Βίκυ Καρατζόγλου: Σύντομο βιογραφικό

0

Η Βίκυ Καρατζόγλου γεννήθηκε στη Δράμα. Τελειώνοντας το σχολείο έρχεται στην Αθήνα και παίρνει μέρος στα σεμινάρια ερμηνείας τραγουδιού́ του Σταμάτη Κραουνάκη, ενώ παράλληλα ξεκινάει μαθήματα πιάνου και τραγουδιού.

Η πρώτη επαγγελματική συνεργασία της είναι δίπλα στη Γλυκερία και τον Χρήστο Νικολόπουλο, στην ιστορική Μέδουσα. Λίγο αργότερα έρχεται μια συνεργασία σταθμός στη ζωή και την καριέρα της. Η μουσικοθεατρική παράσταση “Ήρωες” της Ελένης Γκασούκα, που πορεύτηκε μαζί της για οχτώ σεζόν, από το “Ζυγό” μέχρι το “Μικρό Παλλάς”. Εκεί συνεργάστηκε με ταλαντούχους ηθοποιούς και τραγουδιστές όπως τους Θανάση Αλευρά, Αντώνη Λουδάρο, Πάνο Μουζουράκη, Γιώργο Μυλωνά, κ.ά.

Παράλληλα, ξεκινάει μαθήματα υποκριτικής με τον Θοδωρή Αθερίδη και τον Ευδόκιμο Τσολακίδη στο “Θέατρο των Αλλαγών”. Το 2012, συμμετέχει στο δίσκο “Ονειρογραφία” του Νίκου Πλατύραχου τραγουδώντας το τραγούδι με τίτλο «Των Ονείρων Τα Παιδιά́». Την ίδια χρονιά́ αποφασίζει να φτιάξει τη δική́ της μπάντα, ξεκινάει εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και δίνει για πρώτη φορά το προσωπικό της στίγμα. Η «Περηφάνια» το πρώτο της τραγούδι, σε στίχους και μουσική́ του Μπάμπη Βαρθακούρη αρχίζει να ακούγεται στα ραδιόφωνα.
Τον Ιανουάριο του 2014, παίρνει μέρος στη μουσικοθεατρική παράσταση του Γιώργου Κορδέλλα «Αγαπάω Κι Αδιαφορώ», μια παράσταση βασισμένη στη ζωή́ του Νικόλα Αίμου.
Την Άνοιξη της ίδιας χρονιάς, πραγματοποιεί μια σειρά προσωπικών εμφανίσεων στο “Σταυρό́ του Νότου” με σημαντικούς καλεσμένους όπως τους Γιάννη Ζουγανέλη, Μιλτιάδη Πασχαλίδη, Γιάννη Σαββιδάκη, Μίνω Θεοχάρη, Θανάση Αλευρά και Αντιγόνη Ψυχράμη. Το καλοκαίρι τη βρίσκει στην Πάτρα στο ιστορικό “Χάραμα”.

Την επόμενη σεζόν ξεκινάει περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο με τον Γιάννη Κότσιρα και συνεχίζει να κάνει κι άλλες εμφανίσεις σε συνεργασία με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως: Γιάννη Ζουγανέλη, Δημήτρη Μπάση, Λάκη Παπαδόπουλο, Κώστα Λειβαδά. Το Μάρτιο του 2015, λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του πρώτου της ψηφιακού single “Όνειρο”, κυκλοφορεί η πρώτη ολοκληρωμένη προσωπική της δουλειά με τίτλο Τα όνειρά μου αληθινά  από́ τη Feelgood Records.