Home Συνεντεύξεις Θέμης Παναγιωτίδης | Συνέντευξη

Θέμης Παναγιωτίδης | Συνέντευξη

0
SHARE

Τον Θέμη Παναγιωτίδη τον γνωρίσαμε μέσα από την …«Πεισματάρα καρδιά» του πριν λίγους μήνες, και σε σύντομο χρονικό διάστημα μας κέρδισε με την αυθεντικότητα της φωνής του αλλά και με την ώριμη και προσγειωμένη παρουσία του. Στις ζωντανές εμφανίσεις του στην Θεσσαλονίκη κέρδισε γρήγορα το δικό του κοινό χάρη στην επικοινωνία και στην αμεσότητα του με τον κόσμο κι απέδειξε ότι μπορεί να ξεχωρίσει!

Η γνωριμία του με τον δημιουργό Θάνο Παπανικολάου ήταν η αρχή μιας δημιουργικής συνεργασίας που συνεχίζεται και με την επίσημη κυκλοφορία του δεύτερου digital single “Δε με κρατάει κάτι εδώ”. Και σε αυτό το τραγούδι ακολουθεί την ίδια πετυχημένη συνταγή στη μουσική που γράφει ο ίδιος και στους στίχους του Θάνου Παπανικολάου. Το αποτέλεσμα είναι το τραγούδι που φτάνει σήμερα σε εσάς και που σίγουρα θα το αγαπήσετε πολύ!

1. Θέμη σε καλωσορίζουμε στο MusicPress! Μίλησε μας λίγο για την καινούργια σου δουλειά.

Καλώς σας βρήκα και σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση! Το “Δε με κρατάει κάτι εδώ” είναι ένα τραγούδι με μια ρυθμική, έθνικ και λαϊκή διάθεση. Είναι η συνέχεια της συνεργασίας μου με τον Θάνο Παπανικολάου αλλά και με την 14music. Κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό!

2. Στο «Δε με κρατάει κάτι εδώ» υπογράφεις τη μουσική και οι στίχοι είναι του Θάνου Παπανικολάου, τον οποίο συναντήσαμε και στην «Πεισματάρα Καρδιά». Φαίνεται ότι έχεις χτίσει το team σου, τον πυρήνα της δημιουργίας σου. Θεωρείς ότι οι σταθερές συνεργασίες παίζουν σημαντικό ρόλο στην πορεία του καλλιτέχνη; Πρέπει να έχει το «team» του ή να «πειραματίζεται» με διαφορετικούς ανθρώπους για να δημιουργεί διαφορετικά πράγματα;

Θεωρώ πως ότι σε κάνει χαρούμενο, δημιουργικό και ενεργό δεν πρέπει να το αλλάζεις. Ειδικά τώρα που στο ξεκίνημα μου έχω την τύχη να συνεργάζομαι και να δημιουργώ με τον Θάνο Παπανικολάου. Ωστόσο το να εξελίσσεσαι και να δοκιμάζεις άλλες “χημικές αντιδράσεις” με διαφορετικούς συντελεστές είναι εξίσου ενδιαφέρον. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στη δισκογραφία και με τις δυο εκδοχές όπου τα αποτελέσματα είναι άλλοτε ενδιαφέροντα και άλλοτε αδιάφορα!

3. Θεωρείς ότι η συνέπεια (συνέπεια ως προς το ύφος σου, προς το κοινό κτλ) φέρνει την επιτυχία και τι σημαίνει για σένα συνέπεια στη δημιουργία;

Η αλήθεια είναι πως αν δεν είσαι συνεπείς σ αυτό που κάνεις και αντιπροσωπεύεις είναι Σα να κοροϊδεύεις τον κόσμο αλλά και τον εαυτό σου. Έχουμε πολλά παραδείγματα καλλιτεχνών που λόγω ηλικίας ( τις περισσότερες φόρες ) αποφάσισαν να γυρίσουν το ρεπερτοριακό τους τιμόνι προς άλλη κατεύθυνση, σε άγνωστα νερά γι αυτούς και το αποτέλεσμα δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχές. Δεν θεωρώ κακό το να πειραματίζεσαι πάνω στη μουσική, αλλά ίσως είναι καλύτερα όταν το κάνεις να γίνεται με έναν τρόπο που δεν θα διχάσει τον κόσμο.

4. Τι σημαίνει επιτυχία για σένα; Μέχρι που μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να φτάνει καλλιτεχνικά/δημιουργικά?

Όλοι έχουμε τις φιλοδοξίες μας αλλά επιτυχία για μένα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς και να χαμογελάς. Όσο για το τι φαντάζομαι για τον εαυτό μου είναι απλό! Να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω, να γράφω καλά τραγούδια και να μπορώ να τα μοιράζομαι με τον κόσμο.

5. Εμφανίζεσαι σταθερά σε στέκια της Θεσσαλονίκης. Τι συναισθήματα εισπράττεις από το κοινό σου;

Όταν βλέπεις την αποδοχή του κόσμου και τη συμμετοχή του στις εμφανίσεις σου δε μπορεί παρά μόνο χαρά να εισπράττεις.. Και φυσικά αυτή είναι η κινητήριος δύναμη μου ώστε να εξελίσσομαι για να μπορώ να ανταποδίδω τα ίδια συναισθήματα στον κόσμο.

6. Θεωρείς τον εαυτό σου διασκεδαστή ή δημιουργό; Ή και τα δύο;!

Προσπαθώ να βρω την ισορροπία ανάμεσα στο τραγουδιστικό και στο συνθετικό κομμάτι αλλά δε μπορώ να διαλέξω! Βέβαια μπορεί να θέλω ο κόσμος που έρχεται να με ακούσει όταν φεύγει να χαμογελάει αλλά στόχος μου είναι να ξυπνήσω όλα τους τα συναισθήματα.

7. Η συνέχεια τι περιλαμβάνει; Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο εμφανίσεων και στην Αθήνα;

Η συνέχεια περιλαμβάνει εμφανίσεις σταθερά στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην επαρχία. Δημιουργικά συνεχίζουμε με ωραίες συνεργασίες και καινούργια τραγούδια…! Όσον αφορά εμφανίσεις στην Αθήνα ήδη ετοιμάζουμε ένα project με την εταιρία μου αλλά είναι νωρίς ακόμα για να το αποκαλύψουμε!

8. Η μουσική βιομηχανία έχει αρχίσει να αλλάζει μορφή. Ποια η γνώμη σου για την digital μορφή διακίνησης μουσικού περιεχομένου;

Καλώς ή κακώς η κοινωνία και η τεχνολογία εξελίσσεται. Η σύγχρονη digital μορφή της μουσικής με βρίσκει σύμφωνο διότι δίνει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους που έχουν το ταλέντο αλλά όχι τις γνωριμίες να δημοσιεύσουν τη μουσική τους. Επίσης προσφέρει στον χρήστη/ακροατή πληθώρα πληροφοριών αλλά και ταχύτητα όταν θέλει να ψάξει ή να ακούσει κάτι.

9. Τελικά τι σε κρατάει και τι ΔΕΝ σε κρατάει εδώ;

Δυστυχώς υπάρχουν στις μέρες μας ειδικά το ψέμα, η αχαριστία, η εκμετάλλευση αλλά και η αγένεια.. Αυτά τα λίγα δε με κρατάνε εδώ..!

10. Αν σου ζητούσαν να δώσεις μια συμβουλή στους νέους δημιουργούς –όπως εσύ- ποια θα ήταν αυτή;

Από τη μικρή μου εμπειρία το μόνο που έχω να πω είναι να “λένε” την αλήθεια στον κόσμο. Να κάνουν αυτο που πραγματικά αγαπάνε και όχι κάτι που απλά θα τους φτάσει κάπου. Ο κόσμος καταλαβαίνει αν αυτό που αντιπροσωπεύεις ( μουσικά τουλάχιστον ) το νιώθεις..

11. Και για να κλείσουμε μια ευχή για το μέλλον.

Εύχομαι οι συνθήκες σε όλους τους τομείς να καλυτερέψουν για όλο τον κόσμο.. Αυτό!