Κώστας Φιωτάκης: Σύντομο βιογραφικό

0

Ο Κώστας Φιωτάκης γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 1978. Μεγάλωσε σ’ένα μικρό χωριό που ονομάζεται Αγία Μαρίνα, λίγο έξω απο την πόλη των Χανίων της Κρήτης!

Το 1996, για πρώτη φορά τραγούδησε επαγγελματικά σ’ένα μαγαζί εκδηλώσεων “Ντελικανής” στα Χανια. Τραγουδούσε εκεί μέχρι το 1999, όπου έπρεπε να φύγει και να υπηρετήσει την μαμά πατρίδα!
Λίγες μέρες όμως πρίν καταταχθεί, έλαβε μέρος σε Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τραγουδιού και πήρε την 1η θέση.

Αν και φαντάρος, δεν σταμάτησε να κάνει αυτό που πάντα αγαπούσε, να τραγουδάει… Για 16 μήνες είναι στην Στρατιωτική Μουσική της Κω, τραγουδώντας έτσι σε διάφορες εκδηλώσεις για φαντάρους και αξιωματικούς αλλά και σε μεγάλες συναυλίες για τους πολίτες, σε ολα τα βόρεια Δωδεκάνησα.

Τον ίδιο καιρό δούλεψε στο νυχτερινό μαγαζί “Απόπλους” στην Κω.

Το 2002 και για 3 χρόνια (6 σεζόν) τραγουδούσε στο “Γοργόνες & Μάγκες” στα Χανιά, όπου και γνωρίζει πολύ μεγάλη επιτυχία και απήχηση απο το κοινό.

Χαρακτηριστικό της επιτυχίας αυτής ήταν ότι το πρόγραμμα είχε συζητηθεί και στην Αθήνα Τότε συναντήθηκε με τον στιχουργό Γιώργο Λεκάκη και τον συνθέτη, αλλά και μαέστρο του Πασχάλη Τερζή, Γιάννη Νικολαϊδη. Πίστεψαν στο ταλέντο του και τον έφεραν σε επαφή με τον παραγωγό Γιώργο Σπανό.

Έτσι,το 2005, ο Κώστας Φιωτάκης μπήκε στη δισκογραφία και κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο Θα γίνω ο’τι αγαπάς, μαζί με video clip για το ομώνυμο τραγούδι.  Από τα 10 συνολικά τραγούδια ξεχώρισαν το “Θα γίνω ο’τι αγαπάς” και το “Εγώ γεννήθηκα αετός“.

Τότε ήρθαν και οι προτάσεις απο μεγάλα Αθηναϊκά μαγαζιά…

Απογοητευμένος όμως απο τις συνθήκες που επικρατούσαν στον χώρο του τραγουδιού, σκέφτηκε να τα παρατήσει. Τελικά όμως η αγάπη του για αυτό και η στήριξη της οικογένειάς του, τον…κράτησαν στο τραγούδι.

Απο τότε μέχρι σήμερα,έχει τραγουδήσει στο “Χάραμα” στην Πάτρα και σε νυχτερινά μαγαζιά της Κω, της Θήβας, του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου και φυσικά των Χανίων, τον τόπο που τόσο πολύ αγαπά, καθώς και σε συναυλίες με τελευταία την μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο, στο Πέτρινο Θέατρο στα Νωπήγεια.

Το καλοκαίρι του 2016 κυκλοφόρησε το τραγούδι “Καλωσόρισες ξανά” σε μουσική Γιάννη Μαγγελάκη και στίχους Χρήστου Αναστασίου. Ένα πολύ όμορφο ερωτικό χασάπικο για το οποίο γυρίστηκε video clip και αγαπήθηκε αρκετά.

Από τον Οκτώβριο του ίδιου έτους εώς τον Δεκέμβριο εμφανίζεται στο “Ν Πλώ“. Στη συνέχεια, μέχρι το Πάσχα,πραγματοποιεί εμφανίσεις στα νυχτερινά κέντρα “Κτήμα Κανατάκης“,  “Αλκών“,  “Κανάρια“, “Premiera Live“,  με πλήρη επιτυχία!

Την ίδια περίοδο έρχεται σε επαφή με την δισκογραφική εταιρεία Heaven Music όπου τελικά έρχεται και η συνεργασία!

Έτσι, τον Απρίλιο του 2017 κυκλοφορεί ψηφιακά το νέο του τραγούδι “Μυαλό δε βάζεις στον τρελό…“. Ένα ανεβαστικό-χορευτικό τραγούδι από τους Χρήστο Αναστασίου και Γιάννη Μαγγελάκη, σε στίχο και μουσική αντίστοιχα.