Αντιγόνη Κατσούρη: Σύντομο βιογραφικό

0

Η Αντιγόνη Κατσούρη, Kυπριακής καταγωγής, γεννήθηκε στα Ιωάννινα και έζησε επίσης στις Η.Π.Α. (Washington D.C) και στην Γερμανία (Tubingen).
Aπόφοιτος της Νομικής Σχολής (Νομικό Τμήμα) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ασχολείται σήμερα επαγγελματικά με την Μουσική και ταυτόχρονα και με τα Νομικά (ως Δικηγόρος αρχικά και στην συνέχεια ως Συμβολαιογράφος).
Eίναι πτυχιούχος στο πιάνο, με τον βαθμό Άριστα παμψηφεί με διάκριση, καθώς και Διπλωματούχος του «Diploma Of Licentiateship In Pianoforte» από το Πανεπιστήμιο του Thames Valley (Thames Valley University, London College of Music) με τον βαθμό Άριστα παμψηφεί και Διάκριση, και δικαίωμα χρήσης του τίτλου L.L.C.M.

Από οκτώ (8) ετών άρχισε να γράφει και να τραγουδάει τα πρώτα της τραγούδια και σε ηλικία δέκα (10) ετών παρουσιάστηκε ως «Παιδί – Θαύμα» στην κρατική τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.
Ερμηνεύει διάφορα είδη μουσικής από μικρή ηλικία σε επιλεγμένες live εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είτε μόνη είτε σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων Μάριος ΤόκαςBασίλης ΠαπακωνσταντίνουΛάκης ΠαπαδόπουλοςΓιάννης ΝικολάουΑλέξανδρος Χατζής  κλπ., σε ένα ευρύ ρεπερτόριο, ελληνικό (έντεχνο, έθνικ, ποπ, ελαφρολαϊκό, παραδοσιακό) και ξένο.
Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής, ενώ ασχολήθηκε επίσης με την εκμάθηση άλλων οργάνων (ακκορντεόν, μπουζούκι), με την Αγιογραφία και την ζωγραφική, για την οποία τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στον 37ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό.
Πρίν από τρία χρόνια κυκλοφόρησε η πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο Ουράνιο Τόξο (Protasis), που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από τα Μ.Μ.Ε, και στην συνέχεια ακολούθησε η συμμετοχή της στο cd του Δημήτρη Μεντζέλου (Ημισκούμπρια) “O ράπερ της χρονιάς” με το τραγούδι “Α ρε πατέρα”, από την Legend, μαζί με το σχετικό videoclip (Ιούνιος 2011).

Πρόσφατα κυκλοφόρησε από την Ammos music η καινούρια δισκογραφική δουλειά της, με τίτλο Ένα χαμόγελο για το αύριο, η οποία είναι διαθέσιμη στα μεγάλα δισκοπωλεία, αλλά και μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας www.antigonikatsouri.gr, ταυτόχρονα με το videoclip για το τραγούδι “Αποκάλυψη” που περιλαμβάνεται στο cd αυτό.

Previous articleWorld War Z (Παγκόσμιος πόλεμος Ζ)
Next articleVideo: Unique Feat. Josephine – Πίσω αν γύριζα το χρόνο