Πάνος Γαληνός – Σύντομο βιογραφικό

0
SHARE

Ο Πάνος Γαληνός γεννήθηκε στη Μυτιλήνη όπου και μεγάλωσε. Η πρώτη επαφή με το τραγούδι έγινε στην εφηβική ηλικία όταν συμμετέχει  στην Χορωδία του Γυμνασίου και του Λυκείου ενώ παράλληλα αρχίζει την εκμάθηση κιθάρας.  Παίζει για χάρη της παρέας που ολοένα και μεγαλώνει ώσπου τελικά, παίζει κιθάρα και τραγουδά σε διάφορους χώρους στην Λέσβο. Λαϊκό, pop, μοντέρνο. Μπορεί να παίξει και να τραγουδήσει σχεδόν τα πάντα…..

2010. Ανεβαίνει στο διαδίκτυο το πρώτο του τραγούδι με τίτλο “Ανώνυμα”  ( digital κυκλοφορία )  σε στίχους και μουσική δική του με τεράστια αποδοχή από το κοινό μέσα από τα social media.  Ακολουθεί το digital single ‘’ Ιερά Οδός ‘’σε μουσική δική του και στίχους του Δημήτρη Σαρρή.

Η μουσική δεν έχει σύνορα για τον Πάνο Γαληνό. Δύο τραγούδια – συνεργασίες με την Hip Hop σκηνή, το αποδεικνύουν.  Το ‘’Παράλληλες Γραμμές ‘’  ( digital κυκλοφορία ),   σε συνεργασία με τους T.D.S. ,  ένα νέο Ηip Hop γκρούπ, αλλά και το  ‘’Θέλω να ζήσω τα όνειρα μου ‘’ ( digital κυκλοφορία ),  σε συνεργασία με τον ράπερ Mista Kenny , έλληνα στην καταγωγή που ζει και δραστηριοποιείται στην Αγγλία.

2011. Κυκλοφορεί το  τραγούδι  με τίτλο ‘’ Το Παιδικό μου όνειρο ‘’ ( digital κυκλοφορία ),σε στίχους και μουσική του Κωνσταντίνου Μαυροειδή, τραγουδιστή και μπασίστα του ροκ συγκροτήματος BRIGHT SHADOWS που τον τελευταίο καιρό  συνοδεύει  τον γνωστό τραγουδοποιό Νίκο Πιπινέλλη , σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας .


2012. Κυκλοφορούν δύο τραγούδια – προπομποί του album «Το παιδικό μου όνειρο». Πρόκειται για ένα ντουέτο με την ανερχόμενη Κύπρια τραγουδίστρια Χριστίνα Στυλιανού  στο τραγούδι ‘’ Εγώ κι Εσύ ‘’  σε μουσική Πάνου Γαληνού και στίχους Πάνου Γαληνού και  Δημήτρη Σαρρή καθώς και  το τραγούδι ¨Έλα χαμογέλα¨  σε μουσική Πάνου Γαληνού και στίχους Δημήτρη Σαρρή . Ένα μήνα πριν, κυκλοφορεί και  το   τραγούδι  ‘’ Αστο να τελειώσει ‘’ ( digital κυκλοφορία ), σε μουσική Χρήστου Δάντη και στίχους του Νίκου Σαρρή.

Ο Πάνος Γαληνός κάνει «Το παιδικό του όνειρο» πραγματικότητα με την κυκλοφορία του album πριν από λίγες ημέρες.  Το άλμπουμ Το Παιδικό μου ‘ονειρο περιλαμβάνει 10 τραγούδια την μουσική των οποίων στα περισσότερα υπογράφει ο ίδιος ο ερμηνευτής  αλλά και ο Χρήστος Δάντης και ο Κωνσταντίνος Μαυροειδής.   Στους στίχους συναντάμε τον Νίκο Σαρρή , τον Χρήστο Δροσουλάκη , τον Δημήτρη Σαρρή, τον Γιώργο Γαληνό , τον Κωνσταντίνο Μαυροειδή αλλά και τον Πάνο Γαληνό .