Bob Katsionis: Ανακοίνωσε νέο σόλο άλμπουμ και ένα επαναστατικό νέο format

0
SHARE

Ο Έλληνας παραγωγός, σκηνοθέτης και συνθέτης Bob Katsionis, επιστρέφει με το 5ο σόλο άλμπουμ του με τίτλο “Prognosis & Synopsis“, κάνοντας μια “σύνοψη” της σόλο καριέρας του μέχρι σήμερα και μια “πρόβλεψη” για το πού θα κινηθεί μουσικά στο μέλλον. Το νέο άλμπουμ αποτελείται από 10 τραγούδια που δημιουργήθηκαν και ηχογραφήθηκαν σε μια περίοδο 15 ημερών, τον Αύγουστο του 2017!

«Ήταν μια έκρηξη έμπνευσης. Τον περασμένο Αύγουστο και αφού τελείωσα τις υποχρεώσεις μου με τους γερμανούς power metal “ Serious Black”, βρέθηκα ξαφνικά με ένα μήνα ελεύθερο στα χέρια μου μετά από 4 ή 5 χρόνια όπου δούλευα συνεχώς στο στούντιό μου, περιόδευα και ηχογραφούσα άλλα projects. Είχα λοιπόν ένα υπέροχο διάστημα διακοπών στην Ελλάδα που καθόμουν όλη μέρα στο σπίτι παίζοντας παιχνίδια και παρακολουθώντας ταινίες. Και ξαφνικά… το μυαλό μου καθάρισε. Αποφάσισα να ξεκινήσω τη δική μου δισκογραφική εταιρεία “Symmetric Records” και επιτέλους να δουλέψω επάνω στο Icon-Disc ™, ένα format το οποίο ήταν στο μυαλό μου από την εποχή της γέννησης των Smartphones. Και φυσικά .. να παίξω και τη δική μου μουσική. Έτσι, κάθε μέρα καθόμουν μπροστά στο Korg Kronos μου και τζαμάριζα, έκανα διάλειμμα για να παίξω κάποια παιχνίδια Εικονικής Πραγματικότητας για να με βοηθήσουν να ταξιδέψω σε διαφορετικούς κόσμους, να πάρω περισσότερη έμπνευση για να δώσω χρόνο στη μουσική μου να αναπτυχθεί μέσα μου και στη συνέχεια να πάω πίσω στο στούντιο μου να την ηχογραφήσω. Νιώθω ότι αυτό το άλμπουμ είναι η πιο ειλικρινής, συμπαγής και ώριμη δουλειά μέχρι στιγμής και αντιπροσωπεύει εμένα και την τέχνη μου στο 100% αφήνοντας μια λαμπρή υπόσχεση για το μέλλον».

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο Sound Symmetry Studio από τον Bob Katsionis ο οποίος έπαιξε όλα τα όργανα εκτός από τα drums που έπαιξε ο Βαγγέλης Μωραΐτης.

Η παραγωγή και η μίξη έγινε από τον Bob Katsionis και το Analog Mastering από τον Νάσο Νομικό στο VU Productions, στον Πειραιά.

Το θαυμάσιο artwork δημιουργήθηκε και πάλι από τον Γάλλο καλλιτέχνη Aurelien Police, ο οποίος είχε δημιουργήσει και το artwork του άλμπουμ “Rest In Keys“.

“Το Icon-Disc ™ είναι αυτό που απλά λέει το όνομα του: ένας” δίσκος “μουσικής με τη μορφή ενός εικονιδίου στο τηλέφωνο ή το tablet σας. Για δεκαετίες, καλλιτέχνες και συγκροτήματα κυκλοφορούσαν τη μουσική τους με τη μορφή ενός άλμπουμ: μια συλλογή μουσικής έκφρασης και έμπνευσης που αντιπροσωπεύει μια ορισμένη περίοδο της ζωής του συνθέτη ή του καλλιτέχνη. Ακόμη και το ραδιόφωνο έπαιζε τα singles για να κάνει τους ακροατές να αγοράσουν το άλμπουμ σε κασέτα, βινυλίο, και CD. Με την πρόσφατη άφιξη του ευρυζωνικού Διαδικτύου, υπηρεσίες όπως το YouTube, το iTunes, το Spotify κλπ., μας τροφοδοτούν με χιλιάδες τραγούδια, βιντεοκλίπ, playlist, συλλογές και άλλα συναρπαστικά πράγματα σαν κι αυτά, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην επικεντρώνονται πια στο άλμπουμ αυτό καθαυτό.

Και για μένα η “μαγεία” της κατάδυσης στον κόσμο ενός άλμπουμ, που περιλαμβάνει το πλήρες artwork, εικόνες, φωτογραφίες, περιεχόμενα, πληροφορίες είναι αυτό που μετατρέπει τους ακροατές σε “οπαδούς”. Και είναι οι οπαδοί αυτοί που αγοράζουν τα άλμπουμ, το merchandise, τις ειδικές εκδόσεις κ.α. και βοηθούν μια μπάντα να επιβιώσει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που όλοι ζούμε και κάνουμε μουσική. Ακόμη πιο σημαντικό, μέσω του άλμπουμ, ο ίδιος ο καλλιτέχνης έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την πλήρη δυναμική του, να παρουσιάσει το έργο του σε πλήρη κλίμακα και να πάρει τον ακροατή από το χέρι και να τον οδηγήσει σε ένα υπέροχο ταξίδι μέσα από τη μουσική του.

Η φιλοσοφία του Icon-Disc ™ δεν είναι κάτι νέο. Οι μεγάλοι καλλιτέχνες όπως η Bjork, ο Paul McCartney, ο Sting, η Lady Gaga, ο JayZ και πολλοί άλλοι έχουν κυκλοφορήσει “άλμπουμ-ως-app”, αλλά η μορφή δεν ήταν ποτέ διαθέσιμη στην αγορά για διάφορους λόγους:
Δεν υπήρχε ένα όνομα γι ‘αυτό. Προσθέτοντας τη λέξη “app” δίπλα σε κάποια μουσική αφαιρεί όλο το χαρακτήρα του “μουσικού άλμπουμ” και το καθιστά κάτι hi-tech και κοινό όπως η εφαρμογή για να παραγγείλετε ένα ταξί, ένα φαγητό ή μια εφαρμογή που κάνει κάτι άλλο.

Δεν υπήρχε πραγματική “μορφή”. Προκειμένου να πρωτοπορήσει, κάθε εφαρμογή λειτουργεί διαφορετικά: η μία σε «στέλνει» ταξίδι στο διάστημα για να ακούσεις το τραγούδι, η άλλη στο προσφέρει μέσα σε παιχνίδι και κάποια άλλη σου προτείνει να τραβήξεις φωτογραφίες του Ήλιου , να τις ανεβάσεις και να τις προσαρμόσεις στην μουσική σου. Κάτι σαν να κυκλοφορείς ένα CD σε διαφορετικό σχήμα κάθε φορά: Την μια φορά σαν ένα αστέρι και την άλλη σαν μια καρδία! Καλό αλλά μπερδεμένο.

Τιμολόγηση. Η ανάπτυξη μιας περίπλοκης και πρωτότυπης εφαρμογής κοστίζει πολύ. Και φυσικά υπάρχουν και οι “κανονικές” τιμές στην αγορά προς πώληση. Τι θα πουν τα μεγάλα καταστήματα δίσκων όταν πωλούν το cd για 15 $ και εσείς πουλάτε την όμορφη και λαμπερή “app” σας για μόλις 2,99 $;

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σχεδίασα το Icon-Disc ™ με τρόπο που να είναι φιλικός προς το χρήστη και πλήρως προσαρμόσιμος ταυτόχρονα, ενώ η εταιρία μας App The Irons κρατά τα διαχειριστικά κόστη αρκετά χαμηλά ώστε ακόμη και ένας ανεξάρτητος καλλιτέχνης να μπορεί να αντέξει οικονομικά “.

Ο Bob Katsionis κυκλοφορεί το σόλο άλμπουμ του 2012 “Rest In Keys” σε remix και remaster μαζί με ένα ολοκαίνουργιο κομμάτι bonus για όλους εσάς να γνωρίσετε αυτό το νέο format και να μας δώσετε τα σχόλιά σας. Σε αυτή την έκδοση μπορείτε να δείτε μερικά από τα πλεονεκτήματα του Icon-Disc ™.

Πλήρως προσαρμοσμένο artwork.
Διάφορα artrworks ανά τραγούδι
Ανάλυση βήμα προς βήμα από τον Bob Katsionis
UPDATE του άλμπουμ σας (περισσότερα τραγούδια, διαφορετικά mix, διαφορετικά μέλη, τα πάντα!)

Οι χρήστες του iOS και του Android μπορούν να κάνουν λήψη του Άλμπουμ ΔΩΡΕΑΝ σε αυτούς τους συνδέσμους (έτσι θα είναι πιο εύκολο να συμπεριληφθεί στο άρθρο σας και για τους αναγνώστες να το πάρουν τα χέρια τους)