Γιώργος Πάγκαλος feat. Lava “1000 Μυστικά” | Single

0

Ο Γιώργος Πάγκαλος έπειτα από εικοσαετή πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο μας συστήνεται με την πρώτη του επίσημη δισκογραφική δουλειά με τίτλο “1000 Μυστικά” με την συμμετοχή του Lava.

“1000 Μυστικά”, στα οποία κυριαρχεί η κρητική λύρα και το λαούτο, τιμώντας τον τόπο καταγωγής του καλλιτέχνη. Αξιοσημείωτες οι συνεργασίες του με Γιώργο Νταλάρα, Γλυκερία, Θέμη Αδαμαντίδη.

Ο καλλιτέχνης με το ανήσυχο πνεύμα συνεργάζεται με έναν από τους πιο αξιόλογους Έλληνες μουσικοσυνθέτες και στιχουργούς, Τόλη Κόκκινο, και το αποτέλεσμα οπτικοποιείται από την Μαρία Σκόκα.

Κυκλοφορεί από την Walnut Pearl.

  • Λίγα λόγια για τους δημιουργούς:

Γιώργος Πάγκαλος

Ο Γιώργος Πάγκαλος έπειτα από μεγάλη καλλιτεχνική πορεία στον χώρο της μουσικής και της διασκέδασης μας συστήνεται με την πρώτη του επίσημη δισκογραφική δουλειά με τίτλο “1000 Μυστικά” με την συμμετοχή του LAVA.

Ο Γιώργος Πάγκαλος με καταγωγή από την Κρήτη, ζει και δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στον Βόλο και έχει στο ενεργητικό του πάνω από 2 δεκαετίες συναυλίες και εμφανίσεις τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Συνοδεύει πάντα τις εμφανίσεις του με λαούτο, λύρα & κιθάρα και έχει συνεργασίες με Νταλάρα, Γλυκερία, Αδαμαντίδη κ.α.

Lava

O Lava, που έχει γράψει τους Rap στίχους στο “1000 Μυστικά”, και αυτός με μια πορεία αξιοσημείωτη στον χώρο της RnB & Hip Hop μουσικής σκηνής της χώρας μετράει δισκογραφικές συνεργασίες με Ελένη Δήμου, Κατερίνα Στικούδη, C:Real κ.α. και έχει βρεθεί επί σκηνής από Goin’ Through, Stavento μέχρι και Θέμη Αδαμαντίδη.

Στο ενεργητικό του έχει πάνω από 10 LP – CD και συλλογές και άλλα τόσα Digital Singles και τέλος βραβεύσεις στα MAD AWARDS θεσμός του MAD TV.

Τόλης Κόκκινος

Τέλος, ο Τόλης Κόκκινος, δημιουργός του τραγουδιού που υπογράφει και τον στίχο και την μουσική, κατατάσσεται σε έναν από τους πιο αξιόλογους συνθέτες – στιχουργούς της Ελλάδος. Έχει συνεργασίες με ξένους και Έλληνες μουσικούς & παραγωγούς και επίσης έχει γράψει μουσική για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Έχει υπάρξει διευθυντής ορχήστρας; του “Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης” και έχει κερδίσει αρκετά βραβεία και διακρίσεις σε Ελλάδα & Εξωτερικό. Οι συνεργασίες του αξιοσημείωτες, έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως: Θεοδωράκη, Νταλάρα, Γαλάνη, Παπακωνσταντίνου, Αλεξίου, Πλούταρχο , Βοσκόπουλο, Πάριο, Φαραντούρη, Bregovic κ.α.