Πόντος: Aυτή η γη έχει φωνή

0

Καταχειροκροτήθηκαν στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Σε μουσική Χρήστου Παπαδόπουλου με 20μελής ορχήστρα και ερμηνευτές τους Βασίλη Σκουλά, Μελίνα Ασλανίδου, Στάθη Νικολαΐδη, Αλέξη Παρχαρίδη, Δημήτρη Καρασαβίδη, Κώστα Αγέρη.

Με ένα θερμό χειροκρότημα αντάμειψε ο κόσμος που κατέκλυσε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τους συντελεστές της συναυλίας «Αυτή η γη έχει φωνή», καθώς τους χάρισε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στον Πόντο.

Με τον Χρήστο Παπαδόπουλο που υπογράφει τη μουσική επικεφαλής της 20μελους ορχήστρας, αλλά και τις μοναδικές ερμηνείες από τους Βασίλη Σκουλά, Μελίνα Ασλανίδου, Στάθη Νικολαΐδη, Αλέξη Παρχαρίδη, Δημήτρη Καρασαβίδη και Κώστα Αγέρη, σίγουρα αισθάνθηκαν τυχεροί όσοι είχαν εξασφαλίσει εισιτήριο για αυτή την ξεχωριστή βραδιά.

Ανάμεσα στα τραγούδια που ακούστηκαν η “Ξενητεμέντσα Παναϊα“, τραγούδι για το οποίο για πρώτη φορά γυρίστηκε βιντεοκλίπ στην Μονή Παναγίας Σουμελά, το σύμβολο επί 16 αιώνες του Ποντιακού Ελληνισμού, όπως και το “Μαύρης θάλασσας νερό” αλλά και τα μοναδικά “Χωρισμός στην προκυμαία” και “Σεβντάς“.

Ξεχωριστή στιγμή όταν η Μελίνα Ασλανίδου ερμήνευσε το “Αρχιπέλαγος“, ένα τραγούδι που έγραψε ο Χρήστος Παπαδόπουλος και όλοι αγαπήσαμε από τη φωνή του Πασχάλη Τερζή,  ενώ Βασίλης Σκουλάς και Κώστας Αγέρης τραγούδησαν το παραδοσιακό κρητικό “Όσο βαρούν τα σίδερα“.