Κατερίνα Κουρεντζή: Σύντομο βιογραφικό

0

Η Κατερίνα Κουρεντζή γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Η μητέρα της, καθηγήτρια πιάνου, τη μύησε από παιδί στη μουσική.

Είναι Πτυχιούχος Πιάνου του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Διδάχτηκε κλασικό τραγούδι με τον JohnModino, από το οποίο μεταπήδησε ,και ασχολήθηκε με το μοντέρνο τραγούδι μαθητεύοντας στην Julie Massino.

Η φωνή και το ταλέντο της τραγουδώντας σε 6 ξένες γλώσσες που μιλά άπταιστα, πέρασαν τα σύνορα της χώρας μας, και βρέθηκε να ζει, να δημιουργεί και να αναγνωρίζεται η αξία της σε χώρους καλλιτεχνικούς του LosAngeles, του Μαϊάμι και της Μόσχας.

Ηχογραφεί το πρώτο της τραγούδι και κάνει το πρώτο της videoclip, στο Los Angeles με τίτλο «Baila Habibi», στην μουσική συλλογή Baila Habibi Compilation, που κυκλοφόρησε από την Time Zone Records L.A και Sony Music L.A.

Εντωμεταξύ, επιστρέφει στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Το ανήσυχο καλλιτεχνικό της πνεύμα την οδηγεί στην πόρτα της Eros Music του Στέλιου Φωτιάδη και ηγείται του γκρουπ Fata Morgana ως η τραγουδίστρια αυτού. Κυκλοφορεί, τότε, το δεύτερο της δίσκο με τίτλο Αν μ αγαπάς το οποίο είχε αρκετά μεγάλη επιτυχία και η ίδια αρχίζει να εμφανίζεται σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές.

Συνεργάστηκε με κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς, συνθέτες και ερμηνευτές, όπως με τον Γιώργο Χατζηνάσιο, Γιάννη Σπανό, Θοδωρή Ξυδιά, τον Στέφανο Κορκολή, τον Δαυίδ Ναχμία, Μιχάλη Χατζηγιάννη, Νατάσσα θεοδωρίδου, Κώστα Μακεδόνα και πολλούς άλλους.

Καταξιώθηκε και εδραιώθηκε στον καλλιτεχνικό χώρο με την απόλυτα επιτυχημένη συνεργασία με τον κορυφαίο συνθέτη Μίμη Πλέσσα, με τον οποίον δημιουργούν ένα cd με κάποιες απ τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συνθέτη, με τίτλο «σε ελληνικά και ρώσικα μονοπάτια» . Ο δίσκος αυτός γνωρισε μεγάλη επιτυχία στη Ρωσία. Μετακομίζει στη Μόσχα για 5 χρόνια και συνεργάζεται εκεί με διάσημους καλλιτέχνες, όπως τον Vladimir Preznikov και τη Natalia Podolskaya.

Zωή και η οικογένεια της την οδηγούν πάλι πίσω στην Ελλάδα και ηχογραφεί τον τρίτο της δίσκο, με τίτλο Απόψε αλλάζω τη ζωή μου σε στίχους Alice Torι, που κυκλοφόρησε από την Protasis Music του Νίκου Οικονόμου.

Η Κατερίνα Κουρεντζή ερμηνεύει με εντυπωσιακό τρόπο, τραγούδια από όλα τα μουσικά είδη. Σήμερα, τη συναντάμε να ηγείται σχημάτων με εναλλακτικά μουσικά θέματα, τα οποία υποστηρίζει άξια με ένα ρεπερτόριο που ξεπερνά τις τρεις ώρες, ταξιδεύοντας το κοινό της σε όλο τον κόσμο, με τελικό σταθμό, την πατρίδα της.

Τέλος, , δε σταματάει ποτέ να φλερτάρει με την τέχνη.  Εμπλουτίζει τα σχήματά της με τις γνώσεις της σε ελληνικούς, μοντέρνους, ευρωπαϊκούς, λάτιν χορούς και συμμετέχει σε θεατρικούς θιάσους που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία.