Ο Θάνος Ολύμπιος είναι πτυχιούχος του Μουσικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέχει πτυχίο κλασσικού πιάνου, πτυχία ανωτάτων θεωρητικών σπουδών μουσικής: Πτυχίο ειδικού Αρμονίας, πτυχίο ειδικού Αντίστιξης και πτυχίο ειδικού Φούγκας. Παίζει κλασσικό πιάνο, αρμόνιο και ακουστική κιθάρα.

Tον Απρίλιο του 2016 κυκλοφόρησε από τον Ελεύθερο Τύπο ο νέος του δίσκος του Θάνου Ολύμπιου με καινούριες συνθέσεις του κορυφαίου συνθέτη Μίμη Πλέσσα και με κεντρικό ερμηνευτή τον Θάνο Ολύμπιο, ο οποίος έγινε πλατινένιος. Ο δίσκος ονομάζεται Διάφανος σταυρός και περιέχει 10 τραγούδια όπου την καλλιτεχνική επιμέλεια, τις ερμηνείες πιάνου καθώς και τις περισσότερες ενορχηστρώσεις επιμελήθηκε o κ. Μίμης Πλέσσας. Στο άλμπουμ συμμετέχουν και οι Δέσποινα Ολυμπίου και Ραλλία Χρηστίδου.

Δισκογραφικά έχει ερμηνεύσει στο παρελθόν 8 τραγούδια σε δύο ακόμα δίσκους-cd γνωστών καταξιωμένων δημιουργών όπως οι Σαράντης Αλιβιζάτος, Αντώνης Μιτζέλος, Γιάννης Τζουανόπουλος, Μανώλης Καραντίνης και Χρύσανθος Μουζακίτης καθώς και ένα ντουέτο με την τραγουδίστρια Πετρή Σαλπέα.

Πλέον έχει ενταχθεί στο δυναμικό της Satellite Records όπου κυκλοφορεί το νέο του τραγούδι “Άλλο ένα Σάββατο” σε μουσική και καλλιτεχνική επιμέλεια του κορυφαίου συνθέτη κ. Μίμη Πλέσσα και σε στίχους του Δημήτρη Κωνσταντάρα.

Έρχονται και αλλα 3 νέα τραγούδια με την υπογραφή του κ. Μίμη Πλέσσα και γνωστούς συντελεστές εκ των οποίων το ένα θα είναι ντουέτο με την Ραλλία Χρηστίδου.