Ένα τραγούδι, που αποτίει φόρο τιμής στις ηρωίδες μάνες του Πόντου, κυκλοφόρησε ο Νίκος Κουρκούλης για την μαύρη επέτειο (19/5) της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Το νέο single του σπουδαίου λαϊκού ερμηνευτή έχει τίτλο «Πόντια μάνα».
Πρόκειται για ένα τραγούδι που συγκινεί, μεταφέροντας εικόνες από τον ανείπωτο πόνο που βίωσαν οι μάνες του Πόντου για τον ξεριζωμό τους και τις σκληρές θύμησές τους από τις χαμένες πατρίδες.
Το νέο single του Νίκου Κουρκούλη φέρει την υπογραφή του Γιάννη Κερμανίδη στη μουσική και του Μπάμπη Παπαφιλιππάκη, ο οποίος έχει γράψει τους στίχους του, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι κλείνει με ποντιακούς στίχους του Μιχάλη Νικολαΐδη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Πόντια μάνα» από τις πρώτες ώρες τις κυκλοφορίας της έχει συγκινήσει το κοινό, το οποίο αποδεικνύει ότι δεν ξεχνάει τη γενοκτονία των Ποντίων, η οποία είχε τραγικό απολογισμό 353.000 αθώα θύματα.
COUPLE 1o
Στ’ αυτιά μου πάντα θα ηχούν τα νανουρισματά σου
που μου΄ λεγες μανούλα μου ….σαν μ’είχες αγκαλιά σου …
Είχαν λυγμό πολύ καυμό για προσφυγιά μιλούσαν
και για ανθρώπους που έχασαν αυτούς που αγαπούσαν
REFRAIN
Πόντια μάνα στα χείλη είχες ξενιτιάς τραγούδια
Σε μια αλάνα να παίρνει ο χάρος είδες αγγελούδια…
Πόντια μάνα οι αναμνήσεις σε έκοβαν λεπίδες
όταν θυμόσουν μάνα μου τις χαμένες μας πατρίδες …
COUPLE 2o
Θυμάμαι ήταν μάνα μου υγρό το μαξιλάρι
απ΄τα δικά σου δάκρυα ο ύπνος πρίν με πάρει
Είχες θυμό είχες καυμό για τον ξεριζωμό μας
που έκλεψαν το γέλιο μας απο το πρόσωπό μας
REFRAIN
Πόντια μάνα στα χείλη είχες ξενιτιάς τραγούδια
Σε μια αλάνα να παίρνει ο χάρος είδες αγγελούδια…
Πόντια μάνα οι αναμνήσεις σε έκοβαν λεπίδες
όταν θυμόσουν μάνα μου τις χαμένες μας πατρίδες …
ΠΟΝΤΙΑΚΟ
Για τον Πόντον την πατρίδαν
Μάνα εδέκες με ελπίδαν
Κι’ ανασπάλω σέ καμίαν
…ΜΑΝΑ ΕΝ …Η ΠΑΝΑΊΑ…



