spot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

Related Posts

Γιώργος Καρράς “Τα Υλικά Της Χαράς” | Νέο άλμπουμ

Γνωστός από τη μουσική πορεία του με τις Τρύπες, ο Γιώργος Καρράς μοιράζεται σήμερα τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Τα Υλικά Της Χαράς», που κυκλοφορεί από τη Submersion Records.

Το πρώτο πράγμα που μας καλωσορίζει στο νέο άλμπουμ του Γιώργου Καρρά είναι οι γνωστές μπασογραμμές του. Μπασογραμμές με ιστορία, παρόν και μέλλον.
«Τα Υλικά Της Χαράς», ο δεύτερος προσωπικός δίσκος του καλλιτέχνη, παρουσιάζει ένα πάντρεμα μουσικής και στίχων που σέβεται το παρελθόν και ταυτόχρονα υπόσχεται πολλά για το μέλλον.
Οι στίχοι των ποιημάτων του Ανέστη Ευαγγέλου, λογοτέχνη που έζησε και δημιούργησε στη Θεσσαλονίκη, αποτέλεσαν την έμπνευση για να γραφτεί η μουσική αυτού του άλμπουμ. Στίχοι που δέθηκαν άρρηκτα με τα φωνητικά, τις κιθάρες, το μπάσο, τα τύμπανα και τα πολλά ακόμα όργανα που ακούγονται στα «Υλικά Της Χαράς».

Με αυτό το άλμπουμ, ο Γιώργος Καρράς καταδεικνύει ότι δεν είναι μόνο «ο μπασίστας από τις Τρύπες» αλλά έχει μια αυτόφωτη μουσική οντότητα.
Συνεργάζεται δε με ταλαντούχους μουσικούς από τη σκηνή της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης που διαχρονικά αποδεικνύεται εύφορο οικοσύστημα της ευρύτερης ροκ σκηνής στην Ελλάδα.

Οι ερμηνείες του αποπνέουν ειλικρίνεια και μια αίσθηση αμεσότητας, ενώ κάνουν ξεκάθαρο το δέσιμο που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε αυτόν και τους στίχους του Ανέστη Ευαγγέλου. «Τη δύσκολη ώρα, πού θ’ ακουμπήσεις;» μας ρωτάει στο «Δίχως Καμιά Αυταπάτη» και νομίζεις πως είναι στο δωμάτιο και σου μιλάει.

Η παραγωγή που έγινε στο στούντιο «Αρκαδικόν» στη Θεσσαλονίκη από τους Άγγελο Μπουρνά και Θεόδωρο Μπουρνά αναδεικνύει τα τραγούδια με τον καλύτερο τρόπο φέρνοντας τη σύγχρονη ματιά σε έναν ήχο δεκαετιών.

Τραγούδια με ροκ ραχοκοκκαλιά που δεν φοβούνται όμως να ενσωματώσουν μελωδίες επηρεασμένες από την παράδοση, όπως στο «Θηρίο Αγαπημένο», αλλά και πιο πειραματικούς ήχους, όπως το θέρεμιν στο «Ο Ιησούς Εγκαταλείπει Τον Πατέρα Του».

Με «Τα Υλικά Της Χαράς» ο Γιώργος Καρράς ανοίγει έναν ολόκληρο μουσικό κόσμο για τον εαυτό του, τους συνεργάτες του και τα άτομα που θα ανακαλύψουν τη δουλειά του.

Τον καιρό που ολοκληρώνονταν οι ηχογραφήσεις για το άλμπουμ «Ασκήσεις Απλότητας», έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο με ποιήματα του Ανέστη Ευαγγέλου*. Διαβάζοντάς το, αισθάνθηκα ότι ανακάλυψα ένα θησαυρό ποίησης. Μιας ποίησης τρυφερής, αληθινής, απροσποίητης. Με λόγο απλό που με κέρδισε αμέσως.
Η επίδρασή τους επάνω μου ήταν τέτοια ώστε δεν άργησα πολύ μέχρι να γράψω καινούρια μουσική σε στίχους του ποιητή. Διαμορφώθηκαν έτσι δέκα τραγούδια, τα οποία θα περιέχονται στον επόμενο δίσκο μου με τίτλο «Τα Υλικά Της Χαράς» που θα κυκλοφορήσει σύντομα σε βινύλιο και σε ψηφιακές πλατφόρμες.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την κυρία Ντίνα Παπαδοπούλου που μου εμπιστεύτηκε τα ποιήματα του συζύγου της και όσους με τίμησαν με τη συμμετοχή τους στη δημιουργία αυτού του δίσκου.

*Ο Ανέστης Ευαγγέλου, το πραγματικό επώνυμο του οποίου ήταν Παπαδόπουλος (1937-1994), υπήρξε ποιητής της Β’ μεταπολεμικής γενιάς. Γεννήθηκε και έζησε στη Θεσσαλονίκη. Εξέδωσε ποιητικές συλλογές και πεζά ενώ έργα του έχουν μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες.

Ο δίσκος «Τα Υλικά Της Χαράς» διατίθεται σε βινύλιο, CD και digital και είναι διαθέσιμος για streaming από όλες τις μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες (Spotify, iTunes, Amazon Music, YouTube Music, Deezer, Tidal).

MusicPress
MusicPresshttps://musicpress.gr
To MusicPress είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό ποικίλης ύλης, χωρίς συνδρομή. Σκοπός του MusicPress δεν είναι η πρωτοτυπία αλλά, η ειλικρινής και έντιμη διαχείριση των θεμάτων, η ανάδειξη ταλαντούχων ανθρώπων και προσωπικοτήτων από το χώρο της μουσικής, καθώς και της αισιόδοξης πλευράς της ζωής.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles