SHARE

Οι Rec θεωρούνται ένα από τα πιο δημοφιλή pop και επιτυχημένα συγκροτήματα της γενιάς τους. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, από το 2010 που ο Άρης Λουμάκης τους δημιούργησε, μέχρι σήμερα, έχουν καταφέρει να εντάξουν στο ενεργητικό τους τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες και αρκετές αξιοζήλευτες συνεργασίες.

Bασικός πυρήνας του γκρουπ είναι ο Άρης Rec Λουμάκης, ο ιδρυτής, παραγωγός και frontman των Rec, έχοντας στο πλάι του τον Mike Vasiliadi και την Xenia Evven, απαραίτητα στοιχεία για τη ολοκλήρωση του σχήματος. Ένα μουσικό σχήμα που, αν και μετρά λίγα χρόνια στην ελληνική δισκογραφία, δε φοβάται να τολμά, να ρισκάρει και να πειραματίζεται σε μουσικό αλλά και σε επίπεδο σύστασης προκειμένου να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το συγκρότημα έκανε την επίσημη είσοδό του στη δισκογραφία τον Ιούνιο του 2010 όπου ανήκε στο δυναμικό της δισκογραφικής εταιρείας Lyra. To παρθενικό τους album με τίτλο AλλάΖω προκάλεσε αίσθηση, γεγονός που αποδεικνύεται από τη διάκριση δυο τραγουδιών, “Αλλάζω” & “Σε όνειρα χαμένα”, στη δεκάδα του Music Control.

Την εκτίμησή της στο συγκρότημα έδειξε και η Άννα Βίσση, αφού εμπιστεύτηκε στο συγκρότημα δυο μεγάλες επιτυχίες της για διασκευή. Το “Όταν κάνουμε έρωτα” που κυκλοφόρησε στις 14 Φλεβάρη 2011 και το “Όσο έχω φωνή”, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως τραγούδι τίτλων του ομότιτλου Rocumentary που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha Tv.

Το καλοκαίρι του 2011 κυκλοφόρησε το “Chocolat”, ένα τραγούδι που γνώρισε τεράστια επιτυχία, παγίωσε τους Rec στη συνείδηση του κοινού και σταθεροποίησε τη θέση του συγκροτήματος στο μουσικό στερέωμα. Το κομμάτι κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή του Airplay Chart και να μείνει ακλόνητο στη θέση του για περισσότερο από 3,5 μήνες (πηγή: MediaInspector).

Την επιτυχία του “Chocolat” ακολούθησαν τα ψηφιακά single “Το λέει η καρδιά μας” (2011), και το “Άσε με να σ’αγαπώ” (2012). Το 2012 ήταν σημαδιακό έτος για τους Rec για ποικίλους λόγους. Αρχικά, σήμανε την έναρξη συνεργασίας με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Mike. Το “Μοιράζω φιλιά” που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του ίδιου έτους κατέκτησε την κορυφή στο Αirplay και παράλληλα, πραγματοποίησαν με τεράστια επιτυχία τη μεγαλύτερη καλοκαιρινή τους περιοδεία. Ο χρόνος κλείνει με την χριστουγεννιάτικη επιτυχία “Γιορτινά”, τραγούδι που “έντυσε” μουσικά την ραδιοφωνική και τηλεοπτική καμπάνια του Ρυθμού 98,9 της Αθήνας.

Το 2013 ήταν, επίσης, ένας εντατικός χρόνος δουλειάς για τους Rec. Τα single “Εδώ”, “Φύγαμε”, και “Πετάω ψηλά” έτυχαν τεράστιας αποδοχής από το κοινό, το οποίο πλέον συγκαταλέγει τους Rec στους καλλιτέχνες πρώτης γραμμής. Το “Φύγαμε” ξεπέρασε τα 7.000.000 views στο YouTube και παρέμεινε στο Top5 των ραδιοφώνων για 4 μήνες, πρωτοφανές για τα δεδομένα της τότε εποχής που η κρίση ταλανίζει και τον κλάδο της μουσικής βιομηχανίας.

Το συγκρότημα, δε διστάζει να αναμιγνύει δεξιοτεχνικά διαφορετικούς μουσικούς ήχους πετυχαίνοντας πάντα ένα άρτιο αποτέλεσμα. Τρανταχτά παραδείγματα η dance ethnic παραγωγή “Κενό” αλλά και το “Έτσι γίνεται” στο οποίο η παρουσία των χάλκινων της Γουμένισσας προκάλεσε την ανατροπή.

Η συνολική παρουσία των Rec αλλά και οι συνεργασίες που πραγματοποίησαν, όπως με την Καίτη Γαρμπή και το Νικηφόρο στα MAD VMA (2013) με το τραγούδι “Ιεροσυλία”, με τον Διονύση Σχοινά στο “Τι τρελά μου ζητάς” στα MAD VMA 2014, καθώς και με τον Γιώργο Τσαλίκη στο “Παίρνω την ευθύνη”, είχαν ως αποτέλεσμα όχι μόνο την ενδυνάμωσή τους στο μουσικό στερέωμα και τη μεγαλύτερη στήριξή τους από το κοινό.

Με την κυκλοφορία του single “Καρδιά” τον χειμώνα του 2015 οι Rec παρουσίασαν μια πιο -live- πτηχή της μουσικής τους, ενώ λίγους μήνες αργότερα ήρθε και η πολυ αναμενόμενη συνεργασία του Άρη με τον Stan για το single “Μπες” το οποίο για περισσότερους από 7 μήνες ήταν στο TOP3 των ελληνικών ραδιοφώνων (πηγή: MediaInspector).

Παράλληλα με την κυκλοφορία του “Μπες” οι Rec και η Feelgood Records κυκλοφόρησαν το δεύτερο σε σειρά deluxe album του γκρουπ με τίτλο: “Ανήκω εδώ”, κυκλοφορία που έγινε σε μία μόλις εβδομάδα ανάρπαστη σκαρφαλώνοντας στην 8η θέση του πίνακα της IFPI σε πωλήσεις για όλη την Ελλάδα.

Η παρουσία τους στα MAD VMA το 2015 ήταν και εκείνη που συζητήθηκε περισσότερο, μιας που στην σκηνή βρέθηκαν μαζί με τους Rec ο Στέλιος Λεγάκης και ο Παντελής Παντελίδης σε ένα medley της μεγάλης επιτυχίας τους “Έτσι γίνεται” με το “Γίνεται” του Παντελή Παντελίδη.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μεγάλοι χορηγοί βρίσκονται στο πλευρό των Rec και δείχνουν εμπράκτως τη στήριξή τους. O Άρης τυγχάνει αναγνώρισης και είναι δέκτης της εμπιστοσύνης μερικών από τα πιο επιτυχημένα brands διεθνώς, καθώς είναι το κεντρικό πρόσωπο της GoPro® + G Shock by Casio για την Ελλάδα. Ενώ την έχει δανείσει την φωνή του σε Radio Spots μεγάλων ραδιοφώνων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Οι Rec δεν επαναπαύονται και υπόσχονται στο κοινό τους ότι μια νέα εποχή ξεκινά, καινούργια πράγματα ετοιμάζονται, έχοντας ως οδηγό πάντοτε την “καρδιά” τους..