H Off-Pop Cecil κυκλοφορεί ένα τραγούδι ύμνο κόντρα στη νεανική εγκληματικότητα με τίτλο “Ceasefire”

0

Η Cecil (support act για τους Clean Bandit and Tom Odell στις περιοδείες τους, headliner στη σκηνή του BBC Introducing, και με δημοσιεύσεις στα BBC, Clash, Line of Best Fit and, The Sun και The Independent ‘Ones To Watch In 2019’) λανσάρει το Project Ceasefire, με σκοπό να ενώσει και να στηρίξει όλους αυτούς που έχουν έσει θύματα βίας και εγκληματικής ενέργειας με μαχαίρι ή όπλο.

Πολλές από τις οικογένειες των θυμάτων έχουν ιδρύσει οργανισμούς σε ανάμνηση των θυμάτων κάνοντας υπέροχα πράγματα για την κοινότητα και αγωνίζονται καθημερινά για το πώς μπορεί να αλλάξει η νεανική εγκληματικότητα. Το Project Ceasefire έχει σκοπό να ενημερώσει, να κινητοποιήσει και να διαφωτίσει τον κόσμο και τις κοινότητες αυτές. Αυτοί οι οργανισμοί προσφέρουν στους νέους εκπαίδευση και αθλητικές δραστηριότητες.

Η νεανική εγκληματικότητα αποτελεί ένα μελανό σημείο και έχει ευαισθητοποιήσει ιδιαίτερα τη Cecil ύστερα και από μια μοιραία εγκληματική ενέργεια με μαχαίρι στην περιοχή της. Αναφέρει χαρακτηριστικα

“Επέστρεφα από το studio και ο δρόμος κοντά στο σπίτι μου ήταν μπλοκαρισμένος απο περιπολικά ύστερα από επιθεση με μαχαίρι από νεαρά άτομα. Ο κόσμος γύρω μου ανέφερε ότι ήταν ένα ακόμη από τα πολλά που έχουν συμβεί στην περιοχή. Το γεγονός ότι φαίνεται οικείο σαν γεγονός με κινητοποίησε να προσπαθήσω να κάνω κάτι για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία που μας αδρανοποιεί.. Τόσες νέες ψυχές χάνουν τη ζωή του σε αντίστοιχα περιστατικά. Ελπίζω αυτή η προσπάθεια να είναι η αρχή μιας σειράςδράσεων που θα αλλάξει την όλη κατάσταση.”

  • Περισσότερα για τη Cecil

Το 2018 ήταν μια ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά για τη Cecil η οποί ήταν υποψήφια για τη ‘Best Solo Female’ στα The U.M.A’s (Unsigned Music Awards) κατι που την οδήγησε σε ένα καλοκαίρι γεματο εμφανίσεις σε φεστιβάλ και εμφανίσεις στο πλευρό καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Η Cecil ανοιξε την κεντρική σκηνή στο Big Feastival του Jamie Oliver, έπαιξε στο Liverpool Sound City ανάμεσα στους Sam Fender & Grace Carter και το όνομά της εμφανίστηκε δίπλα σε αυτά των Jess Glynne, Razorlight, Chase & Status και πολλών ακόμη. Η Cecil επιλέχτηκε ανάμεσα από εκατοντάδες από το BBC να είναι το warm up για τη θρυλική Grace Jones σε συνεργασία με το BBC Introducing. Η solo ικανότητές της στο πιάνο της έδωσαν θέση στο The Royal Hampton Court ανοίγοντας τη βραδιά στο θρυλικό Jools Holland. Η Cecil προσπαθεί μεθοδικά να δημιουργήσει κάτι διαχρονικό μαι μοναδικό με τη μουσική της. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Berkshire με την οικογένειά της να έχει καταγωγή από το Manchester.

Η Cecil πήρε το όνομά της και εμπνεύστηκε από την άυρα του από τον τηλεοπτικό παραγωγό του Great Uncle, Cecil McGivern. Αυτός έγραψε πάρα πολλές ραδιοφωνικές παραστάσεις για το BBC Radiο κατα τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου, ήταν αυτός που κάλυωε την ενθρόνιση της Βασίλισσας Ελισάβετ 1953 και είναι υπεύθυνος για το screenplay για την πρώτη εκδοχή του 1946 για τις ‘Μεγάλες Προσδοκίες’ του Charles Dickens.

Ο τρόπος γραφής του στο Great Uncle έχει επηρεάσει αρκετά τη μουσική της Cecil.