Γιάννης Φακίνος: Σύντομο βιογραφικό

0

Ο Γιάννης Φακίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σαλαμίνα, αλλά ο τόπος καταγωγής του είναι η Νάξος. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την μουσική και πιο συγκεκριμένα με την σύνθεση και το τραγούδι. Ξεκίνησε παίζοντας κιθάρα και στην συνέχεια πλήκτρα και μπάσο. Κάπως έτσι ξεκινά να γράφει τα πρώτα του τραγούδια που βάζει στο ράφι για μελλοντική του χρήση.

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ο Γιάννης, παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού εργάστηκε τραγουδώντας σε μαγαζιά της Σαλαμίνας, μόλις 18 ετών αποφασίζει να εγκαταλείψει το νησί για σπουδές. Σπουδάζει στο τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς, όπου και συνεχίζει την μουσική του πορεία συμμετέχοντας στην ορχήστρα της σχολής του.

Ασχολήθηκε επίσης με την σύνθεση μουσικής για θέατρο και την σύνθεση ηλεκτροακουστικής μουσικής παίρνοντας μέρος και στο αντίστοιχο φεστιβάλ που γίνεται κάθε χρόνο.

Ο Γιάννης Φακίνος δεν ήρθε απλά για να μείνει σαν τραγουδιστής, αλλά και σαν δημιουργός, αφού το πρώτο του βήμα φέρει την υπογραφή του στην μουσική και τον στίχο και έχει τίτλο ¨Κάνω πως δεν σ’ αγαπάω¨. Την ενορχήστρωση και την παραγωγή ανέλαβε ο γνωστός συνθέτης Άκης Μελής.  Κυκλοφορεί σύντομα σε digital single από την Dusty Records.

Περισσότερα για τον Γιάννη Φακίνο  στο   Facebook,   και στο  Twitter.

Previous articleBillboard Music Awards 2013: Οι νικητές
Next articleΣυνέντευξη: Δημήτρης Διαμαντάκης