Μαρία Εγγλέζου – Σύντομο βιογραφικό

0
Η Μαρία Εγγλέζου γεννήθηκε στην Καρδίτσα και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική.
Από την ηλικία των δεκατεσσάρων χρονών παράλληλα με το σχολείο ξεκίνησε να τραγουδάει σε μουσικά σχήματα στην Καρδίτσα. Κατέχει πτυχία αρμονίας και αντίστιξης, ενώ δεν έχει σταματήσει μέχρι σήμερα τις μουσικές της σπουδές. Είναι μια τραγουδίστρια με μεγάλη θητεία στο ρεμπέτικο και στο παλιό λαϊκό τραγούδι, δίπλα σε ονόματα όπως η Χαρούλα Λαμπράκη, ο Τάκης Μπίνης, ο Τόλης Χάρμας, ο Θεόδωρος Πουκανδριώτης, ο Μάνος Παπαδάκης, ο Λάκης Χαλκιάς, ο Δημήτρης Κοντογιάννης, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Λάμπρος Καρελάς κ.α.
Σταθμός στην πορεία της στάθηκε η γνωριμία της με τον μεγάλο συνθέτη Νίκο Μαμαγκάκη, καρπός της οποίας, ήταν η συμμετοχή της Μαρίας σε τρεις δισκογραφικές δουλειές του συνθέτη. Έχει βραβευτεί στο διαγωνισμό «Τσιτσάνεια» στα Τρίκαλα το 2002 και έχει εμφανιστεί σε πληθώρα εκπομπών της κρατικής τηλεόρασης σε αφιερώματα μεγάλων συνθετών. Από το 2007 μέχρι σήμερα, η Μαρία Εγγλέζου συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τον Νίκο Κουρκούλη, τη Νατάσα Θεοδωρίδου, το Χρήστο Δάντη και της δόθηκε η ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο της και το εύρος του ρεπερτορίου της.

Το 2011 κυκλοφόρησε την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο  Φύγε αν μπορείς, με την μεγάλη επιτυχία ¨Δε με ρώτησες ποτέ¨ σε μουσική και στίχους Βασίλη Καρρά που ξεχωρίζει για πολύ καιρό στα ραδιόφωνα. Στη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό, της εμπιστεύονται τραγούδια για δεύτερη φορά μεγάλοι δημιουργοί όπως ο Βασίλης Καρράς, ο Χρήστος Δάντης, ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Γιώργος Σκούρτης, ο Γιάννης Γκιούρας, ο Χρήστος Μαυράκης και πολλοί άλλοι.