Συνέντευξη: Θανάσης Ζλατάνος

0

Θανάσης Ζλατάνος. Ένας μπον βιβερ της ροκ. Με γεμάτο portfolio από συγκροτήματα –κάποια με διεθνή αναγνώριση Στη Νορβηγία medusa. lumbago. nekropolis, στην Ελλάδα underdog, locomotion, 30ντερτι, στρατόσφαιρα, on the rocks.

Θανάση σε καλωσορίζουμε το MusicPress….

  • Πότε και με ποιο τρόπο η μουσική κατέκλυσε τη ζωή σου;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ειχα σχέση έρωτα με την ηλεκτρική κιθάρα – jimi Hendrix, keith Richards, chuck berry και πάει λέγοντας…

  • Μιλήσε μου για τη τελευταία σου δισκογραφική δουλειά «2 ΑΣΙΜΟΣ»;

Ένα άλμπουμ ιδιαίτερο – μου πήρε ένα χρόνο να το τελειώσω. Έχει 5 ανέκδοτα κομμάτια του Νικόλα Άσιμου σε ροκ διασκευές δικές μου και 10 δικά μου κομμάτια σύνολο 15 – ενδιαφέροντες στίχοι νομίζω με θέματα της ζωής μας πολιτικά με την ευρεία έννοια και όχι μόνο αλλά και ψυχεδελικά. Είναι ένα ελληνικό άλμπουμ !

  • Όταν κάποιος ακούσει τον δίσκο σου, τι είναι αυτό που θες να κρατήσει;

Την αγάπη μου για τη μουσική και το ροκ. Να θελήσει να μάθει ένα κομμάτι στη κιθάρα –να φτιάξει ένα κλιπάκι να σιγοτραγουδήσει το σε μια πόλη νεκρή. Αυτό θέλω και να είναι σε επαφή μαζί μου συμφωνεί η διαφωνεί δεν έχει σημασία.

  • Ποιοι είναι οι δικοί σου ανησυχίες στη μουσική;

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνω την ερώτηση. Οπότε θα απαντήσω με 2 διαφορετικούς τρόπους αν ανησυχίες εννοούμε ακούσματα είναι πολλά αυτά που μου αρέσουν- από τον van Morrison και τον jeff beck μέχρι τους arcade fire και τον frank turner. Αν πάλι εννοείς αν ανησυχώ για το μέλλον της μουσικής απαντώ καθόλου- πάντα υπήρχε καλή μουσική ταλαντούχοι άνθρωποι που έδιναν δίνουν και θα δίνουν το καλύτερο τους εαυτό μουσικά.

  • Τι σημαίνει προσωπικά για εσένα ο όρος «επιτυχία» και πόσο την έχεις κατακτήσει;

Θα απαντήσω διαφορετικά. Δεν έχω απωθημένα. Έχω παίξει σε γνωστές μπάντες στη Νορβηγία έχω κάνει ατελείωτες τουρνέ με τους lumbago έχω δημιουργήσει πολυθεάματα έχω παίξει και με τους 30ντερτι στην Ελλάδα . Σε κάποια από τα πρότζεκ μου είχα μεγάλη αποδοχή σε άλλα μικρότερη, επιτυχία για μένα είναι η ακροάτρια και ο ακροατής που θα μιλήσει μαζί μου για τη δουλειά που έκανα και πόσο αυτή την-τον άγγιξε. Αυτό και τίποτα άλλο.

  • Ποιο είναι το έναυσμα για κάθε νέα δημιουργία;

Διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να είναι ο άδικος χαμός του Βαγγέλη Γιακουμάκη (αόρατες ιστορίες) το τέλος του κόσμου (σε μια πόλη νεκρή) το τέλος ενός άρρωστου αλλά γεμάτου ζωή ανθρώπου (δεν θέλω να ξέρω) δεν σταμάτα αυτό. Είναι η ίδια η ζωή που σε τροφοδοτεί με σκέψεις.

  • Είναι εύκολο να καταφέρει κανείς να ‘’Παίξει’’με τους δικούς του όρους σε αυτό το χώρο;

Δεν ξέρω πότε δεν αισθάνθηκα μέρος αυτού του χώρου, είμαι ένας μουσικός που εμφανίζεται όταν έχει κάτι να πει. Παλεύω να το κάνω σωστά. Δεν γκρινιάζω ούτε μπόρεσα ποτέ να ενταχθώ κάπου σε κανένα χώρο.

  • Ποια είναι τα όνειρα, οι στόχοι, τα σχεδιά σoυ;

Live με τους on the rocks τη μπάντα με την οποία παρουσιάζουμε το άλμπουμ αλλά και παίζουμε μπλουζ ροκ. Θα ήθελα να παίξουμε σε πολλά μέρη στην Ελλάδα/ αγαπάμε αυτό που κάνουμε και ελπίζω πως φαίνεται …

  • Λίγο πριν φύγει το 2018, τι αναμνήσεις σου αφήνει;

Ένα ωραίο φινάλε σε μια πολύ δύσκολη χρονιά για το 2ασιμος. Το ότι κυκλοφόρησε ήταν τελικά ένας άθλος και χαίρομαι άπειρα που τυγχάνει αποδοχής. Σας ευχαριστώ για τη κουβέντα μας.

Previous articleGPapa & Teez “Rada” | Video Premiere
Next articleIrene feat. Mc Yinka “Light It Up” | Video Premiere