Κωνσταντίνος Κουρμένταλας “Ξύπνα” | Video

0
SHARE

Ο Κωνστατίνος Κουρμένταλας επιστρέφει με το νέο, πολυαναμενόμενο τραγούδι και μουσικό βίντεο με τίτλο “Ξύπνα“, που μόλις κυκλοφόρησε.
Το μουσικό αποτέλεσμα έχει να κάνει με την ενασχόλησή του Κωνσταντίνου όλα αυτά τα χρόνια με την ψαλτική τέχνη, καθώς και με την παραδοσιακή μας μουσική αλλά και τη λόγια μουσική της Ανατολής σε συνδυασμό με τη δυναμική του χιπ χοπ.

To βίντεο μας οδηγεί σε ένα ταξίδι από το σκοτεινό παρελθόν, σε ένα απόμακρο μέλλον που φτάνει μέχρι το φως.

  • Λίγα λόγια για το τραγούδι

Το «Ξύπνα» ξεκίνησα να το γράφω την περίοδο της απεργίας πείνας των υγειονομικών που βρίσκονταν σε αναστολή. Η αδιαφορία της κοινής γνώμης ήταν αυτή που με ενεργοποίησε. Όντας και εγώ υγειονομικός σε αναστολή, σκέφτηκα ότι κάτι έπρεπε να κάνω.

Έτσι ξεκίνησα προσπαθώντας να αποτυπώσω όλα όσα με πόνεσαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών καθώς και το γενικότερο πλαίσιο , δηλαδή το προς τα πού πηγαίνει η όλη κατάσταση. Θεωρώ ότι αυτό που έγινε ήταν ένα πετυχημένο εν τέλει πείραμα ελέγχου της μάζας μέσω του φόβου του επικείμενου θανάτου.
Πολλές οι αντιφάσεις, μονόπλευρη ενημέρωση – καθοδήγηση, καλλιέργεια διχασμού στην κοινωνία …και τα κατάπιαμε πολύ εύκολα τελικά όλα αυτά…