Παρουσίαση του άλμπουμ “Ερωτόκριτος¨ από το Βασίλη Σκουλά και το Χρήστο Παπαδόπουλο

0
Skoulas-Album erotokritos

Η λίρα του Βασίλη Σκουλά στους στίχους του Βιτσέντζου Κορνάρου έτσι όπως τους μελοποίησε ο Χρήστος  Παπαδόπουλος ταξίδεψαν στην ιστορία του «Ερωτόκριτου» όσους παρευρεθήκαν στην παρουσίαση ξεχωριστής αυτής δισκογραφικής δουλειάς και επιβράβευσαν με ζεστό χειροκρότημα τους συντελεστές της.

Τα 11 τραγούδια του ολοκληρωμένου άλμπουμ Ερωτόκριτος, που κυκλοφορεί το Σάββατο 3 Μαΐου από γνωστή εφημερίδα, μάγεψαν όσους βρέθηκαν στο κατάμεστο από κόσμο μεζεδοπωλείο «Επί τω Λαϊκώτερον».

Στην ξεχωριστή αυτή βραδιά παρευρέθησαν ο γνωστός σκηνοθέτης Στράτος Μαρκίδης, ο συνθέτης και τραγουδιστής Γιώργος Σαρρής, ο εκδότης Νίκος Καραμανλής, μέλη της Παγκρήτιας Ένωσης αλλά και πλήθος κόσμου.

«Μελέτησα τους μεγάλους συνθέτες που έχουν μελοποιήσει Ερωτόκριτο και το προσέγγισα με τρόπο που να έχει λαϊκότητα» εξήγησε ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Παπαδόπουλος.

«Αξίζει ο κόσμος να το βάλει στη δισκοθήκη του και να τον ταξιδεύει και να τον γαληνεύει τώρα που το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ» τόνισε ο λυράρης-σύμβολο της Κρήτης Βασίλης Σκουλάς.

Την ενορχήστρωση έχει επιμεληθεί ο Κώστας Αγέρης, ενώ συμμετέχουν οι μουσικοί Δρόσος Σκιλάς, Τάσος Ρούσης και Λευτέρης Πουλιού.

Ο «Ερωτόκριτος» είναι η ιστορία δυο νέων, του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, η αγάπη των οποίων αποδείχτηκε πιο δυνατή από κάθε είδους αντιξοότητες, που συνάντησε στον δρόμο της λόγω της διαφορετικής κοινωνικής καταγωγής τους.

Η διαχρονική αγάπη του λαού μας το έχει καταστήσει ένα από τα δημοφιλέστερα λαϊκά αναγνώσματα και ο θρύλος λέει ότι εξακολουθούν μέχρι σήμερα να υπάρχουν γέροντες στον Ψηλορείτη, οι οποίοι το απαγγέλλουν ολόκληρο από μνήμης…