Κόκκινα Χαλιά – Σύντομο βιογραφικό

0

Τα Κόκκινα Χαλιά είναι οι Αλέξανδρος Δημόπουλος, Φώτης Δεληνικόλας και Γιώργος Παπαδημητράκης.

Το όνομα τους αντικατοπτρίζει την αγάπη για την μουσική & την πίστη σε αυτό που κάνουν. Η λέξη «Χαλιά» συμβολίζει για το γκρουπ την πραγματικότητα, το έδαφος, τον ρεαλισμό, την προσγείωση.  Το «Κόκκινο» συμβολίζει το πάθος, την ένταση.

Ο Φώτης Δεληνικόλας σπούδασε μουσική τεχνολογία, έχοντας κάνει Master στην Αγγλία. Στην Αγγλία εργάστηκε ως ηχολήπτης. Έχει συμμετοχή σε ένα CD με ορχηστρικά κομμάτια, στα οποία παίζει μπάσο και κιθάρα.

Ο Αλέξανδρος Δημόπουλος γεννήθηκε και ζει στον Πειραιά. Σπούδασε μουσική τεχνολογία και πιάνο. Έχει εργαστεί ως πιανίστας σε διάφορες μουσικές σκηνές, ενώ συνέθεσε τη μουσική για την θεατρική παράσταση “Misery”.

Ο Γιώργος Παπαδημητράκης γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον από Έλληνες γονείς και στην ηλικία των τεσσάρων επέστρεψε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα. Είναι στο 4ο έτος τηw ΑΣΟΕΕ στο τμήμα Oργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Έχει συνεργαστεί με τους: Γιώργο Αλουπογιάννη, Μαριάννα Γερασιμίδου και Δήμο Αναστασιάδη. Τραγουδούσε μαζί τους, έπαιζε κιθάρα και συμμετείχε σε stand up comedy στο “Σταυρό του Νότου”.

Τα Κόκκινα Χαλιά δημιουργήθηκαν τον Μάιο του 2008 & έχοντας σαν κοινό τους στόχο την δημιουργία μίας μπάντας με ξενόφερτο ποπ & ροκ ήχο στα πλαίσια των εμπορικών συνθηκών δηλώνουν συμμετοχή στο X FACTOR. Στο X FACTOR κερδίζουν τις εντυπώσεις & καταφέρνουν να φτάσουν μέχρι τον τελικό, όπου και παρουσιάζουν το πρώτο τους τραγούδι με τίτλο ”Χαρταετός”, το οποίο κυκλοφορεί σε digital μορφή από την Sony Music.

Έχοντας ήδη ξεκινήσει εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο αλλά και με διαδοχικές εμφανίσεις για δύο μήνες στο club Hotel στην Θεσσαλονίκη, τον Ιούνιο εμφανίζονται στα μουσικά βραβεία Mad Video Μusic Awards 2009 με την υποψηφιότητα τους στην κατηγορία ”Fashion icon της χρονιάς” αλλά και ερμηνεύοντας επί σκηνής σε συνεργασία με τον Νίνο το κομμάτι ”Ι kissed a Boy”, σε μια μοναδική διασκευή.

Τον Ιούλιο του 2009 κυκλοφορούν το πρώτο τους cd-single με τίτλο ”Φύγαμε” από την Sony Music Entertainment, σε μουσική Γιώργου Θεοφάνους και στίχους Θάνου Παπανικολάου, ενώ παράλληλα συνεχίζουν τις εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Με τη νέα σεζόν, έχοντας αφήσει πίσω τους περρισότερα από 130 live ξεκινούν εμφανίσεις σταθερά κάθε Τετάρτη στo ”Σταυρό του νότου”…στο club και αργότερα στο plus(+) κάθε Πέμπτη.

Tο 2010 ξεκινά δυναμικά, βρίσκοντάς τους να εμφανίζονται για τους επόμενους δύο μήνες στο club Guzel.

Tον Απρίλιο του 2010 συνεργάζονται για πρώτη φόρα με τον Μύρωνα Στρατή όπου ξεκινόυν εμφανίσεις για ένα μήνα, κάθε Παρασκευοσάββατο στο ”Σταυρό του Νότου(+),plus”,  αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μάιος 2010 και τα Κόκκινα Χαλία ηχογραφούν το νέο τους κομμάτι με τίτλο ”Εμείς” και στη συνέχεια γυρίζουν το videoclip του ,τα οποία κυκλοφορούν μάζι στις αρχές του Ιουνίου. Το ”Εμείς” καταφέρνει να κλέψει τις εντυπώσεις του κοινού, το οποίο αναφέρει πως το κομμάτι δεν απευθύνεται μόνο στο ελληνικό κοινό και πως διαθετει ένα πρωτότυπο και όχι συνηθισμένο για τα ελληνικά δεδομένα video clip.

Λίγες μέρες αργότερα έρχεται και η δεύτερη κατά σειρά υποψηφιότητα τους στα Mad Video Music Awards 2010, στην κατηγορία ”Καλύτερο συγκρότημα”, αλλά και η συνεργασία τους επί σκηνής με τους Pale Faces σε μία πρωτότυπη διασκευή στα κομμάτια ”Επιστροφή Στη Φύση”  & ”Why Don’t You Get A Job”.

Το καλοκαίρι ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις και…προχωράμε ”Εμείς”.

Το συγκρότημα ολοκληρώνει την καλοκαιρινή του περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και ξεκινά την προετοιμασία και τη ηχογράφηση του πρώτου τους ολοκληρώμενου δίσκου!  Προάγγελος της νέας τους δισκογραφικής δουλειάς αποτελεί το νέο τους κομμάτι με τίτλο ”Σε θέλω απόψε” που κυκλοφορεί υπό την μορφή digital single.

Τον Νοέμβριο του 2010 ξεκινούν σταθερές εμφανίσεις στην Αγ.Παρασκευή σε ένα νέο χώρο για τέσσερα Σάββατα…”Hotel presents RedKnights @Lift eventclub”.  Τελευταίες μέρες του 2010 και τα Κόκκινα Χαλιά βρίσκονται σε μια μίνι περιοδεία! Εμφανίσεις στην βόρεια Ελλάδα, Χαλκίδα, Αθήνα αλλά και στην Κύπρο!  Ενώ παράλληλα γίνονται και τα γυρίσματα για το κομμάτι τους ”Σε θέλω απόψε” σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πλατανιά και Γιάννη Παπαδάκου.

Ιανουάριος του 2011 και το κομμάτι ”Σε θέλω Απόψε” στο KokkkinaXaliaTheBand channel στο youtube έχει καταφέρει να φτάσει τις 350.000 προβολές. Το νέο video clip είναι έτοιμο και παρουσιάζεται αποκλειστικά από την Facebook fanpage της Sony Music Entertaintment GR.

Φεβρουάριος του 2011 και τα Κόκκινα Χαλιά συμμετέχουν στον Ελληνικό τελικό για τον διαγωνισμό της Eurovision, παρουσιάζοντας ένα νέο αγγλόφωνο δικό τους κομμάτι, τόσο σε σύνθεση όσο και σε στίχους μαζί με τον Ανδρέα Γαλανόπουλο. Το κομμάτι τιτλοφορείται ως ”Come With Me”, καλώντας έτσι το κοινό να τους ακολουθήσουν και να παρασυρθούν στον ρυθμό τους.

Kokkina xalia-Emis

Αρχές Μαρτίου 2011 και το συγκρότημα βρίσκεται στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία του δίσκου τους, ο οποίος και αναμένεται στα τέλη του μηνός.  Ο δίσκος έχει τον τίτλο του επιτυχημένου digital single που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2010, το ”Εμείς”, όπου και εντυπωσίασε το κοινό με το πρωτότυπο για τα Ελληνικά δεδομένα. Περιέχει κομμάτια σε σύνθεση του ιδίου του συγκροτήματος αλλά και ξένων παραγωγών.

Απρίλιος 2011 και τα Κόκκινα Χαλιά παρουσιάζουν την νέα τους δισκογραφική δουλειά με δύο μοναδικές εμφανίσεις στον ”Σταυρό του Νότου(+),plus”. Mαζί τους guests ΝΕΒΜΑ και Βαλάντω Τρύφωνος μαζί με τον Σταύρο Μιχαλακάκο.