Σπύρος Χαλικιόπουλος: Σύντομο βιογραφικό

0
SHARE

Ο Σπύρος Χαλικιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε ως μουσικός σε ηλικία  17 ετών. Συνεργάστηκε με πολλούς αξιόλογους μουσικούς παίζοντας μπουζούκι.

Ξεκίνησε το τραγούδι ως επίσημο μέλος στο group Τα Παιδιά από την Πάτρα. Κέρδισε το βραβείο ερμηνείας από το Ελληνικό Φεστιβάλ, Τσιτσάνεια. ‘Εχει στο ενεργητικό του 9 άλμπουμ και ένα χρυσό δίσκο.

Το 2001 τραγούδησε τον Ύμνο του Πανιωνίου.

Ο Σπύρος Χαλικιόπουλος έχει εμφανιστεί σε αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές  ξεσηκώνοντας τον κόσμο με τα τραγούδια του.

Αποσπάσματα από τηλεοπτικές εμφανίσεις σε διάφορα κανάλια:

Δισκογραφία

  • Το 1985 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Λαϊκές Νύχτες το οποίο περιέχει 14 τραγούδια.
  • Το 1993 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Λαθραίος Έρωτας το οποίο περιέχει 10 τραγούδια.
  • Το 1994 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Ήρθα Με Τα Χέρια Γεμάτα Αγάπη το οποίο περιέχει 12 τραγούδια.
  • Το 1996 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Αστέρια Μου Αλήτες το οποίο περιέχει 12 τραγούδια.
  • Το 1998 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Φεγγάρι Γεμάτο το οποίο περιέχει 14 τραγούδια.
  • Το 2000 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Το Τελευταίο Μου Χαρτί περιέχει 15 τραγούδια.
  • Το 2004 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Παρανάλωμα Πυρός το οποίο περιέχει 14 τραγούδια.
  • Το 2006 κυκλοφόρησε το άλμπουμ 9/8 Καρδιά το οποίο περιέχει 15 τραγούδια.

Έρχονται ώρες

Αιτέ μου

Αστέρια μου αλήτες

Σαν Παναγιά

Φεγγάρι γεμάτο

Μια τελευταία ζειμπεκιά

Τον Σπύρο Χαλικιόπουλο μπορείτε να τον ακολουθήσετε στα Sosial Media Facebook, Youtube και να ενημερώνεστε για εμφανίσεις και νέες κυκλοφορίες.