Συνέντευξη: Δημήτρης Διαμαντάκης

0
SHARE

Σήμερα στο  MusicPress,  στη στήλη συνεντεύξεις φιλοξενούμε τον Δημήτρη Διαμαντάκη. Διαβάστε τι μας είπε ο καλλιτέχνης για τα προσωπικά και μελλοντικά σχέδια του.

1.  Δημήτρη καλησπέρα και καλωσόρισες. θα ήθελα για αρχή να μας πεις για  σένα και πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με την μουσική.

Καλησπέρα σας, καλώς σας βρήκα. Είμαι ένας απλός άνθρωπος που ζει στην καθημερινότητα με τα ίδια προβλήματα που έχουν πάνω κάτω οι περισσότεροι άνθρωποι και με τις ίδιες αδυναμίες.  Η μουσική με κέντριζε από μικρό παιδί και μου άρεσε να τραγουδάω ώρες με το ραδιόφωνο πλάι μου. Ασχολήθηκα με την φωνητική από το δημοτικό, τραγουδώντας στη χορωδία του σχολείου και από εκεί ξεκίνησαν όλα σιγά-σιγά. Υπήρξε μια νεκρή περίοδος στη ζωή μου για την μουσική κάνοντας διαφορετικά πράγματα, αλλά κάποια στιγμή η ψυχή μου είπε πως πρέπει να ακολουθήσω το δρόμο που πραγματικά θέλω και εδώ και 5 χρόνια περίπου είμαι στο χώρο που με εκφράζει.

 2. Ποια είναι τα όνειρα σου και που θα ήθελες να φτάσεις?

Τα όνειρα είναι πολλά και καθημερινά, απλά δε βασίζομαι σε αυτά, βασίζομαι στον εαυτό μου και αν είναι εφικτό να γίνει αυτό που έχω βάλει στόχο. Το που θα ήθελα να φτασώ είναι σχετικό γιατί αυτό πιστεύω θα το αποφασίσει ο κόσμος. Εγώ έχω βάλει στόχο το τραγούδι και από εκεί και πέρα ο κόσμος είναι αυτός που ανεβάζει έναν καλλιτέχνη και ο κόσμος τον κατεβάζει.

3. Θεωρείς ότι έχεις τις δυνάμεις για να αντεπεξέλθεις σε ένα τόσο  σκληρό χώρο όπως αυτό της μουσικής ?

Φυσικά και μπορώ να αντεπεξέλθω, πάντα με τη βοήθεια Του Θεού και με καθημερινή δουλειά. Αν δουλέψεις σωστά και αγαπήσεις αυτό που κάνεις καθημερινά, τότε είναι σίγουρο πως θα το πετύχεις, αυτό είναι το μότο μου και χωρίς δουλειά δεν γίνεται τίποτα.

4. Από ότι ξέρουμε δάσκαλός σου ήταν ο διακεκριμένος Brett Manning. Θα  μας πεις λίγα λόγια για αυτό, και κατά πόσο σε έχει επηρεάσει?

Και συνεχίζει να είναι…. O Brett Manning είναι ίσως κατά τη γνώμη μου ο κορυφαίος καθηγητής φωνητικής παγκοσμίως και αυτό το λέω γιατί μου έχει δώσει τη σωστή άσκηση στη σωστή στιγμή. Υπήρχαν φορές που λόγω ένος κρυολογήματος δεν μπορούσα να τραγουδήσω σωστά και μετά από μισή ώρα με τη σωστή άσκηση είχα τη φωνή μου πίσω ή ακόμη και με τις αλλεργίες που με ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια μπορώ και τραγουδάω πλέον άνετα χωρίς τη βοήθεια κορτικοστεροειδών.  Οι περισσότεροι τραγουδιστές που έχει αναλάβει έχουν από τέσσερα και πέντε  βραβεία Grammy ο καθένας τους, ενδεικτικά να αναφέρω τη Hayley Williams των Paramore,  τον Michael Barnes των Red, Mark Kibble και Claude McKnight των Take 6.

5.  Νέο cd single με τίτλο  “Πράγματα απλά” .  Θα μας πεις για αυτό ?  Ποιος έχει γράψει στίχους και μουσική και βέβαια κατά πόσο σε εκφράζει  το συγκεκριμένο κομμάτι.

Το τραγούδι “Πράγματα απλά” μιλάει για πράγματα απλά και καθημερινά, πράγματα που κάνει ο καθένας μας και το εχεί αγαπήσει ο κόσμος για αυτό το λόγο. Είναι ένα ευχάριστο τραγούδι που πραγματικά με γεμίζει κάθε φορά που το ερμηνεύω.  Τους στίχους τους έχει γράψει ο Στέργιος Ρέππας και τη  μουσική ο Σακής Βέρρος.

6. Έχεις χρόνο να ασχοληθείς με κάτι άλλο εκτός μουσικής ή διοχετεύεις  όλη σου την ενέργεια εκεί?

Ασχολούμαι μόνο με τη μουσική και θέλω να δίνω όλη μου την ενέργεια εκεί για να υπάρχει σωστό αποτέλεσμα.

7. Tι είναι αυτό που πραγματικά σε συγκινεί στην προσωπική σου ζωή?  Πέρα από την μουσική.

Αυτό που με συγκινεί πέρα από τη μουσική είναι τα αυτοκίνητα, η άθληση και η μαγειρική και ευτυχώς τα προλαβαίνω όλα.

8. Τι θα έλεγες σε κάποιον αν σε ρώταγε γιατί να ακούσει εσένα και όχι  κάποιον άλλο καλλιτέχνη?

Θα του έλεγα να ακούσει όλους τους καλλιτέχνες και στο τέλος εμένα για να έχει ένα σωστό μέτρο σύγκρισης. Υπάρχούν πολλοι Έλληνες καλλιτέχνες στο στερέωμα και πολύ καλές φωνές, το αν θα αρέσει σε κάποιον ο οποιοσδήποτε καλλιτέχνης αυτό έχει να κάνει με το πόσο άγγιξε την ψυχή του ή απλά του άρεσε η φωνή του, όλα είναι θέμα γούστου και δεν υπάρχει περιορισμός.

9) Θα δοκίμαζες κάποια τραγούδι σε άλλη γλώσσα και γιατί?

Φυσικά και θα δοκίμαζα τραγούδι σε άλλη γλώσσα, εξάλλου έχω και ξένο ρεπερτόριο που το ανανεώνω συχνά με νέα τραγούδια.

10. Θα ήθελες να δώσεις ένα μήνυμα στους αναγνώστες μας?

Το μήνυμα μου είναι να κάνετε στη ζωή ότι σας εκφράζει σαν ανθρώπους και σαν ψυχές και όχι αυτό που σας επιβάλαν κάποιοι για να εκπληρώσουν τους δικούς τους χαμένους σκοπούς.

Σ’ ευχαριστούμε που ήσουνα μαζί μας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε κάθε σου βήμα.