Vanila Swing «Μας αρέσει να βγαίνει προσεγμένη η δουλειά μας και δουλεύουμε γι’ αυτό»

0
SHARE

Οι Vanila Swing δημιουργήθηκαν το 2011 στην Αθήνα, ύστερα από αρκετές αλλαγές στα μέλη τους και πολλές μουσικές αναζητήσεις, κατέληξαν στην σημερινή τους σύσταση και μουσική κατεύθυνση. Αυτό που κάποιος θ’ακούσει απ τους V.S είναι μια μίξη από rock n roll, rockabilly του ’50 και swing του 40, εμπλουτισμένα από τον σημερινό ήχο διατηρώντας ταυτόχρονα την vintage αισθητική.

Διασκευάζουν με το δικό τους ιδιαίτερο ύφος από Beyonce μέχρι Motorhead, από Moby μέχρι Robbie Williams και White Stripes.

  • Λήδα καλώς ήρθες στο ΜusicPress, πες μας λίγα λόγια για τους Vanila Swing, πότε ξεκινήσατε μαζί?

Καλώς σας βρίσκω! Ξεκινήσαμε από το 2011, δηλαδή ξεκίνησα να στήνω την μπάντα έχοντας στο μυαλό μου κάτι το οποίο δεν έγινε αμέσως. Μέχρι να βρω τους κατάλληλους συνεργάτες,  πήρε λίγο καιρό. Με την βοήθεια του  Παναγιώτη Παπαπορφυρίου (κιθάρα) καταφέραμε να δώσουμε τον ήχο μας, που είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Στην πορεία  βρεθήκαν και οι υπόλοιποι.
Η μουσική   που παίζουν οι VaniLa Swing έχει προκύψει από το πάντρεμα διαφόρων ειδών και ακουσμάτων που είχαμε στο πέρασμα του χρόνου με κύριο συστατικό το Rock ‘n’ Roll. .

  • Ποιά είναι τα μέλη?

Οι Vanila Swing είναι: Λήδα Αγγελάκη  (φωνή), Παναγιώτης Παπαπορφυρίου (κιθάρα), Αντρέας Νικάκης  (μπάσο), Tοny Stone (τύμπανα)

Vanila Swing-Xaralampidis

  • Πρόσφατα κυκλοφορήσατε ένα τραγούδι (διασκευή) με την συμμετοχή του αγαπημένου σ όλους Ρένου Χαραλαμπίδη, πως προέκυψε η συνεργασία αυτή?

Γνώρισα τον Ρένο πριν μερικά χρόνια σε μια συναυλία μας, και είχαμε συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας το όποιο δεν έτυχε. Όταν διασκευάσαμε το “Αγωνία” χωρίς δεύτερη σκέψη το πρότεινα στον Ρένο και δέχτηκε με χαρά!

  • Πως αισθάνεστε γι ‘ αυτό?

Είναι μια συνεργασία πολύ αυθόρμητη και αυτό μου αρέσει πολύ. Η όλη επικοινωνία ήταν άριστη οπότε νιώθω ότι κάναμε την καλύτερη επιλογή .

  • Θα κυκλοφορήσει ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά?

Έχει γίνει κουβέντα πάνω στο θέμα αυτό αλλά ακόμα είναι νωρίς να ανακοινώσω κάτι τέτοιο.

  • Αρκετές εμφανίσεις και αρκετά καλές κριτικές γύρω από τ όνομα σας? Είστε ικανοποιημένοι απ’ αυτό?

Είμαστε μια μπάντα που αγαπάει το live, οπότε επιδιώκουμε και παίζουμε συχνά πυκνά. Είμαστε ικανοποιημένοι από τις αντιδράσεις  και φυσικά από τις κριτικές που μας κάνουν. Παίρνουμε πάντα καλή ενέργεια από τον κόσμο και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που μας κρατάει ζωντανούς σαν μπάντα.

  • Ο κόσμος αγαπάει το ύφος και στυλ σας, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, δουλεύετε σκληρά γι αυτό να το πετύχετε?

Μας αρέσει να βγαίνει προσεγμένη η δουλειά μας και δουλεύουμε γι’ αυτό. Παρ΄όλα αυτά, το ύφος και το στυλ είναι αυτό που μας βγαίνει αυθόρμητα και άνετα οπότε δεν νιωθουμε οτι πρέπει να δουλεψουμε σκληρά και γι΄αυτό.

  • Πιστεύεις ότι ένα σχήμα για να πετύχει πρέπει να έχει και την σωστή χημεία?

Φυσικά, η καλή και σωστή χημεία είναι απαραίτητη για την πορεία και εξέλιξη μιας μπάντας. Στην περιπτωσή μας, είμαστε πλέον σε θέση να νιώθουμε καλά μεταξύ μας.

  • Έχεις συνεργαστεί στο παρελθόν και μ άλλα σχήματα, οι Vanila Swing τι είναι για σένα σήμερα?

Έχω συνεργαστεί με άλλες μπάντες στο παρελθόν. Στους Vanila swing έχω μεγάλη αγάπη και αφοσίωση. Είναι κάτι που δημιούργησα εγώ και φυσικό είναι να του έχω αδυναμία. Είναι κάτι που με εκφράζει απόλυτα και νιώθω ότι ήταν και θα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου.

  • Τελειώνοντας ήθελα να μοιραστείς μαζί μας τα μελλοντικά σας σχέδια για φέτος.

Ξεκινάμε το καλοκαίρι με live εντός και εκτός Αθηνών, θα μας βρειτε στην γιορτη της μουσικης στον Βυρωνα, στο Athens Retro festival επίσης στα πλάνα μας είναι βιντεοκλιπ, συμμετοχή σε ταίνια, ίσως κάτι ακόμα με τον Ρένο ….
Όρεξη και θετική ενέργεια υπάρχει οπότε πολλά και διάφορα στα πλάνα.
Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι σε όλους !

Vanila Swing-Sin2