La Moyo Τhe Band – Σύντομο βιογραφικό

0
SHARE

Στα μέσα του 2007 πέντε παιδικοί  φίλοι από τον Πειραιά (Ο Απόστολος , ο Δημήτρης , ο Γιάννης , ο Χάρης , ο Θοδωρής ) ενώνουν τις μουσικές τους γνώσεις και αποφασίσουν να φτιάξουν μια μπάντα για όλα τα γούστα της ελληνικής και ξένης ροκ σκηνής. Τότε το όνομα  της μπάντας δεν είχε αποφασιστεί. Έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθεί ένα playlist που θα  φέρει μια, ακόμα μπάντα στην επιφάνεια, που θα κάνει την διαφορά. Δίνοντας λοιπόν το καλοκαίρι του 2007 το πρώτο  live στο Κηποθέατρο Νίκαιας  απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές!!  Το όνομα της μπάντας εξακολουθούσε ναι είναι άγνωστο. Στο διάστημα ενός χρόνου έγιναν άλλες  δυο live εμφανίσεις  εντός Αττικής ο που μοιράστηκαν την σκηνή με το συγκρότημα Τέλος Εποχής.  Τότε είχε έρθει η ώρα η μπάντα να αποκτήσει ταυτότητα. Στην αρχή ήταν δύσκολο. Επρεπε να υπάρξει ένα όνομα το οποίο να ακούγετε παράξενο αλλά και συνάμα εύηχο. Υπήρχαν διάφορες ιδέες και προτάσεις. Με αφορμή όμως ένα, αγαπητό στα μέλη τους, café, ο τραγουδιστής της μπάντας Απόστολος Ακριώτης πρότεινε το “La Moyo the Band” το οποίο επικράτησε ομόφωνα! Με την βοήθεια του διαδικτύου και εφόσον επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει άλλο σχήμα με το ίδιο, όνομα κατοχυρώθηκε το La Moyo the Band   που μπορεί να σε παραπέμπει στην ελληνοφανες λέξη λαμόγιο αλλά εντυπωσιάζει το γεγονός ότι La Moyo σημαίνει η καρδία στη γλώσσα της Σουαχίλι!

       Στα τέλη του 2008 γίνετε μια παύση,  λόγο παραίτησης κάποιων μελών για προσωπικούς λογούς, ο Απόστολος Ακριώτης και ο Δημήτρης Κατσαφαδος ο μπασίστας της μπάντας βρίσκονται σε αναζήτηση καινούριων μελών. Τότε στο line up των La Moyo μπήκε ο Μπάμπης Κάστανος  ως drummer  μαζί του ήρθε  ο κιθαρίστας  Κώστας  Θεοδώρου και Σταύρος στα πλήκτρα, ένας καταπληκτικός πληκτράς  και πιανίστας που δυστυχώς οι υποχρεώσεις του στην Κύπρο τον έκαναν να αφήσει την μπάντα νωρίς!

Το  2009 oι La Moyo the Band  συνεργάστηκαν και  μοιράστηκαν την ιδία μουσική σκηνή στο φεστιβάλ στην Ναύπακτο με τον γνωστό τραγουδιστή Νίκο Μίχα.  Στο τέλος τους έτους έκλεισε με ακόμα κάποιες εμφανίσεις.  To 2010 οι La Moyo συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν με την σκηνική τους παρουσία στα διάφορα μαγαζιά της Αθήνας και του Πειραιά , δίνοντας κάποιες εμφανίσεις στο Όνομα του Ρόδου  αλλά και στο Φεστιβάλ Νέα Στύρα.  To όνομα της μπάντας αναφέρθηκε ευχάριστα από τη τοπική εφημερίδα του Δήμου Στυρέων .

 Το 2011 αναρτήσετε στο διαδίκτυο μια home studio εκτέλεση του  πρώτου τραγουδιού των La Moyo   με τίτλο ¨Τρέξε” σε στίχους και μουσική Απόστολου Ακριώτη. Στα μέσα του καλοκαιριού κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στο Δήμο Αρτεμισίου στην Β. Εύβοια. Στο σχήμα μπαίνει ο εκκεντρικός  κιθαρίστας Jon Moodrix  δίνοντας στην μπάντα ένα πολύ πιο ηλεκτρισμένο ήχο.  Με νέο ήχο πια, ακολούθησαν  κι άλλες εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές! To τελείωμα της χρονιάς  βρίσκει τους La Moyo στο στούντιο να ηχογραφούν τα πρώτα δυο τραγούδια τους με τίτλο ¨Τρέξε” και “Ένας κόσμος από μένα”  στο Baseline Studio.

Στις αρχές του 2012 είχαν ολοκληρωθεί τα πρώτα δυο τραγούδια του συγκροτήματος και ήταν έτοιμα να διατεθούν στο κοινό των La Moyo και όχι μόνο. Εμφανίζονται μαζί με τον γνωστό τραγουδοποιό Μιχάλη Κακέπη σε γνωστή μουσική σκηνή. Και συνεχίζουν τις εμφανίσεις σε αρκετές περιοχές της  Αθήνας . Στο line up των La Moyo μπαίνει ο Άγγελος Παύλος για να δέσει την μπάντα  με τις γνώσεις του στο βιολί αλλά και στα πλήκτρα. Έτσι η 6μελης πια μπάντα πορεύεται με μια ηλεκτρισμένη και εντελώς rock διάθεση στον ελληνικό μουσικό χώρο , δίνοντας συναυλίες εντός και εκτός Αττικής. Εμφανίζονται σε γνωστό στέκι της Αθήνας παρέα με τους Cosa Mostra και τον Μιχάλη Κακέπη. Εμφανίζονται επίσης στο φεστιβάλ «Μέδουσα» της Ερέτριας και μοιράζονται την ιδία σκηνή με τους Holy Doupt , Flybywire και Οριζοντες.  Σημαντικός σταθμός στην πορεία του συγκροτήματος η γνωριμία  με τον σκηνοθέτη Άρη Κουλαϊδη  και την εταιρία Riseout Productions  οι όποιοι συντέλεσαν στην δημιουργία του πρώτου  βιντεοκλίπ του τραγουδιού  ¨Τρέξε”.  Το οποίο γνωρίζει τεράστια επιτυχία μιας και έχει φτάσει τα 12000 views σε διάρκεια ζωής 4 μηνών.

 Τα κομμάτια της μπάντας ξεκίνησαν  να τα παίζουν σε διάφορους σταθμούς διαδικτυακούς αλλά και στα FM. Σήμερα αφού έχουμε ήδη μπει στο φθινόπωρο του 2012 και έχει ξεκινήσει η καινούρια σεζόν για τις μουσικές σκηνές  όπως στην σκηνή της Αρχιτεκτονικής στο Γκάζι και ετοιμάζονται να εμφανιστούν και σε αλλά μαγαζιά της Αθήνας και του Πειραιά αλλά και εντός και εκτός Αττικής

  Το καινούριο έτος θα μας βρει στο στούντιο ενορχηστρώνοντας άλλα 4 κομμάτια καινούρια ετοιμάζοντας την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλεία  που θα διατεθούν στο κοινό λίγο πριν το καλοκαίρι 2013 και αυτά επίσης εντελώς δωρεάν, και στις συνεχείς πρόβες για την επίτευξη μια τέλειας σχεδόν εμφάνισης . Οι πρόβες μας γίνονται στο Fabric Audio στο Κερατσίνι.

Τα  μέλη : 

Απόστολος Ακριώτης-Φωνητικά

Jon Moodrix-Κιθάρα

Κώστας Θεοδώρου-Κιθάρα

Δημήτρης Κατσαφάδος-Μπάσο

Μπάμπης Κάστανος-Τύμπανα

Angel Paul – Βιολι-Φωνητικά

Official Links

http://www.facebook.com/LaMoyo.tband
http://www.facebook.com/La.Moyo.the.band

http://www.jumpingfish.gr/La_Moyo

https://twitter.com/LaMoyoTheBand