Γιώργος Μουσταΐρας “Θεέ μου Μεγαλοδύναμε” | Νέο άλμπουμ

  0

  Ο Γιώργος Μουσταΐρας δεν είναι επαγγελματίας τραγουδιστής.

  Λογοτέχνης και ιστορικός ερευνητής είναι, με καταγωγή από το Άργος. Όλα ξεκίνησαν την δεκαετία του ‘80 από την μεγάλη αγάπη του για το Ρεμπέτικο τραγούδι. Έχει «φάει» άπειρες ώρες ψάχνοντας παλιές ηχογραφήσεις και παλιές ιστορίες. Αυτή η προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα να έχει στην κατοχή του ένα μεγάλο μουσικό αρχείο και βαθειά γνώση πάνω στην ιστορία του Ρεμπέτικου.

  Η συνέχεια ήταν αυτονόητη. Μια ωριαία εκπομπή με τίτλο «Ώρα για Ρεμπέτικο», που στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 μεταδιδόταν από 100 περίπου ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα και την Ομογένεια, και ένα βιβλίο για την ιστορία του μπουζουκιού, με τίτλο «Μπουζούκι μου διπλόχορδο» (1996).

  Με τέτοια υποδομή και βιώματα, λογική συνέχεια ήταν, μια και η φωνή του τον βοηθούσε, το πάλκο. Έτσι, δημιούργησε, μαζί με εξαιρετικούς μουσικούς την Κομπανία «Το Όνειρο», με στόχο την οργάνωση θεματικών συναυλιών. Κορυφαία και ανεπανάληπτη στιγμή η συναυλία στο Μπούρτζι (2008), τον θαλασσόπυργο του Ναυπλίου, με τραγούδια της Παρανομίας και της Φυλακής.

  Μόνιμος συνεργάτης του, ο αείμνηστος πλέον Γιάννης Βενεκάς, ο τελευταίος κιθαρίστας, (επί δεκαπενταετία!), του Βασίλη Τσιτσάνη. Κάπως έτσι ηχογράφησε και το «Θεέ μου Μεγαλοδύναμε», που έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 6.000.000 views στο YouΤube και τον έχει κάνει γνωστό και σε όσους φίλους του Ρεμπέτικου δεν τον γνώριζαν.

  Μέσα από τις κατά καιρούς συναυλιακές του αναζητήσεις, συγκεντρώθηκαν κάποιες ηχογραφήσεις, που σε συνεργασία με τη Next Records αποφάσισε να τις κυκλοφορήσει σε CD με γενικό τίτλο Θεέ μου Μεγαλοδύναμε.

  Εκτός από την μεγάλη του επιτυχία και από κλασικά ρεμπέτικα κομμάτια, περιλαμβάνονται και κάποια πρωτότυπα τραγούδια. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο «Προσευχή στο Θεό», που προβλέπεται να γράψει ιστορία!

  Κυκλοφορεί από τη Next Records Hellas, σε φυσικό προϊόν και στις ψηφιακές πλατφόρμες.