Άρτεμις Ματαφιά feat. Χρήστος Δάντης “Επαφή” | Video

0

Η Άρτεμις Ματαφιά κάνει το δισκογραφικό της ντεμπούτο με το τραγούδι “Επαφή“. Ένα δυναμικό, ηλεκτρικό τραγούδι σε στίχους Γιώργου Λεκάκη και μουσική Παναγιώτη Στεργίου. Ένα δημιουργικό δίδυμο που μας έχει χαρίσει πολλές επιτυχίες στο παρελθόν.

Στην “Επαφή” συμμετέχει ερμηνευτικά ο Χρήστος Δάντης. Η “Επαφή είναι ένα πολύ ταιριαστό ντουέτο. Το τραγούδι είναι ο προάγγελος του επερχόμενου προσωπικού δίσκου της Άρτεμις.

  • Λίγα λόγια για την Άρτεμις Ματαφιά

Η Άρτεμις Ματαφιά γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από Λευκάδα και Ναύπακτο. Έχει σπουδάσει μουσική-μονωδία δίπλα στους δασκάλους Γιώργο Παππά και Σταμάτη Μπερή, στο δημοτικό ωδείο Δ. Ζωγράφου και στο Εθνικό Ωδείο, μελετώντας παράλληλα κλασική κιθάρα.
Ξεκίνησε την πορεία της αρχικά στο σμυρναίικο και ρεμπέτικο τραγούδι, το θέατρο, και τους
παραδοσιακούς χορούς στη Θεσσαλονίκη με διάφορα μουσικά σχήματα της πόλης. Είναι επίσης Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ έχει διατελέσει μέλος της χορευτικής ομάδας Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης και Θρακικής Εστίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια musical theater σε Ελλάδα και Αγγλία.

Έχει συνεργαστεί με πληθώρα δημιουργών, συνθετών, ερμηνευτών και σκηνοθετών, με κορυφαίους τους: Γιώργο Παππά, Γιώργο Τσαγκάρη, Γιώργο Κοντραφούρη, Δήμο Αβδελιώδη, Μίμη Πλέσσα, Νότη Μαυρουδή, Σταμάτη Κόκκοτα, Χρίστο Θεοδώρου, Maurice Horhutt, Νίκο Καλογερόπουλο, Βασίλη Νικολαϊδη, Παναγιώτη Στεργίου κ.α..

Έχει διακριθεί στην Ελλάδα με διάφορα βραβεία κι επαίνους, με τελευταίο αυτό της καλύτερης ερμηνείας τραγουδιού στο Θέατρο για την παράσταση «Γοργόνες και Μάγκες». Την τηλεοπτική σαιζόν 2020-21 συμμετείχε στο τηλεοπτικό show «Just Τhe 2 Οf Us» ως vocal coach σε παραγωγή Νίκου Κοκλώνη στο OPEN TV.

Εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές, μουσικοθεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές εκπομπές δουλεύοντας παράλληλα πάνω στο διεθνές ρεπερτόριο – κυρίως με τραγούδια της Μεσογείου (Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Τουρκικά κ.α.), καθώς και στο ρεπερτόριο των musicals και της jazz μουσικής σκηνής. Γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις καθώς και στίχους και μουσική σε τραγούδια δικά της καθώς και άλλων καλλιτεχνών.