Φοίβος Δεληβοριάς “Η ταράτσα του Φοίβου” | Νέο άλμπουμ

    1

    Η Ταράτσα του Φοίβου, το νέο άλμπουμ του Φοίβου Δεληβοριά, ξεκίνησε το ταξίδι του.

    Ήταν αδιαμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα του περσινού καλοκαιριού και τώρα κυκλοφορεί ψηφιακά και σε CD από τη Feelgood Records.

    Ένα άλμπουμ για όλη την οικογένεια, με 20 τραγούδια της Ταράτσας 2017 και τη φιλική συμμετοχή των καλεσμένων του Φοίβου.
    Συμμετέχουν (αλφαβητικά):

    Δήμητρα Γαλάνη, Σπύρος Γραμμένος, Ελβίρα Δαγιόγλου, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Κωστής Μαραβέγιας, Αλεξάνδρα Μαρκοπούλου, Πάνος Μουζουράκης, Αργύρης Μπακιρτζής, Νατάσσα Μποφίλιου, Δημήτρης Μυστακίδης, Γιώτα Νέγκα, Άγγελος Παπαδημητρίου, Λάκης Παπαδόπουλος, Διονύσης Σαββόπουλος, Μαρίνα Σάττι + Fonέs, Στενός κορσές (Άννη Θεοχάρη, Έλσα Λουμπαρδιά), Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νεφέλη Φασούλη, Μάρθα Φριντζήλα.

    Στην έκδοση του CD περιλαμβάνεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την Ταράτσα του Φοίβου το 2017 που μεταφέρει όλο το κλίμα και την αίσθηση των περσινών παραστάσεων που θύμισαν στο αθηναϊκό κοινό την παράδοση των αστικών αναψυκτήριων και χάρισε μοναδικές εμπειρίες στους χιλιάδες θεατές μέσα από τις καλλιτεχνικές συμπράξεις σημαντικών καλλιτεχνών από πολλούς και διαφορετικούς χώρους τέχνης.

    Από το άλμπουμ «Η Ταράτσα του Φοίβου» κυκλοφορούν 4 singles.

    To καλοκαίρι θα ‘ρθει του Φοίβου Ελλέβοροι

    Η Ταράτσα του Φοίβου, οπτικοποιημένη με πλάνα από τις παραστάσεις σε ένα όμορφο video clip..

    …και τα τραγούδια των 2 νικητριών της «Ζαρντινιέρα Academy», «Ο άλλος μου εαυτός» της Αλεξάνδρας Μαρκοπούλου

    …και «Αδυνάτισες και με παράτησες» της Ελβίρας Δαγιόγλου.

    Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο σημείωμά του γράφει:

    «Δεν έχω πάει ποτέ σε αναψυκτήριο. Το έμμετρο καλοκαίρι του Αρία, του Οικονομίδη, του Αθηναίου δεν το έζησα. Δεν έζησα, φυσικά, και τη Μάντρα. Για κάποιο λόγο, δεν με πήγανε ποτέ και στου Μπουρνέλη, του οποίου διάβασα με αγάπη το βιβλίο πολύ πρόσφατα. Αυτό μου δίνει την πολυτέλεια εδώ και χρόνια να φαντάζομαι τα αναψυκτήρια, να τους αλλάζω θέση και ήχο και μορφή μες στο μυαλό μου, όπως κάνουμε στα όνειρα.

    Και τα φαντάζομαι εμμονικά. Σαν ένα μέρος που πας μετά το θάνατο. Μια χορεύτρια αλλάζει μπροστά σου καθώς προχωράς, σε αγκαλιάζει και η αστερόσκονη στο στήθος της κολλάει στο πουκάμισό σου. Ένας κωμικός πίνει μελαγχολικός ένα ηδύποτο πριν βγει να κάνει να γελάσει το θηρίο που ’χει μέσα του. Οι μουσικοί παίζουν επίτηδες αλλιώς μία κατάληξη για να εκνευρίσουνε τη ντίβα και ο μαγαζάτορας τσακώνεται με τη σκηνογράφο για μιαν αναθεματισμένη απόχρωση.

    Για κάποιο λόγο, η ποιότητα του δικού μου παραδείσου είναι αυτή: φτηνή και ελαφριά, σαν καλοκαιρινό απόγευμα στην πόλη, σαν βανίλια κολλημένη στο κουτάλι, σαν ταχυδακτυλουργικό κόλπο κάτω απ’ την Ακρόπολη.

    Έτσι φτιάχτηκε η «Ταράτσα». Και πολλές φορές το καλοκαίρι του 2017 αναρωτήθηκα. Περνάει στ ’αλήθεια από μπροστά μου όλο αυτό; Ποιος έβαλε τα σημαιάκια και τα λαμπιόνια; Ποιος άναψε το φεγγάρι της Νεφέλης; Ποιος έραψε το φράκο του Γραμμένου; Η Νατάσσα είν’ αυτή που τραγουδάει τη «Μαγιοπούλα»; Η Τάνια και η Λένα λένε μαζί τη «Σωτηρία της ψυχής»; Ο Μυστακίδης παίζει όντως το «Billy Jean»; Ο Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ δεν ξέρει στ’ αλήθεια πού είναι η Ιερά Οδός; Η Δήμητρα είπε το «Σεπτέμβρη»; Ο Σαββόπουλος ξέρει τα λόγια της «Κικής»;

    Ε, ναι, λοιπόν, όλα έγιναν σαν έτοιμα από χρόνια. Και είναι 3 άνθρωποι που ήταν κι εκείνοι έτοιμοι για μια τυχαία συνάντηση μαζί μου, ίσως μόνο και μόνο για να γίνει αυτό: Η Κατερίνα Σταματάκη, ο Άγγελος Τριανταφύλλου κι ο Ηλίας Μαροσούλης. 3 τόσο διαφορετικοί άνθρωποι που μόνο ένα αναψυκτήριο, ξεκάρφωτο στα τέλη της δεκαετίας του 2010, θα μπορούσε να τους ενώσει.

    Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου. Ο παράδεισος (του 2018) μας περιμένει. Το χαμένο λιμάνι. Που όλοι ξέρουν πως υπάρχει, μα δεν το είδε κανείς».

    Φ.Δ.
    7 Μαϊου 2018