Γιάννης Δόνδωρος: Σύντομο βιογραφικό

0
SHARE
Ο Γιάννης Δόνδωρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972.  Σπούδασε στην Αθήνα, στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, όπως επίσης στο Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής του Βερολίνου.
Από το 1985 ξεκίνησε να γράφει τους πρώτους του στίχους, μελοποιώντας τους στην κιθάρα και ερμηνεύοντάς τους. Παράλληλα, ξεκίνησε να ασχολείται με τον αθλητισμό ως αθλητής  της σφαιροβολίας και της δισκοβολίας, έχοντας στο ενεργητικό του καταρρίψεις πανελληνίων ρεκόρ και άλλες εθνικές και διεθνείς διακρίσεις. Διετέλεσε από το 1996 έως το 2008 προπονητής αθλητών στίβου σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του ως προπονητής της Ολυμπιακής Ομάδας, στον τελικό της δισκοβολίας γυναικών  των ΟΑ του 2004.

Εργάσθηκε κατά το παρελθόν ως Σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού, ως manager αθλητών στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, ως personal trainer και ως προπονητής φυσικής κατάστασης παικτών μπάσκετ.  Επίσης, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίου αθλητικού περιεχομένου και έχει λάβει μέρος σε συνέδρια ως ομιλητής πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τον αθλητισμό.
Παράλληλα με την βασική του ενασχόληση κατάφερνε να αφιερώνει χρόνο για τη μουσική που ανέκαθεν αγαπούσε και ήθελε να ακολουθήσει. Τα πρώτα του demo ξεκίνησε να τα γράφει σε στούντιο από το 1990 και συνέχισε να ηχογραφεί έως και σήμερα.
Τα τελευταία χρόνια,  έχοντας διάθεση δημιουργική και άποψη υπεύθυνα ανατρεπτική, έχει πραγματοποιήσει Live εμφανίσεις στην Αθήνα, στην Κοζάνη, στη Θεσσαλονίκη και στην Κύπρο, έχοντας για συντροφιά τις νότες, τους ήχους και τους στίχους του, “βαδίζοντας” στα μονοπάτια του μαγικού κόσμου της μουσικής.