Γιώργος Μαργαρίτης “Στου μυαλού την ερημιά” | Single

0
SHARE

Ο Γιώργος Μαργαρίτης κρατάει σχεδόν μόνος του το κάστρο του λαϊκού τραγουδιού. Εκείνου του λαϊκού που φύτρωσε σαν αγριόχορτο το ’50 σε όλη την Ελλάδα, δοξάστηκε το ’60, κλείστηκε στα υπόγεια της Ομόνοιας το ’70, φόρεσε λαμέ πουκάμισο το ’80 και έγινε μετοχή το ’90 για να μεταλλαχτεί και να εξαφανιστεί μέσα στις νέες τάσεις.

Αν ο Μαργαρίτης είναι από τους λίγους που κρατάνε τη σημαία ψηλά είναι όχι μόνο γιατί η φωνή του κράτησε το παλιό της αγκάθι. Αλλά και γιατί από παιδί ζητούσε το αίνιγμα, το διαφορετικό, τον κόσμο έξω απ’ το δικό του. Τα ανοίγματά του προς άλλα μουσικά «δωμάτια» ήταν συνεχή και πάντα με παιδική περιέργεια. Έπαιξε και ηχογράφησε με πολύ διαφορετικούς ανθρώπους, από τον Άκη Πάνου στο Σαββόπουλο, και από τους Socrates στον Μαχαιρίτσα, από τον Ρασούλη στον Παπαδημητρίου, ψάχνοντας πάντα το μακρινότερο μέρος που μπορεί να φτάσει το λαϊκό. Ο δίσκος «Όλα θα τα διαγράψω» που έκανε με τον Θοδωρή Μανίκα και τους 667 είναι πλέον θρυλικός.

Μετά το χαρακτηριστικό “Αίνιγμα η γυναίκα”, έρχεται ένα υπέροχο, κλασσικό χασάπικο να μας θυμίσει τι σημαίνει καλό ελληνικό τραγούδι!

Στίχοι:
Τι θέλεις τώρα να σου πω
Όλα τελειώνουνε εδώ
Καρδιά μου
Δεν έχω τίποτα να πω
Ξέρεις εσύ ξέρω κι εγώ
Τα αμαρτήματά μου

Τα παίρνω όλα πάνω μου
Τα πάθη και τα λάθη μου
Καρδιά μου
Απόψε φεύγω μακριά
Και στου μυαλού την ερημιά
Θα σβήσω τη φωτιά

Κράτα το ψέμα σου εσύ
Δεν έχεις μέσα σου ψυχή
Το ξέρω
Για μένα είσαι παρελθόν
Έχω καρδιά έχω παρόν
Όσο κι αν υποφέρω

Κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company