Μια νέα κυκλοφορία από το Ogdoo Music Group με την ενορχηστρωτική φροντίδα του Θύμιου Παπαδόπουλου.

Ένα ξεχωριστό τραγούδι, καρπός της δημιουργικής σχέσης δύο δημιουργών, που μαζί και χώρια, μας έχουν χαρίσει στιγμές μοναδικές.

Το τραγούδι «Ένα σημάδι του Θεού» έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση ο Γιώργος Νταλάρας και εμπεριέχεται στο album των δύο δημιουργών που κυκλοφόρησε το 2014 από το Ogdoo Music Group με τίτλο «Οι φωνές σε αυτή την πόλη».

Ο συνθέτης και μαέστρος Ανδρέας Κατσιγιάννης, εδώ και χρόνια, έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του και του νεότερου ελληνικού τραγουδιού ενώ η φήμη του ταξιδεύει με αξιώσεις και εκτός ελληνικών συνόρων. Ασύνορος πραγματικά καλλιτέχνης, με υποδειγματική συνέπεια και αφοσίωση σε απαιτητικές επιλογές και στράτες, έχει συνδέσει το όνομα του με σπουδαία έργα και συνεργασίες με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Νίκος Αναγνωστάκης ως στιχουργός, έχει πλέον στεριώσει την ταυτότητα γραφής του στους φίλους του καλού τραγουδιού με δημιουργίες αυτόνομες αλλά και ολοκληρωμένους κύκλους που ξεχωρίζουν για την αρτιότητα, την πηγαία έκφραση και ουσιαστική ματιά τους. Οι δυο τους συνδέονται με δεσμούς φιλίας και εκτίμησης, κι αυτό το αγαστό ανάμεσά τους κλίμα αποτυπώνεται και στις καταθέσεις τους.

Στην παρέα τους, αυτή τη φορά, προστίθεται ένας ακόμη καλλιτέχνης που συνενώνει σαν ερμηνευτής όλες εκείνες τις αρετές που αναφέραμε νωρίτερα για τον συνθέτη και τον στιχουργό.

Ο Χρήστος Θηβαίος με τον τρόπο που διαβάζει και ερμηνεύει τα τραγούδια που επιλέγει να εκφράσει, φωτίζει κάθε πτυχή τους με το δικό του προσωπικό, βαθύ και διεισδυτικό φως αναδεικνύοντας τα πολύτιμα συστατικά τους.

Αυτό συμβαίνει και με το «Ένα σημάδι του Θεού» που είχε αγγίξει ένας τρανός ερμηνευτής… Ο Θηβαίος ταξιδεύει με διαφορετική διαδρομή αλλά κοινό προορισμό την ομορφιά και το μήνυμά του.

Κομβικός αρωγός σε αυτό το ταξίδεμα η ενορχήστρωση του Θύμιου Παπαδόπουλου, ενός χαρισματικού σολίστα, που ξεπερνά τα όρια του μουσικού και λειτουργεί ως συνδημιουργός σε όσα αγγίζει με την τέχνη και την έμπνευσή του.