Το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος Listen It Speaks κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή (download & streaming) σήμερα Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 και αργότερα μέσα στον μήνα Μάιο θα κυκλοφορήσει και σε CD.

Οι Listen It Speaks δημιουργήθηκαν τον χειμώνα του 2021 στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα όπου φοιτούσαν τα 3 μέλη του συγκροτήματος. Οι Άλκης Νίλεντ (κιθάρες, μπάσο), Αναστασία Κωνσταντινίδου (φωνή) και Demetria (πιάνο, πλήκτρα) άρχισαν να παίζουν μαζί με αφορμή τις δικές τους συνθέσεις και σύντομα μέσα από ομαδική δουλειά κατέληξαν στον ήχο τους.

Το νεοσύστατο τριμελές συγκρότημα συστήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό τον Μάρτιο που μας πέρασε με το digital single / video clip Eat Away προσφέροντας μια πρώτη γεύση από το ντεμπούτο άλμπουμ του Ways To End A Letter που τώρα κυκλοφορεί.

Με την οπτική και τη φρεσκάδα του νεαρού της ηλικίας τους (και τα τρία μέλη είναι μόλις 23 ετών) βάζουν την προσωπική τους πινελιά στο indie pop-rock / alternative ιδίωμα παρουσιάζοντας ένα μεστό ντεμπούτο που περιλαμβάνει 8 τραγούδια και ένα instrumental track.
To Ways To End A Letter περιέχει πολύ καλογραμμένες συνθέσεις, ευφάνταστες μελωδικές γραμμές, ακριβείς ενορχηστρώσεις που εναλλάσσουν την ατμόσφαιρα με τον δυναμισμό και τελικά επιτυγχάνει να δώσει το προσωπικό στίγμα του συγκροτήματος.
Όλα δείχνουν πως οι Listen It Speaks ήρθαν για να μείνουν και θα μας απασχολούν και στο μέλλον.

Eat Away