spot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

Related Posts

Opera Chaotique “Στου Άδη το πηγάδι” | Single Premiere

Σκοτεινό χιούμορ σε συνδυασμό με τον απόκοσμο ήχο του θέρεμιν. Ένα τραγούδι για τον έρωτα και το θάνατο, βγαλμένο από ταινία του Tim Burton και από τον μύθο του Ορφέα, ρομαντικό μες στην τραγικότητά του και σαρκαστικό μες στην υπερβολή του.

Πρωτότυποι στίχοι από τον Νίκο Κουτσογιάννη, μελοποιημένοι από το ιδιαίτερο ντουέτο των Tenorman και Voodoo Drummer, με καλεσμένο τον Πάνο Τσεκούρα (Mani Deum), που δημιουργεί υπερβατική ατμόσφαιρα «παίζοντας στον αέρα» (θέρεμιν).

Στου Άδη το πηγάδι
σε συνάντησα ένα βράδυ
μα ήταν αργά και για τους δυο.

Είχες φουστάνι ματωμένο
κι είχα το κρανίο σπασμένο
μα ήσουν αυτή που έψαχνα καιρό.

Κι ήτανε σίγουρα μοιραίο
που συνέβη το τροχαίο
όταν βουτούσα στο κενό

Μαζί να ζήσουμε δε φτάνει ο χρόνος
μα πεθάναμε συγχρόνως
κι είν’ αυτό ένα το πιο σημαντικό

Μαζί να ζήσουμε δε φτάνει ο χρόνος
μα πεθάναμε συγχρόνως
κι είν’ αυτό ένα το πιο ρομαντικό

Κι οι σκιές μας στο σκοτάδι
κατεβαίναν στο πηγάδι
με το πλήθος των νεκρών

Οι άλλοι κλαίγαν φοβισμένοι
μα εμείς αγκαλιασμένοι
βαδίζαμε για το χαμό

Αν σε γνώριζα όσο ζούσα
μάλλον δεν θ΄αυτοκτονούσα
θα περίμενα ένα τέλος φυσικό

MusicPress
MusicPresshttps://musicpress.gr
To MusicPress είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό ποικίλης ύλης, χωρίς συνδρομή. Σκοπός του MusicPress δεν είναι η πρωτοτυπία αλλά, η ειλικρινής και έντιμη διαχείριση των θεμάτων, η ανάδειξη ταλαντούχων ανθρώπων και προσωπικοτήτων από το χώρο της μουσικής, καθώς και της αισιόδοξης πλευράς της ζωής.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles