Έλενα Ιωάννου “Ελα μωρό μου” | Single Premiere

0

Η Έλενα Ιωάννου ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Final Touch την περασμένη χρονιά, με το τραγούδι «Για μένα μόνο», σε στίχους της Ευγενίας Δρούζα, και μουσική του Γιώργου Πολύζου, του συνθέτη που την ξεχώρισε και την πίστεψε από την πρώτη στιγμή που την άκουσε.

Η καλλιτεχνική της αυθεντικότητα κέρδισε τις εντυπώσεις από τα πρώτα της κιόλας μουσικά βήματα!   Πρόκειται για πραγματικά ξεχωριστή φωνή, βαθιά και αισθαντική, που ερμηνεύει τα τραγούδια της με το δικό της στίγμα, αλλά και με σεβασμό προς την ελληνική μουσική.

Σήμερα μας παρουσιάζει το νέο της single, με τίτλο «Έλα μωρό μου». Σε στίχους της Αριστέας Γεραρή και μουσική του Γιώργου Πολύζου, πρόκειται για ένα δυναμικό λαϊκό τραγούδι, με ερωτική, καλοκαιρινή διάθεση.

Για άλλη μια φορά, η Έλενα Ιωάννου προσφέρει μια ερμηνεία γεμάτη συναίσθημα και χρώμα, απογειώνοντας το ρεφρέν του τραγουδιού και ανεβάζοντας το κέφι στα ύψη!

Η ερμηνευτική ικανότητα της Έλενας, με την χαρακτηριστική της χροιά, παντρεύει το χτες με το σήμερα, δημιουργώντας νοσταλγία και ταυτόχρονα αποδεικνύοντας την διαχρονικότητα του ποιοτικού λαϊκού τραγουδιού.

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα

Η Έλενα Ιωάννου κατάγεται από την Κορινθία αλλά γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Νέα σχετικά στο χώρο της μουσικής, ασχολείται με το τραγούδι τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η ιδιαίτερη, αισθαντική χροιά της φωνής της έκανε εντύπωση στον συνθέτη Γιώργο Πολύζο, που την άκουσε να τραγουδά σε ένα μαγαζί το 2015. Έτσι ξεκίνησε να συνθέτει και να ενορχηστρώνει τραγούδια πάνω στην φωνή της.

Μέχρι στιγμής έχουν ηχογραφήσει μαζί τα «Είμαστε άνθρωποι», «Άλλη μια νύχτα» , «Για μένα μόνο», «Καίγομαι» (στίχοι της Ευγενίας Δρούζα),«Τ’ αφήνω ολα πίσω» (στίχοι του Πάνου Καλουδά), και «Έλα μωρό μου» (στίχοι της Αριστέας Γεραρή).

Προτού ασχοληθεί με το τραγούδι, εργάστηκε επί σειρά ετών ως υπεύθυνη τού ιστορικού μουσικού εστιατορίου «Μαγεμένος Αυλός», του γνωστού Δημήτρη Θεοφίλου.

Εκεί πρωτοτραγούδησε αλλά είχε και την τύχη να γνωρίσει μεγάλα αστέρια του καλλιτεχνικού στερεώματος οπως τους Μίμη Πλέσσα, Γιώργο Κατσαρό, Γιώργο Κριμιζάκη, Γιώργο Χατζηνάσιο, Κώστα Χατζή, Ελένη Βιτάλη και πολλούς άλλους, οι οποίοι ακούγοντάς την, την παρότρυναν να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι.

Έτσι ξεκίνησε με την βοήθεια τού Δημήτρη Θεοφίλου να πραγματοποιεί μουσικές βραδιές, ενώ ταυτόχρονα άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα στο Εθνικό Ωδείο με την δασκάλα των κορυφαίων τραγουδιστών, ανά τα χρόνια, και πασίγνωστη κα. Άννα Διαμαντοπούλου.

Απο το ξεκίνημα της εργάζεται κάθε σεζόν σε μουσικές σκηνές και συνεργάζεται με πολλούς επώνυμους καλλιτέχνες.