Ο Σταύρος Ξένος προέρχεται από την γενιά των τραγουδιστών που έκαναν την εμφάνισή τους στα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια.
Πέρασε από τις μπουάτ και τις μουσικές σκηνές της Αθήνας, που βρισκόντουσαν στην Πλάκα τη γειτονιά των Θεών, υπηρετώντας πάντοτε το διαχρονικό ελληνικό τραγούδι. Έχει λάβει μέρος περιστασιακά σε διάφορες δισκογραφικές εργασίες και τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε συναυλίες και εμφανίσεις με το συγκρότημα Ρωμιοσύνη.
Είναι χαρά μας που συνεργαζόμαστε σε αυτήν την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική παρουσία, όπου εκλεκτοί δημιουργοί υπογράφουν τα τραγούδια. Μουσικές υπογράφουν οι Μιχάλης Τερζής, Τάσσος Ζάντζας και Μιχάλης Γληνιαδάκης και στίχους οι Γιώργος Σαμολαδάς, Λίνα Δημοπούλου, Πάνος Σταθόγιαννης, Δημήτρης Λέντζος, Κώστας Λάζαρης και ο Μιχάλης Τερζής, φιλική συμμετοχή από τη Μόρφω Τσαϊρέλη σε ένα τραγούδι ντουέτο

  • Σύντομο βιογραφικό

Ο Σταύρος Ξένος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο και παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής στο Ελληνικό Ωδείο στην Αθήνα. Είναι ιδρυτικό μέλος και τραγουδιστής του μουσικού συνόλου Ρωμιοσύνη με το οποίο συμμετέχει, από το 1977 έως σήμερα, σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και σε τηλεοπτικά μουσικά αφιερώματα.
Καλημέρα στη χαρά

Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Λάκης Χαλκιάς, ο Ηλίας Κλωναρίδης, ο Ορφέας Περίδης, η Μαίρη Λίντα, η Σοφία Μιχαηλίδου, ο Άλκης Μαύρος, η Χαρούλα Λαμπράκη κ.α. σε μουσικές σκηνές και περιοδείες στην Ελλάδα. Το 1985 συμμετείχε στην δισκογραφική δουλειά του Κυριάκου Μουζάκη σε στίχους Βαγγέλη ΓκούφαΣτο πελαγίσιο πανηγύρι“, το 1988 στον δίσκο του Μιχάλη Τερζή με τίτλο “Τα πρώτα μου τραγούδια” ενώ το 2009 στο “Ορατόριο Παύλος: Το σκεύος της εκλογής” του Μίμη Πλέσσα.
Από το 1989 έως το 2005 συνεργάστηκε ως μουσικός παραγωγός και υπεύθυνος μουσικού προγράμματος με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Δίαυλος 10, Flash 96,1, Athens 94,6, Ελλάδα 88,6 και Ξένιος 94,3.

Στον Μάνο

Previous articleΡαφαήλ Χατζημιχαήλ | Το συγκινητικό video clip του «Καίγομαι» μόλις κυκλοφόρησε
Next articleΦαίη Ρουμπίνη “Άσ΄την να λέει” | Live Medley