Home Σύντομο Βιογραφικό Emigre: Σύντομο βιογραφικό

Emigre: Σύντομο βιογραφικό

0
SHARE

Οι Emigre δημιουργήθηκαν το Φεβρουάριο του 1998 υπό την συνθετική καθοδήγηση του δημιουργού και κιθαρίστα Γιάννη “Emigre” Χανιωτάκη λανσάροντας μία νέα πρόταση στο χώρο της Ελληνικής δισκογραφίας.

Τον Ιούλιο του 2002 κυκλοφορούν το Cd Single “Εποχές” από την (Plus Rec/ Universal) και σε μικρό χρονικό διάστημα το τραγούδι κερδίζει την αγάπη του κόσμου καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις στο Airplay πολλών ραδιοφωνικών σταθμών ενώ το Video Clip του κομματιού με την πρωτότυπη αισθητική του παίχτηκε ιδιαίτερα από τα μουσικά κανάλια.

Τον Ιανουάριο του 2004 κυκλοφορούν τον 1ο δίσκο τους Σήμερα (Plus Rec/Universal) σε συνθέσεις και ύφος που σχολιάστηκε εντόνως θετικά από το σύνολο του μουσικού τύπου ως `το πλέον αντιπροσωπευτικό δείγμα της μετά-Pop εποχής` δίνοντας του μια θέση στα 30 καλύτερα albums της χρονιάς (Ποπ και Ροκ / Ιαν. 2005) δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την πρώτη τους μεγάλη περιοδεία (2005-2006).

Το 2007 κυκλοφορεί ο 2ος δίσκος των Emigre, ορόσημο για την καριέρα τους με τον τίτλο Είμαστε ένα (Plus Rec/Universal) δημιουργώντας την Έκπληξη της Χρονιάς και τον πρώτο τους χρυσό δίσκο. Τα τραγούδια τους παίζονται παντού και γίνονται υλικό διαφημίσεων και τηλεοπτικών εκπομπών δίνοντας τους την δύναμη να ξεκινήσουν ένα μεγάλο ταξίδι 2 χρόνων (2007-2009) δίνοντας 192 Shows σε Ελλάδα και Κύπρο.
Το 2008 τα media της χώρας τους προτείνουν ως Next Big Thing και οι Emigre την επόμενη χρονιά (2009) προτείνονται ως “Συγκρότημα της Χρονιάς”.
Τον Ιούλιο του 2009 κυκλοφορεί ο 3ος Δίσκος των Emigre με τον τίτλο Live Στιγμές (Plus Rec/Universal).

Ένα ηχητικό απόσταγμα των επιτυχημένων Περιοδειών “Είμαστε Ένα” Tour 2007-2009 & “Dewars” Tour 2008-2010) σκαρφαλώνοντας στις πρώτες θέσεις των περισσοτέρων Ελληνικών και Ξένων ραδιοφωνικών σταθμών και προσφέροντας τον 2ο Χρυσό Δίσκο στην παρέα από την Θες/νίκη.

Τον Μάρτιο του 2010 οι Εmigre συμμετέχουν στον Ελληνικό Τελικό της Eurovision για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο διαγωνισμό Τραγουδιού με το τραγούδι “Touch Me Deep Inside”. Ενώ Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς κυκλοφορεί ο 4ος δίσκος με τον τίτλο Κύκλος (Plus Rec/Universal) οδηγώντας ενορχηστρωτικά τους πάντα `Ανήσυχους` Emigre ένα βήμα παραπέρα.
Το 2011 οι Εmigre σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Μουσικό Οίκο Φίλιππο Νάκα κυκλοφορούν μια Τιμητική έκδοση με μουσικές παρτιτούρες για παιδιά και επαγγελματίες μουσικούς από αγαπημένα τραγούδια του κόσμου με τον τίτλο 11 Στιγμες… Με Τους Emigre”.  Στις 4 Ιουλίου του 2011 οι EMIGRE πραγματοποιούν ένα όνειρό τους παίζοντας στην Τελετή Λήξης των Special Olympics στην Αθήνα σε Παγκόσμια Μετάδοση από το BBC στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) στο μεγαλύτερο `Στοίχημα` της Καριέρας τους.

Το 2012 οι Emigre γιόρτασαν τα 10 χρόνια Δισκογραφίας τους (2002-2012) με την κυκλοφορία του τραγουδιού “Φιλικά” και μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την χώρα ενώ το 2013 κυκλοφορούν ένα ακόμα Δείγμα από τον επερχόμενο 5ο δίσκο τους σε συνεργασία έκπληξη με το διάσημο ιταλικό συγκρότημα των MODA στην διασκευή του τραγουδιού τους “Sono gia Solo” στα ελληνικά με τον τίτλο “Που είσαι”.

Highlights στιγμές στην καριέρα των Emigre θεωρούνται οι συνεργασίες με την αφρόκρεμα του ελληνικού τραγουδιού τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά με σπουδαία ονόματα όπως του Σταμάτη Κραουνάκη, Αντώνη Ρέμο, Γιώργο Μαζωνάκη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Σοφία Βόσσου, Κώστα Λειβαδά, Δήμο Αναστασιάδη, Stavento, Γιάννη Σπανό, Ελένη Δήμου, Σοφία Βόσσου, Μαρίνας Σκιαδαρέση, Μανώλη Ρασούλη, Λάκη Παπαδόπουλου και του διάσημου Goran Bregovic.

Δισκογραφία:
2002. Cd Single ΕΠΟΧΕΣ (Plus Rec / Universal Music)
2004. Cd ΣΗΜΕΡΑ (Plus Rec / Universal Music)
2007. Cd ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ (Plus Rec / Universal Music)
2007. Cd Single ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ (Plus Rec / Universal Music)
2008. Cd ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ Second Edition (Plus Rec / Universal Music)
2009. Cd LIVE…ΣΤΙΓΜΕΣ (Plus Rec / Universal Music)
2010. TOUCH ME DEEP INSIDE (Eurovision Greek Final Edition)
2010. Cd ΚΥΚΛΟΣ (Plus Rec / Universal Music)
2011. Ε-Single ΜΑΖΙ Ft. Θοδωρής Αθερίδης (Plus Rec / Universal Music)
2012. E-Single ΦΙΛΙΚΑ (Spicy)
2013. E-Single ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ (Sono gia Solo) (Plus Rec / Cobalt)
2013. E-Single ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ (Plus Rec / Cobalt)