Συνέντευξη | Θέμης Παναγιωτίδης

0
SHARE

Ο Θέμης Παναγιωτίδης είναι ο νέος ερμηνευτής και τραγουδοποιός που, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει διαγράψει ήδη μία πολύ ξεχωριστή πορεία στο χώρο της μουσικής. Η επαφή του με τη μουσική ξεκίνησε από τα παιδικά του χρόνια με μαθήματα σε μουσική σχολή και συνεχίστηκε με σπουδές αρμονίας, jazz, κρουστών και φωνητικής στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Η μουσική περιέργειά του δε σταμάτησε όμως εδώ κι έτσι ασχολήθηκε με το πιάνο και την κιθάρα ως αυτοδίδακτος ενώ παράλληλα «σκάρωσε» και τα πρώτα του τραγούδια.

1. Θέμη σε καλωσορίζουμε στο MusicPress! Μόλις κυκλοφόρησε το καινούργιο τραγούδι σου “Μια πεισματάρα καρδιά” σε μουσική δική σου και στίχους του Θάνου Παπανικολάου. Μιλήσέ μας λίγο για αυτή τη δουλειά σου και για τη συνεργασία σου με τους δημιουργούς του τραγουδιού.

Καλώς σας βρήκα και σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση! Η “πεισματάρα καρδιά” είναι η πρώτη δουλειά μου, σε στίχους του Θάνου Παπανικολάου, τον οποίο και ευχαριστώ πολύ που μου τους εμπιστεύτηκε και μουσική δική μου. Κυκλοφορεί απο το περασμένο Μάιο σε συνεργασία με τη 14 Music και ήδη ξεκίνησε το ραδιοφωνικό της ταξίδι σε όλη την Ελλάδα.

2. Πως ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τη μουσική και το τραγούδι?

Η ενασχόλησή μου με τη μουσική γενικότερα ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία. Στα τέσσερα κιόλας έτη μου γράφτηκα σε ωδείο ξεκινώντας κρουστά και θεωρία μουσικής. Βέβαια η μουσική μου ανησυχία στην πάροδο των χρόνων απέκτησε πολλές διαστάσεις. Από την κιθάρα και το πιάνο, στη σύνθεση και φυσικά στο τραγούδι. Συγκεκριμένα με το τραγούδι ξεκίνησα να ασχολούμαι στην ηλικία των 15 ετών παρακολουθώντας μαθήματα και σεμινάρια φωνητικής. Από ‘κει και πέρα το μικρόβιο του τραγουδιστή μπήκε για τα καλα στο αίμα μου και ξεκίνησα να εμφανίζομαι, παράλληλα με τις σπουδές μου, σε μουσικές σκηνές της πόλης μου αλλά και της επαρχίας, πλάι σε καταξιωμένους καλλιτέχνες.

3. Πως αποφάσισες να μπεις στη δισκογραφία και τι συναισθήματα έχεις εισπράξει από την μέχρι τώρα πορεία σου?

Κατά τη γνώμη μου κρυφό όνειρο κάθε καλλιτέχνη είναι η καταξίωση και η αποδοχή του από το ευρύ κοινό. Σήμερα αυτό μπορεί να επιτευχθεί ίσως κάπως πιο εύκολα σε σύγκριση με παλαιότερα λόγω των διαδικτυακών μέσων που μας προσφέρονται, αλλά σίγουρα μια συνεργασία με δισκογραφική εταιρία είναι κάτι πιο επίσημο. Ακόμη είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις αλλά όπως και να ‘χει, όταν βλέπεις κάτι που αγαπάς να εξελίσσεται, δεν μπορεί παρά μόνο να σε χαροποιεί.

4. Ποια είναι τα δικά σου μουσικά ακούσματα τόσο από την ελληνική όσο και από την διεθνή σκηνή και ποιοι οι αγαπημένοι σου καλλιτέχνες?

Η αλήθεια είναι ότι μεγάλωσα σε μια πολύ φιλόμουση οικογένεια, στην οποία η μουσική αποτελούσε καθημερινότητα και συντρόφευε κάθε μας στιγμή. Αυτό σημαίνει πως τα ακούσματά μου ήταν ποικίλα και κάθε γούστου. Όσον αφορά την προσωπική μου μουσική προτίμηση, μπορώ να πω ότι ειναι πολυδιάστατη… Θεωρώ πως στη μουσική δε χωρούν ταμπέλες… Οτιδήποτε μουσικά άρτιο είναι καλοδεχούμενο στα αυτιά μου. Δηλαδή υπάρχουν στιγμές που θα ταξιδεύω με New Age, House ή Classic Rock και άλλες στιγμές που θα ακούσω παραδοσιακή, λαϊκή μουσική κλπ… Τώρα, όσον αφορά στους καλλιτέχνες που θαυμάζω… δεν μπορώ να αναφερθώ ονομαστικά γιατί είναι πολλοί και από διαφορετικά μουσικά είδη.

5. Υπάρχουν τραγούδια άλλων καλλιτεχνών που θα ήθελες να τραγουδήσεις?

Είναι ευτυχές το γεγονός ότι ακόμα και στις εποχές που ζούμε, του εύκολου και του γρήγορου, υπάρχουν πολύ καλά τραγούδια πολλών καλλιτεχνών και ειδών που θα ήθελα να είχα την ευκαιρία να τα πρωτοτραγουδήσω εγώ…

6. Τι είναι αυτό, είτε θετικό είτε αρνητικό, που θυμάσαι πιο έντονα από τη μέχρι τώρα πορεία σου στην μουσική?

Όπως και να ‘χει, στην πορεία του ένας καλλιτέχνηε θέλοντας και μη, θα συναντήσει δύσβατα μονοπάτια … Το θέμα είναι τα παθήματα να γίνονται μαθήματα και να γινόμαστε όλο και καλύτεροι… Προσωπικά, αυτό που θυμάμαι πιο έντονα από τη μέχρι τώρα πορεία μου, είναι η πρώτη μου εμφάνιση μπροστά σε κοινό κι αυτό το καταπληκτικό αλισβερίσι της ενέργειας με τον κόσμο που δε θα το χορτάσω ποτέ…

7. Ποια είναι η γνώμη σου για τα μουσικά talent show?

Αδιαμφισβήτητα, η τηλεόραση αποτελεί το πιο δυνατό μέσο προβολής, οπότε το να συμμετέχεις σε ένα talent show αυτομάτως σε κάνει γνωστό. Παρ’ όλα αυτά, δεν παύει να δίνει απλώς την ευκαιρία.. Το αν θα σου βγει σε καλο τελικά είναι αποκλειστικά στο χέρι σου και στην μετέπειτα προσωπική σου δουλειά..

Themis Panagiotidis 2

8. Ποιά είναι η δική σου ψυχοθεραπεία και ποιό πιστεύεις ότι είναι το μυστικό για την προσωπική σου ευτυχία?

Θεωρώ οτι είμαι από τους ευλογημένους ανθρώπους που από πολύ μικρός αντιλήφθηκα την αγάπη και την κλίση μου στη μουσική κι έτσι αυτομάτως έγινε η διέξοδος και η ψυχοθεραπεία μου. Τωρα όσον αφορά στην ευτυχία, πιστεύω πως κρύβεται στις απλές, καθημερινές στιγμές.

9. Το αγαπημένο σου motto?

Ουδέν κακό αμιγές καλού

10. Ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια? Ετοιμάζεις κάποια live?

Ήδη έχω στα σκαριά το επόμενό μου single το οποίο θα κυκλοφορήσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέσα το φθινόπωρο. Παράλληλα, έχω ήδη κλείσει μια σειρά από live εμφανίσεις σε γνωστά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και της επαρχίας, που θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

11. Και για το κλείσιμο της συνέντευξής μας, θα θέλαμε να κάνεις μια ευχή για τους αναγνώστες μας …

Υπομονή, αισιοδοξία, ψυχραιμία, υγεία και καλή καρδιά!