Γιάννης Κασέτας “The Ingenius Mind of 8 Month Old Rocky Liangi” | Single

0
Giannis Kasetas-Rocky

Ο Γιάννης Κασέτας βρίσκεται στο στούντιο όπου ολοκληρώνει τις ηχογραφήσεις του νέου άλμπουμ του. Μια γεύση του τι συμβαίνει σε αυτά τα studio sessions παίρνουμε από το single “The Ingenius Mind of 8 Month Old Rocky Liangi“.

Στo “Rocky” συναντάμε τη μελωδική φλέβα του Γιάννη Κασέτα στα καλύτερα της, σε μια εξαίρετη, σύντομης διάρκειας σύνθεση, εκτελεσμένη από σπουδαίους μουσικούς της ελληνικής jazz σκηνής: Κωστής Χριστοδούλου (πιάνο), Δημήτρης Παπαδόπουλος (τρομπέτα), Γρηγόρης Θεοδωρίδης (κοντραμπάσο), Δημήτρης Κλωνής (τύμπανα) και βέβαια ο ίδιος ο Γιάννης Κασέτας στο τενόρο σαξόφωνο.

5 άλμπουμ ως leader έχει κυκλοφορήσει ως τώρα ο Κασέτας. Μετρά πολυάριθμες συνεργασίες με μουσικούς της ελληνικής jazz (και όχι μόνο) σκηνής και είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους συνθέτες και ενορχηστρωτές της. Σαξοφωνίστας με προσωπικό και αναγνωρίσιμο ήχο και ύφος, ο Κασέτας με τα προηγούμενα άλμπουμ του έχει περάσει και σε ευρύτερο ακροατήριο, πέρα από τα όρια της jazz σκηνής.

Κάτι που αναμένεται να συμβεί και με το καινούργιο κομμάτι του “Rocky” που με τη μελωδικότητα του, το νυχτερινό groove του και την μόλις 3 λεπτών διάρκεια του είναι εκτός των άλλων κατάλληλο και για ραδιοφωνικές μεταδόσεις.

Η ηχογράφηση έγινε στα Artracks Studios με ηχολήπτη τον Γιώργο Πρινιωτάκη.
Μίξη, mastering: Γιώργο Πρινιωτάκης
Σύνθεση, ενορχήστρωση: Γιάννης Κασέτας
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Φωκίωνα Γεωργακόπουλο που είναι ο χορηγός της ηχογράφησης.

Το νέο άλμπουμ του Γιάννη Κασέτα θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο που μας έρχεται από την Puzzlemusik.