Σοφοκλής Βρανάς “Ελλάδα μάνα μου” | Video

0

Ο Σοφοκλής Βρανάςμας παρουσιάζει το νέο του Single με τίτλο “Ελλάδα Μάνα μου“. Εκτός της ερμηνείας του, υπογράφει και την μουσική σύνθεση στο τραγούδι αυτό, ενώ τους στίχους υπογράφει ο Κωνσταντίνος Κυρίτσης, την σκηνοθεσία του βίντεο έχει κάνει ο Κώστας Γοντικάκης.

Το “Ελλάδα μάνα μου”, είναι ένα γνήσιο ζεϊμπέκικο που περιγράφει το βίωμα της νοσταλγίας, και της αγάπης που νιώθουν οι Έλληνες μετανάστες για την πατρίδα τους.

Μετανάστης και ο ίδιος ο Σοφοκλής, που είναι βαθιά ρεαλιστής αλλά και ονειροπόλος οραματιστής, σε κάθε τραγούδι που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, μας αφηγήται ένα κομμάτι της ζωής του. Αυτήν την φορά με το “Ελλάδα μάνα μου”,  είναι σίγουρο ότι το συναίσθημα που θέλει να μεταδώσει, θα χτυπήσει στις καρδιές εκατομμυρίων Ελλήνων σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης.

Ο Σοφοκλής Βρανάς, δεν έχει χάσει την ελπίδα του, ότι σύντομα θα επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα, την πατρίδα του! Και κάθε του βήμα, μικρό η μεγάλο τον οδηγεί σε αυτόν τον στόχο, της επιστροφής.

Στο βίντεο, συμμετέχουν ο ηθοποιός Γιάννης Δημητράκης, η παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου και ο Κωνσταντίνος Αναστόπουλος από την ακαδημία ζεϊμπέκικου του Δ Πετρόπουλου.

Ο Κώστας Γοντικάκης, χρησιμοποίησε στα πλάνα του το βιβλίο Οδύσσεια του Νίκου Καζαντζάκη, καθόλου τυχαίο, καθότι το συγκεκριμένο βιβλίο μιλά για περιπλάνηση και επιστροφή. Επίσης κάποια από τα πλάνα του χώρου, έγιναν στο μνημείο γενοκτονίας Ποντίων στον Πειραιά.

Στίχοι:

Ελλάδα Μάνα μου, πως με πονάς
με τυραννάς και με πουλάς
θέλω να μείνω στην αγκαλιά σου
μα εσύ με διώχνεις δεν με κρατάς

Γλυκιά Πατρίδα μου, όχι μη κλαίς
ήταν γραφτό, εσύ δεν φταις
όσοι περάσαν σ’ έχουν ματώσει
τώρα μετράς χίλιες πληγές

Αχ Ελλάδα μου Ευλογημένη
της Ιστορίας τιμωρημένη
αχ Ελλάδα μου Γη πληγωμένη
για τα παιδιά σου γίνεσαι ξένη
Ελλάδα Μάνα μου Ευλογημένη
για τα παιδιά σου γίνεσαι ξένη

Ελλάδα Μάνα μου σε χαιρετώ
δάκρυ καυτό ως τον λαιμό
πόσα ν’ αντέξει και η ψυχή μου
ζω και δεν ζω από καιρό

Γλυκιά Πατρίδα μου φεύγω ξανά
για μακριά σαν τα πουλιά
θα σ’ έχω πάντα μες στο μυαλό μου
φλέβα χτυπά μες στην καρδιά

Το “Ελλάδα μάνα μου”, κυκλοφορεί ψηφιακά σε όλες τις πλατφόρμες από την Spider Music.