Δώρα Κουτσογιάννη “Όρκοι” | Video

0

Η Δώρα Κουτσογιάννη συστήνεται δισκογραφικά με το πρώτο της τραγούδι σε μουσική Κώστα Γεωργιάδη, στίχους Κατερίνας Γαλανοπούλου και το music video σε σκηνοθεσία George Mavrogiannis!

Η Δώρα Κουτσογιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά.
Αγαπούσε τη μουσική από μικρό παιδί, όμως σταθμό για να ξεκινήσει να ασχολείται πιο ενεργά, αποτέλεσε ο θάνατος του παππού της, ο οποίος ήταν και μουσικός. Ήθελε να τον κάνει υπερήφανο κι έτσι αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια του.

Στα 18 της ξεκινά να εργάζεται σε διάφορους μουσικούς χώρους, δίνοντας έμφαση στο λαϊκό τραγούδι. Στην πορεία, κι αναζητώντας την μουσική της ταυτότητα, περνά ένα διάστημα τραγουδώντας σε ροκ σκηνές με διάφορες μπάντες. Μετέπειτα, έρχονται διάφορες αναποδιές στη ζωή της που την αναγκάζουν να κάνει πίσω τα όνειρά της.

Αναζητά εργασία σε οτιδήποτε άλλο πέραν της μουσικής. Όμως, επειδή η αγάπη για τη μουσική και το τραγούδι είναι δυνατότερη, αποφασίζει να παλέψει για όσα θέλει να κατακτήσει. Με μια δύσκολη καθημερινότητα κι ένα πρόγραμμα φορτωμένο ευθυνών κι υποχρεώσεων προσπαθεί να συνδυάσει την εργασία για τη διαβίωση και την εργασία στον μουσικό χώρο, το τραγούδι και γενικά την μουσική που τις δίνει ζωή!
Είναι αποφασισμένη και δεν τα παράτα…

Μάλιστα, φέτος τον φθινόπωρο έρχεται να συστηθεί στο ευρύτερο κοινό με την πρώτη της δισκογραφική δουλειά που κυκλοφορεί από την Dusty Records.

Στίχοι:

Έμειναν σημάδια στο κορμί μου απ’ τα φιλιά σου
Τη νύχτα που με είχες μέσα στην αγκαλιά σου
Τα λόγια σου θυμάμαι, λίγο πριν μ’ αφήσεις
Πώς μ’ αγαπάς και δεν μπορείς μακριά μου εσύ να ζήσεις.

Μιας βραδιάς οι όρκοι που ήρθες να μου δώσεις
Δεν αντέξανε στον χρόνο, πρόλαβες να τους προδώσεις.
Μιας βραδιάς οι όρκοι που ήρθες να μου δώσεις
Έγιναν αιτία την καρδιά μου να ματώσεις.

Έμειναν τα λόγια στην καρδιά και στο μυαλό μου
Τη νύχτα που σε ένιωθα δεύτερο εαυτό μου
Τα λόγια σου θυμάμαι πως είμαι η ζωή σου
Μα τώρα με ανάγκασες να ζω με τη φυγή σου