Σε μία απόλυτα ψηφιακή εποχή, κάποιοι ρομαντικοί “την βρίσκουν” ακόμα να γράφουν στο χαρτί ποιήματα, να τα απομνημονεύουν και να τα ερμηνεύουν μπροστά σε κοινό. Γνωρίστε τον Έλληνα πρωταθλητή του 2019, Παναγιώτη “Witness” Δρακόπουλο.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Προφορικής Ποίησης (European Poetry Slam Championship) θα διεξαχθεί φέτος online την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στη Σλοβενία. Οι διαγωνιζόμενοι (που ονομάζονται slammers) είναι πρωταθλητές προφορικής ποίησης των χωρών τους και κάνουν τρίλεπτες performance με ένα δικό τους πρωτότυπο ποίημα, που απαγγέλουν από στήθους, στην δική τους γλώσσα ο καθένας, ενώ εμφανίζονται στη οθόνη οι υπότιτλοι.

Η ελληνική συμμετοχή στο διαγωνισμό, είναι ο Παναγιώτης “Witness” Δρακόπουλος, ποιητής, ράππερ, περφόρμερ και spoken word artist. Τα κείμενα του περιστρέφονται κυρίως γύρω από κοινωνικά ζητήματα όπως ο ρατσισμός, η πολιτική βία και η ισότητα. Έχουν εκδοθεί σε λογοτεχνικές συλλογές, καθώς και σε ραπ τραγούδια τα οποία ερμηνεύει ο ίδιος με τη μπάντα του, ενώ έχει παίξει και σε θεατρικές παραστάσεις.

Ο Παναγιώτης αφιέρωσε τη ζωή του στο γράψιμο και την τέχνη, πράγμα που σταδιακά τον οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή Ελλάδας για τη σεζόν 2018-2019 στο Poetry Slam Gr ( www.poetryslamgr.com ) την Ελληνική εκδοχή της διοργάνωσης που μετράει 3 χρόνια ζωής και κερδίζει όλο και περισσότερο κοινό.

Μπορείτε να δείτε το videο «Witness – Νικητής τουρνουά Poetry Slam Gr περίοδος 2018-2019»

  • Διαδικασία του διαγωνισμού:

Στις 21.00 μέσω της σελίδας του Poetry Slam Gr στο Facebook μπορείτε να συνδεθείτε για να παρακολουθήσετε live τον ημιτελικό.

Οι slammers, ο ένας μετά τον άλλο, λένε τα ποιήματά τους. Τέσσερις κριτές από διάφορες χώρες της Ευρώπης θα βαθμολογούν τις performances των πρωταθλητών κάθε χώρας ενώ πέμπτος κριτής θα είναι το online κοινό που θα το παρακολουθήσει! Η βαθμολογία θα προκύπτει από τον μέσο όρο των βαθμολογιών, των τεσσάρων κριτών και του κοινού.

Οι δέκα νικητές της Παρασκευής, θα συμμετέχουν στον τελικό του Σαββάτου που θα είναι χωρισμένος σε δύο γύρους, δηλαδή απ’ τους 10 περνάνε οι 5 και από την τελική 5άδα θα προκύψει ο πρωταθλητής Ευρώπης!

Είστε όλοι καλεσμένοι στην μεγαλύτερη διοργάνωση προφορικής ποίησης στην Ευρώπη! Όποιος θέλει να στηρίξει την ελληνική συμμετοχή, μπορεί να το κάνει, ψηφίζοντας τον Έλληνα διαγωνιζόμενο με υψηλή βαθμολογία μετά το πέρας της performance του. Let the poet take the stage!