Αντώνης Μιτζέλος “Εγώ είμαι εδώ και μη σε νοιάζει” | Video

0

Ο Αντώνης Μιτζέλος, συνθέτης αγαπητός στο ευρύ κοινό και κιθαρίστας με διεθνή δράση και αποδοχή, τραγουδά με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, τα τελευταία χρόνια τα τραγούδια του.
Επιστρέφει στην δισκογραφία με μια νέα ακουστική μπαλάντα που φωτίζει από το πρώτο άκουσμα την ψυχή του ακροατή. Μια μπαλάντα με τρυφερή μουσική και λόγο διαχρονικό, κοινωνικά σκληρό αλλά ταυτόχρονα ευαίσθητο και γεμάτο αγάπη που ολοκληρώνεται από την «φορτισμένη» ερμηνεία του ίδιου του συνθέτη. Οι στίχοι είναι της Κύπριας ποιήτριας Μαρίνας Αρμεύτη η οποία σημειώνει:

«Το τραγούδι γράφτηκε στα 1999.Ήμουν 25 χρονών και ήταν μια εποχή μεγάλων ανακατατάξεων στη ζωή μου. Η απουσία του πατέρα μου μεγάλωνε όσο μεγάλωνα. Τον έχασα το 1974. ‘Ήμουν 5 μηνών όταν τον σκότωσαν οι φασίστες της ΕΟΚΑ Β΄. Το τραγούδι ήταν το νανούρισμα που ήθελα να μου τραγουδούσε. Το ρεφραίν είναι αυτό που εγώ ήθελα να μου έλεγε: «Εγώ είμαι εδώ και μη σε νοιάζει». Ύστερα το πήρε ο Αντώνης και το έκανε νανούρισμα για τον δικό του άγγελο….». Τώρα, το τραγούδι θα ανήκει σε όλους όσους το αγαπήσουν. «Συγκίνηση» είναι η πρώτη λέξη που θα μπορούσε να περιγράψει το συναίσθημα που γεννιέται στην ακρόαση αυτού του πολύ ιδιαίτερου τραγουδιού, αφού εύκολα μπορεί να ταυτιστεί κάποιος με τα βαθύτερα νοήματα του. Το ανάθεμα για την αδικία απέναντι στην απέραντη ευγνωμοσύνη για ό,τι καλό αφού «όσοι μου σταθήκαν γίναν πουλιά, το δάκρυ μου διαμάντι στα φτερά τους». «Από την πρώτη ανάγνωση αυτών των στίχων της Μαρίνας – σημειώνει ο Αντώνης- αισθάνθηκα ρίγος, μια παράξενη χαρμολύπη. Ήταν σαν να διάβαζα για την ζωή μου. Έγραψα την μουσική αμέσως και την εφύλαξα για χρόνια στην καρδία μου. Τώρα, ήρθε η ώρα να πετάξει ελεύθερα και να μοιραστούμε με αγάπη αυτό το τραγούδι».

Το «Εγώ Είμαι Εδώ και Μη Σε Νοιάζει» είναι ήδη αγαπημένο από το συναυλιακό κοινό του Αντώνη αφού το τραγουδά ανελλιπώς στις παραστάσεις του. Ήρθε λοιπόν η ώρα να ολοκληρωθεί, να ηχογραφηθεί και να κυκλοφορήσει σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την Alpha Records εγκαινιάζοντας έτσι την συνεργασία της δισκογραφικής εταιρίας με τον συνθέτη-ερμηνευτή.

Στα φωνητικά είναι η εξαιρετική ερμηνεύτρια Κατερίνα Ντίνου. Ένα νέο τραγούδι διεκδικεί την αγάπη σας και έρχεται να προστεθεί ανάμεσα στις αγαπημένες διαχρονικές επιτυχίες του Αντώνη Μιτζέλου.

Όσοι με πληγώσαν χαθήκανε
το αίμα μου ποτάμι και τους έπνιξε
το γέλιο μου σαν βέλος τους διαπέρασε
ο Ήλιος μου φωτιά τους απανθράκωσε

Κοιμήσου αγάπη μου κοιμήσου
γίνε αεράκι του γιαλού
κι εγώ θα ανέβω σε ένα κύμα
να ταξιδέψουμε για αλλού
Κοιμήσου αγάπη μου κοιμήσου
και μη φοβάσαι που βραδιάζει
κι αν άλλα ήρθαν στη ζωή σου
εγώ είμαι εδώ και μη σε νοιάζει

Όσοι μου σταθήκαν γίναν πουλιά
το δάκρυ μου διαμάντι στα φτερά τους
η ρυτίδα μου γραμμή στο πέταγμα τους
και είναι η κραυγή μου ουρανός
να απλώνουν τα όνειρα τους

Previous articleΓρηγόρης Πετράκος: Επιστρέφει δυναμικά με το τραγούδι «Ζωντανός»!
Next articleThe Magic Flute