζοντας κλασικό πιάνο.

Είναι επίσης απόφοιτος του εργαστηρίου μουσικής για θέατρο του Εθνικού Θεάτρου και σπουδάζει σύγχρονο τραγούδι και φωνητική με την Έλλη Πασπαλά.

Διακρίθηκε στην 4η ακρόαση της Μικρής Άρκτου του Παρασκευά Καρασούλου όπου και κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι «Γλυκός Γενάρης» με ερμηνευτή τον Απόστολο Κίτσο.

Στη συνέχεια κυκλοφόρησε το πρώτο του album «Απ’ το μηδέν» με ερμηνευτή τον Ζαχαρία Καρούνη και το δεύτερο album «Τρίτη έξοδος» σε στίχους του Γιάννη Βασιλόπουλου και ερμηνεύτρια την Δήμητρα Σελεμίδου. Παράλληλα κυκλοφόρησε και την πρώτη του ποιητική συλλογή «Μικρά καρφιά», επίσης από τη Μικρή Άρκτο.

Έχει γράψει τραγούδια και συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Φοίβος Δεληβοριάς, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Μάνος Ελευθερίου, Γιώτα Νέγκα, Βικτώρια Ταγκούλη, Nalyssa Green κ.ά.

Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις όπως «Υγρά μάτια» του Κ. Παππά, «Virtual reality» του Η. Παρασκευόπουλου, «Το πράσινο μου το φουστανάκι» της Λένας Κιτσοπούλου καθώς και για το θεατρικό αναλόγιο «Μια νύχτα για τον Σαίξπηρ» σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης.

Με την ομάδα Αίολος έγραψε μουσική στις παραστάσεις «Ο μικρός εγώ» βασισμένο στο μυθιστόρημα «Τα ρέστα» του Κώστα Ταχτσή, «Ματωμένος γάμος» του F.G.Lorca και «Οδός Ολύμπου 12» βασισμένο στην «Ελληνική μυθολογία» του Νίκου Τσιφόρου σε σκηνοθεσία του Βασίλη Ανδρέου.

Previous articleΒερτζί Μαβί “Δίχως αυγή” | Single
Next articleMaluma feat. Feid “Mojando Asientos” | Video