Ο γνωστός τραγουδοποιός από τη Θράκη διασκευάζει στα ελληνικά το θρυλικό τραγούδι “The Passenger” του Iggy Pop, την μεγάλη ροκ επιτυχία που αγαπήθηκε για δεκαετίες σε όλο τον κόσμο!

Το τραγούδι έγραψε ο Iggy Pop με την βοήθεια του κιθαρίστα και φίλου του Ricky Gardiner και περιλαμβάνεται στο άλμπουμ Lust For Life. Ηχογραφήθηκε το 1977 σε παραγωγή του David Bowie στo Hansa Studios στο Βερολίνο. Το ιστορικό στούντιο που βρισκόταν λίγα μέτρα από το τείχος του Βερολίνου και που από τις μπομπίνες του γεννήθηκαν μεγάλες παραγωγές διάσημων καλλιτεχνών. Σε συνέντευξη του ο Iggy Pop είπε ότι εμπνεύστηκε το “The Passenger” σε μια περιοδεία συναυλιών που έκανε με τον David Bowie στην Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική.

Ο Βασίλης Πάντσιος μένει πιστός στο πνεύμα του πρωτότυπου τραγουδιού του Iggy Pop και κάνει μια ελεύθερη απόδοση των στίχων στα ελληνικά. Τα αδιέξοδα που βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος, η διαρκής εσωτερική αναζήτηση και οι τάσεις φυγής είναι ένα αγαπημένο θέμα στη ροκ μουσική.

Η μοναξιά η παραίτηση η αυτοκαταστροφή αλλά πολλές φορές και η λύτρωση, πάντα με φόντο ένα δραματικό και σκοτεινό περιβάλλον. Το “The Passenger’’ είναι ένας ύμνος της ροκ που γράφτηκε για τους μοναχικούς και ανένταχτους ανθρώπους, για τις σκοτεινές μα και ελεύθερες ψυχές που ζουν κόντρα στο ρεύμα και τα στερεότυπα μιας απρόσωπης κοινωνίας που διχάζει και αποξενώνει.

Το τραγούδι “Ο Ταξιδευτής” (“The Passenger”) εντάσσεται στο νέο άλμπουμ του Βασίλη Πάντσιου με τίτλο ‘’Αγαπημένα και Πειραγμένα’’! Περιλαμβάνει διασκευές γνωστών τραγουδιών που όλοι αγαπήσαμε και γίνονται παραγωγές μέσα από την δική του οπτική ματιά.

Κυκλοφορούν επίσημα με την άδεια των δημιουργών τους από την InReal Time Records!