Λένε πως οι αλήθειες βρίσκονται μέσα στα τραγούδια και ναι λοιπόν, βρίσκονται! Ειδικά με θέματα «στενά» και προσωπικά, σαν τον έρωτα, αλλά και την καθημερινότητα που εξελίσσει στον καθένα μας ο έρωτας. Έτσι λοιπόν, μας προέκυψαν στον «Κήπο της Εδέμ“» «ερωτοχιουμοριστικά» (ας επιτραπεί ο όρος) τραγούδια.

Με τον Γιάννη Κ. Ιωάννου ξεκινήσαμε πριν κανένα χρόνο με το «Ενθάδε κείμαι» και αποφασίσαμε ότι θέλουμε να φτιάξουμε τέτοια τραγούδια. Ο οποίος Γιάννης Κ. Ιωάννου, πέρα από σύνθεση, ερμηνεία, ενορχήστρωση αλλά και παραγωγή, έβαζε το χέρι του σε κάτι πινελιές επί των στίχων, να τα λέμε αυτά. Και να τα λέμε γιατί ο ερμηνευτής έχει… δικαιώματα σε αυτά που λέει, αλλά πόσο μάλλον ένας τόσο έμπειρος μουσικός.

Είναι το πρώτο άλμπουμ που περιέχονται στίχοι μόνο δικοί μου (έχοντας συνυπάρξει παλιότερα σε πολυσυλλεκτικά άλμπουμ), ενώ του Γιάννη είναι το δεύτερο στο οποίο ερμηνεύει ο ίδιος, μετά το εξαιρετικό «Πόλεμος και ειρήνη». Η εξέλιξη των τραγουδιών ήταν πηγαία, με την ευρεία έννοια, δηλαδή και αυθόρμητη και από καρδιάς. Και μπορεί στη σειρά τους το πρώτο να είναι πια… τελευταίο, αλλά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Μετά από όσα έζησε, ο ήρωάς μας… ψιλοτρελάθηκε.

Επί της ουσίας, ο «Κήπος της Εδέμ» έχει απ’ όλα. Το ομώνυμο τραγούδι έχει μάλιστα και μια ιδιαιτερότητα, όλοι οι στίχοι να τελειώνουν με την ίδια κατάληξη! Προσέξτε το! Το άλμπουμ έχει και καλά και κακά φρούτα, φίδια, άντρες, γυναίκες και το… λουρί της μάνας, αλλά πάντα αγαπησιάρικα! Έχει διαφορετικούς ελληνικούς ρυθμούς, έχει φυσικά όργανα, έχει ότι δημιούργησε ο «μάγος» Γιάννης Κ. Ιωάννου. Επιστράτευσε και την δημιουργό του εξωφύλλου, τη Βιργινία Ανδριανάτου στις δεύτερες φωνές, αφού εκεί άκουσε ότι ήθελε να ακούσει. Και η οποία, στη μέση του άλμπουμ, έχει το δικό της τραγούδι, κατά-δικό της για την ακρίβεια, με στίχους αφιερωμένους σε κείνη.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί από τις 8 Μαρτίου 2023 σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες