spot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

Related Posts

Τέτη Κασιώνη “Τσιγγανοχώρι” & “Πεθύμησα τις Κυριακές” | Νέα τραγούδια

Ο Μικρός Ήρως παρουσιάζει το “Τσιγγανοχώρι” και το “Πεθύμησα τις Κυριακές” δύο νέα έντεχνα τραγούδια της συνθέτριας και ερμηνεύτριας Τέτης Κασιώνη.

Τσιγγανοχώρι

Στίχοι:
Έχω σκαρώσει ένα μικρό τσιγγανοχώρι
Έξω απ’ την πόλη, κει στην ακροποταμιά
Κι είμαι η τρανή του γυφταριού η βασιλοκόρη
Όταν της γης με κυνηγάει η ερημιά
Έτσι γλιτώνω και δεν είμαι η καθεμιά
Που περιμένει τις μεγάλες τις παρόλες
Είμαι πριγκίπισσα κι ας είμαι μια σταλιά
Η πιο μικρή, η πριγκιπότερη απ’ όλες

Τα βράδια βγάζω τ’ ακριβό που τ’ αποφόρι
Μόνο το στέμμα μου αφήνω στα μαλλιά
Τσάρκα ξυπόλητη με πάει το ξεροβόρι
Κάπου θα βρω μια πεινασμένη αγκαλιά
Οι καλαμιές εύκολα παίρνουνε φωτιά
Κάτω στις όχθες αντηχούνε οι βαρκαρόλες
«Είναι γυμνή γιατί ‘ναι κόρη βασιλιά
Η πιο μικρή, η πριγκιπότερη απ’ όλες»

Κι όταν πεθάνω θα με κλαίει η τσιγγανιά
Μ’ ένα τρελό καμπαναριό από κατσαρόλες
Ενθάδε κείται της ψυχής η ζητιανιά
Η πιο μικρή, η πριγκιπότερη απ’ όλες

Πεθύμησα τις Κυριακές

Στίχοι:
Πεθύμησα τις Κυριακές
Μισή ζωή περίμενα
σου χάρισα την άλλη,
λευκές σελίδες γράψαμε
μα σβήσανε και πάλι.

Δίχως παράθυρα θα ζω
να ‘ρχεσαι να γιορτάζω,
ότι κρατήσαμε για μας
λίγο γλυκό στο βάζο.

Έφυγαν τα φθινόπωρα
χάθηκαν στους χειμώνες,
στον κήπο φύτεψα λωτούς
και μαύρες ανεμώνες.

Απόμεινα να σε κοιτώ
μεσ’ στο κενό μου σπίτι,
πεθύμησα τις Κυριακές
μα είναι ακόμα Τρίτη.

  • Λίγα λόγια για την Τέτη Κασιώνη

Η Τέτη Κασιώνη είναι ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός. Έχει σπουδάσει Σύγχρονο Τραγούδι με την Αρετή Τοπουζίδου. Είναι επίσης απόφοιτος Γαλλικής φιλολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Η καριέρα της ξεκίνησε ως ερμηνεύτρια σε διάφορα μουσικά σχήματα στην Ελλάδα, όπως οι Graviton και οι Antidotum Tarantulae.

Έχει συνεργαστεί τόσο συναυλιακά όσο και δισκογραφικά με αρκετούς Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς, όπως η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Μάριος Στρόφαλης, ο Διονύσης Τσακνής, ο Νίκος Λαλιώτης, ο Ηλίας Παπακωνσταντίνου και άλλοι.
Έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικούς δίσκους και έχει συμμετάσχει συνθετικά και ερμηνευτικά σε πολλούς συλλογικούς.

Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ της με τίτλο “Πέταγμα” και το 2023 ακολούθησε το δεύτερο άλμπουμ της “Από Κάστανο και Έρωτα” πάνω στην ποίηση Ηλία Παπακωνσταντίνου και σύνθεση της ίδιας.

MusicPress-Team
MusicPress-Teamhttps://musicpress.gr/
To MusicPress είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό ποικίλης ύλης, χωρίς συνδρομή. Σκοπός του MusicPress δεν είναι η πρωτοτυπία αλλά, η ειλικρινής και έντιμη διαχείριση των θεμάτων, η ανάδειξη ταλαντούχων ανθρώπων και προσωπικοτήτων από το χώρο της μουσικής, καθώς και της αισιόδοξης πλευράς της ζωής.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles