Στέλιος Κυριακίδης “Optica” | Νέο άλμπουμ

  0

  O κιθαρίστας και συνθέτης Στέλιος Κυριακίδης κυκλοφόρησε πρόσφατα την δεύτερη δουλειά του με τίτλο ‘Optica’. Το Optica είναι μια συλλογή πέντε συνθέσεων του Στέλιου για σόλο κιθάρα, εκτελεσμένες από τον ίδιο.

  Τα κομμάτια γράφτηκαν σε διάφορες φάσεις της ζωής του τα τελευταία δέκα χρόνια και είναι ένα ηχητικό κράμα από όλες τις επιρροές του όπως κλασική, jazz και δημοφιλή μουσική.

  Ο Στέλιος είναι κιθαρίστας και συνθέτης με έδρα την Ελλάδα. Έχει γράψει μουσική για σόλο κιθάρα, ντουέτο και κουαρτέτο εγχόρδων. Η μουσική του έχει χρησιμοποιηθεί στο σύγχρονο χορό και το θέατρο και έχει παρουσιαστεί στο Robin Howard Theatre (ΗΒ), στο Athens Video Dance Project (επίσημη μουσική 2011, Ελλάδα), στο Vault Festival (ΗΒ) και στο Arion Academy Guitar Festival (Ελλάδα). Οι συνθέσεις και οι διασκευές του έχουν δημοσιευτεί από τη βιβλιοθήκη του UCLA (ΗΠΑ) και την Jellynote (Γαλλία).

  Ως σολίστ, παρουσιάζει ένα μοναδικό πρόγραμμα πρωτότυπων συνθέσεων και δικών του διασκευών κλασικής και δημοφιλούς μουσικής. Ο Στέλιος έχει εμφανιστεί σε χώρους όπως το King’s Place (ΗΒ), το National Maritime Museum (ΗΒ) και το Arion International Guitar Festival (Ελλάδα). Έχει κυκλοφορήσει δύο EP με συνθέσεις του για σόλο κιθάρα. Το ντεμπούτο του, “Small Primal Voices¨, περιεγράφηκε από το περιοδικό Musician ως «ένα EP με υπνωτικά κομμάτια και επιτυχημένα soundtrack χρησιμοποιώντας μόνο την κιθάρα του». Το Optica, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2020, διαθέτει πέντε πρωτότυπα κομμάτια για κιθάρα.

  Ο Στέλιος είναι κάτοχος διπλώματος DipABRSM και Master of Music στην κλασική κιθάρα από το Trinity Laban του Λονδίνου. Έχει υποστηριχθεί κατά τη διάρκεια των σπουδών του από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Έχει επίσης σπουδάσει αρμονία και ενορχήστρωση και διδάσκει κιθάρα και μουσική θεωρία εδώ και 12 χρόνια.

  Το Optica είναι διαθέσιμο σε όλους τους ψηφιακούς διανομείς όπως Spotify, Apple Music και Bandcamp.