Το γκρουπ Τρύπια Καπέλα, δημιουργήθηκε στα τέλη του 2010 παίζοντας διασκευές αλλά φτιάχνοντας συγχρόνως και τα δικά του κομμάτια.  Προερχόμενοι από διαφορετικά γκρουπ ο Ντίνος Δήμου (Sounds Conspiracy,4 of A kind και Devilish Dogs), ο Γιάννης Βασίλιεφ (Ηριών Ήχοι) και με την προσθήκη του Παύλου Βασίλιεφ (Drum Box Cajon) η μπάντα άρχισε να δένεται και να βγάζει μουσικό αποτέλεσμα σε ήχους ελληνόφωνους ακουστικούς Blues & Rock.

Τον Οκτώβριο του 2011 ,λοιπόν, κυκλοφόρησε το πρώτο album με τίτλο Το τρένο του χρόνου, μία unplugged ηχογράφηση που φέρει την αυθεντική ταυτότητα του γκρουπ.  Αν και η μπάντα βρισκόταν ακόμα στα πρώτα της βήματα,η απήχηση του κόσμου ήταν δυναμική και αποτέλεσε κινητήριο δύναμη για την μετέπειτα πορεία της.

Στα τέλη του 2012 και με ένα χρόνο στο στούντιο κυκλοφορεί ο δεύτερος στη σειρά δίσκος με τίτλο Πρόστυχα όνειρα.   Πρόκειται για μια full band ηχογράφηση με περισσότερο hard rock ήχο που διατηρεί όμως το ύφος του συκγροτήματος.

Από τις αρχές του 2013 το γκρούπ βρίσκεται ήδη στο στούντιο για την προετοιμασία και τους πειραματισμούς του πανω στα νέα του τραγούδια.  Στα μέσα του ίδιου έτους τα Τρύπια Καπέλα ανανεώνονται με την ένταξη δύο νέων μελών (Γιώργος Ρόκας) στο μπάσο, (Μάριος Τσουμάνης) στα πλήκτρα κι έτσι η μπάντα, με νέα μορφή πλεόν, προχωρά στην ηχογράφηση του 3ου σε σειρά δίσκου της που φέρει το όνομα Ονειροπαγίδα και αναμένεται στα τέλη του 2014.

Τα Τρύπια Καπέλα, όλο αυτό το διάστημα έχουν λάβει μέρος σε διάφορους μουσικούς διαγωνισμούς και φεστιβάλ, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζουν τα τραγούδια τους ζωντανά παντού,  από μικρά μπαράκια μέχρι μεγάλα live.

Τρύπια Καπέλα – Χωρίς Ανάσα

Links:

YouTube,  Facebook,  MySpaceSoundCloud,  Twitter