Γιώργος Πάχος “Ατέλειωτο ταξίδι” | Single

0
Giorgos Paxos_taksidi

Οι δυσκολίες είναι μέρος της πορείας μας και πολύ συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτές.

Κάποιες φορές μας βυθίζουν στο προσωπικό μας «σκοτάδι» το οποίο όμως αν το μετατρέψουμε σε «φως», θωρακιζόμαστε με δύναμη για το υπόλοιπο της διαδρομής του «Ταξιδιού» μας.

Τους στίχους έγραψε ο Γιώργος Πάχος ο οποίος ερμήνευσε και το νέο αυτό τραγούδι ενώ τη μουσική υπογράφει ο Δημήτρης Λιόλιος.

  • Λίγα λόγια για το πώς δημιουργήθηκε το τραγούδι …

15/9/2021
«Πριν την κυκλοφορία του τραγουδιού «Να φωτιστεί η ψυχή σου», ανακοίνωσα στον Δημήτρη ότι θα χρειαστεί να απουσιάσω για ένα μεγάλο διάστημα.  Αφού κυκλοφόρησε το δεύτερο μου τραγούδι, ο Δημήτρης είχε δεδομένο πως θα προλάβουμε να φτιάξουμε κι ένα τρίτο κομμάτι ενώ στην πραγματικότητα ο χρόνος εργασίας που απαιτείται για μια παραγωγή ήταν δυσανάλογος των ημερών που είχαμε μπροστά μας, δεδομένης και της απουσίας μου αλλά και λόγω βέβαια των υποχρεώσεών του. Έτσι λοιπόν κοιτάω το αρχείο μου και πηγαίνω στο στούντιό του να γράψω το «Ατέλειωτο Ταξίδι». Του εξηγώ επί τόπου ότι παρόλο που ο στίχος μου αρέσει πάρα πολύ η μουσική που έγραψα «με χαλάει». Ο Λιόλιος γέλασε και μου ζήτησε λίγο χρόνο, αφού πρώτα διάβασε τον στίχο ξανά. Σε δέκα λεπτά είχε γράψει τη μουσική στο τραγούδι που ακούτε σήμερα και αφού κατάλαβε πως ενθουσιάστηκα, προχώρησε.

Σταδιακά – δουλεύοντας ακατάπαυστα το «έχτισε» ενορχηστρώνοντάς το, παίζοντας ό,τι ακούτε. Μου στέλνει το αρχείο, με καλεί στο τηλέφωνο και μου ζητά να πάω να το τραγουδήσω, όπως και έγινε. Αφού έγινε το “take” της φωνής – με τις δικές του κατευθύνσεις-, έπιασε αμέσως δουλειά. Θυμάμαι εκείνη την ημέρα, μιλήσαμε μετά από πολλές ώρες και τα «είπαμε» στην ώρα του ποτού. Εγώ ανυπομονούσα να το ακούσω και εκείνος μου ζητούσε να κάνω λίγη υπομονή. Δουλεύοντας κυριολεκτικά από το πρωί μέχρι το βράδυ έφερε το κομμάτι στην τέλεια αρμονία. Εμένα μπορεί να με έπαιρνε ο ύπνος στον καναπέ στο στούντιο κι ο Δημήτρης δούλευε ασταμάτητα. Είναι αυτό που λέμε, «Εσύ κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει».

Στις επόμενες μέρες, το τραγούδι πήρε τη μορφή που ακούτε και σήμερα. Φτάσαμε στο σημείο του lyric video, χωρίς να απομένει χρόνος καθώς με το ένα μου πόδι είχα φύγει από την Αττική. Ο Λιόλιος το σκηνοθέτησε, τράβηξε τα πλάνα και έκανε το μοντάζ για το video σε χρόνο ντε τε. Βάζει όλη του την έμπνευση και την αγάπη του με ό,τι καταπιάνεται αυτός ο άνθρωπος. Είναι αυτό που λέμε ότι για την τέχνη δίνει την ψυχή του.

Τέλος, θα ήθελα να πω πώς το «Ατέλειωτο Ταξίδι» είναι ένα αποτέλεσμα αγάπης, εκτίμησης και αμοιβαίου σεβασμού!

Δημήτρη σε ευχαριστώ για τη ζωή που έδωσες στους στίχους μου και για την καταπληκτική παραγωγή που έκανες!»

Στίχοι:
Γίνε το άσπρο που θα σπάσει το σκοτάδι μου
Σαν ένα αστέρι που φωτίζει μες την νύχτα
Γίνε το χρώμα που χρωμάτισε τη σκέψη μου
Προτού προλάβω να σου πω μια καληνύχτα

Έλα να ζήσεις το πιο μακρύ ταξίδι μου
και να σε πάρει σα φύλλο ο αέρας
να’ χεις για πάντα γραμμένο μες στη μνήμη σου
αυτόν τον ήχο…. της πιο όμορφης…. ημέρας

Και προχωρώ χωρίς φτερά
Σ’ ένα ατέλειωτο ταξίδι
Εγώ όμως ξέρω να πετώ
Σου λέω ξέρω να πετώ
Και πλησιάζω ήδη
Και πλησιάζω ήδη

Νύχτωσε η μέρα κι όμως φέγγει το αστέρι σου
Σαν πεταλούδα πετάει η ψυχή σου
Θυμίζει άνοιξη που φύτρωσε η πλάση της
Και τα φτερά μου που δεν έχω, είναι μαζί σου

Γίνε το άσπρο που θα σπάσει το σκοτάδι μου
Σαν ένα αστέρι που φωτίζει μες την νύχτα
Γίνε το χρώμα που χρωμάτισε τη σκέψη μου
Προτού προλάβω να σου πω μια καληνύχτα

Και προχωρώ χωρίς φτερά
Σ’ ένα ατέλειωτο ταξίδι
Εγώ όμως ξέρω να πετώ
Σου λέω ξέρω να πετώ
Και πλησιάζω ήδη
Και πλησιάζω ήδη…
Το «Ατέλειωτο Ταξίδι» κυκλοφορεί από την «Καθρέφτης» σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.