Home Συνεντεύξεις Musing Therapy | Συνέντευξη

Musing Therapy | Συνέντευξη

0
SHARE

Οι Musing Therapy είναι το συγκρότημα που ιδρύθηκε από τον Γιώργο Μητρόπουλο το 2012 στην Αθήνα. Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2012 με τίτλο Πόσο εύκολα ξεχνάμε. To νέο τους άλμπουμ με τίτλο Καλύτερα έτσι κυκλοφορεί από την Fm records.

Oι Musing Therapy είναι: Γιώργος Μητρόπουλος φωνή, ακουστική κιθάρα, συνθέσεις, στίχοι, Niko Menem τύμπανα, Κώστας Δάρας πλήκτρα, Νίκος Εγγλέζος μπάσο, Πάνος Κατσίβας ηλεκτρική κιθάρα

1. Musing Therapy πείτε μου λίγα λόγια για το σχήμα σας πότε δημιουργηθήκατε;

Τα πρώτα βήματα για την δημιουργία του σχήματος ξεκίνησαν πριν από περίπου δέκα χρόνια από τον Γιώργο Μητρόπουλο, κοντά στο 2012 όπου κυκλοφόρησε και ο πρώτος δίσκος το σχήμα είχε πλησιάσει στην τελική του μορφή, τόσο από άποψη μουσικών ιδεών όσο και από έμψυχο δυναμικό. Σκοπός μας είναι να πατήσουμε γερά στην Ελληνική μουσική σκηνή και να μοιραστούμε το πάθος και την δημιουργία μας μαζί με τον κόσμο!

2. Nέο τραγούδι  “Καλύτερα έτσι”  τι διαφορετικό θα ακούσουμε;

Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο τραγούδι που περιγράφει με χιουμοριστική διάθεση την μέση Ελληνική οικογένεια και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι γονείς τα όνειρα και την έντονη προσωπικότητα των παιδιών τους. Πέρα από αυτό όμως δείχνει και την ανάγκη μας να ζήσουμε ξένοιαστοι κάποιες στιγμές που μας προκαλούν να τις απολαύσουμε, χωρίς να ανησυχούμε για την γνώμη της κοινωνίας.

3. Ρισκάρετε εύκολα στην ζωή σας;

Το να ζεις στην Ελλάδα είναι από μόνο του ένα ρίσκο πλέον. Γενικά δεν μας αρέσουν οι υπερβολές και πριν κάνουμε ένα βήμα παραπάνω πάντα το αναλύουμε από όλες τις πλευρές πριν πάρουμε μία απόφαση. Ρισκάρουμε μόνο για κάτι που θα το πιστέψουμε ειλικρινά.

4. Η Ελλάδα της κρίσης νιώθετε ότι μπορεί να δώσει ευκαιρίες για να αναδειχθούν νέοι καλλιτέχνες και νέες ιδέες;

Νέες ιδέες σίγουρα, πάντα οι δύσκολες καταστάσεις κυοφορούν ανάγκη για δημιουργία στις καλλιτεχνικές προσωπικότητες. Οι άνθρωποι όταν περνάνε καλά το απολαμβάνουν, δεν κάθονται να γράψουν τόσο εύκολα, στα ζόρια όμως είναι η μόνη τους διέξοδος, και στην σημερινή Ελλάδα που τα ζόρια είναι μεγάλα καταλαβαίνετε τι δημιουργικός οργασμός θα υπάρχει. Ωστόσο ο παράγοντας “κρίση” μάλλον είναι αποτρεπτικός για τους νέους καλλιτέχνες, διότι η δημιουργία υπάρχει, αλλά δεν υπάρχουν τα λεφτά για να προωθήσουν τις δουλειές τους. Ο κόσμος cd δεν αγοράζει, τα μαγαζιά δεν έχουν την οικονομική άνεση να κάνουν live, άρα και ο εκάστοτε καλλιτέχνης δυσκολεύεται να κάνει το βήμα παραπάνω δυστυχώς.

5. Ποια είναι γνώμη σας για τα μουσικά διαγωνιστικά show στην τηλεόραση; Θα λαμβάνατε συμμέτοχη;

Ο καθένας έχει δικαίωμα να κυνηγήσει τους στόχους του με όποιο τρόπο θεωρεί πως είναι καλύτερος για την καριέρα του. Ωστόσο η γνώμη μας είναι πως ίσως είναι καλύτερο να αποκτήσεις γνωριμίες στον καλλιτεχνικό χώρο μέσα από την δουλειά σου, από το υλικό που έχεις ο ίδιος δημιουργήσει, διότι με τα show μπορεί να πέσουν πάνω σου τα φλας για λίγες μέρες αλλά μετά θα εξαρτάσαι από το να σου γράψει ένα τραγούδι κάποιος καταξιωμένος συνθέτης για να μείνεις στον “αφρό”, και πιστεύουμε πως είναι άσχημο να μην μπορείς να βασιστείς στα δικά σου πόδια, συνεπώς δεν θα συμμετείχαμε σε κάποιο τέτοιο show.

6. Δισκογραφικά ετοιμάζετε κάτι άλλο;

Υπάρχουν τραγούδια τα οποία από τον καινούργιο χρόνο θα κυκλοφορήσουν και μάλιστα είμαστε πολύ ανυπόμονοι να μπούμε στο studio για να ξεκινήσουμε την παραγωγή τους. Δεν γνωρίζουμε αν θα βγάλουμε ολοκληρωμένο δίσκο, η αν θα κυκλοφορήσουν μεμονωμένα, αλλά σίγουρα θα ακούσετε καινούργιο υλικό από εμάς πριν ξαναμυρίσει άνοιξη στην Ελλάδα!

7. Την μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα πως την βλέπετε;

Η μουσική βιομηχανία δείχνει να παλεύει και εκείνη για την επιβίωση της. Από την δική μας πλευρά είδαμε πως υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον χώρο της μουσικής που θέλουν να βοηθήσουν αλλά είναι περιορισμένες οι δυνατότητες λόγω της οικονομικής κατάστασης. Σίγουρα έγιναν λάθος χειρισμοί τα προηγούμενα χρόνια, όλοι θέλουμε να πιστεύουμε πως θα έρθουν καλύτερες μέρες για πάρουμε τα πάνω μας.

8. Στον ελεύθερο χρόνο σας τι κάνετε;

Η αλήθεια είναι πως είμαστε πέντε διαφορετικοί άνθρωποι στο σχήμα και ο καθένας κάνει τα δικά του στον ελεύθερο χρόνο, αλλά το καλό είναι πως τον διαχειριζόμαστε σωστά ώστε να μπορούμε να δημιουργούμε, τις ώρες που έχουμε διαθέσιμες στο studio, και είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτό!

9. Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στον κόσμο που σας αγαπάει και σας ακολουθεί;

Θέλουμε να μεταφέρουμε στον κόσμο που μας ακούει ότι πάντα δίνουμε ότι έχουμε για αυτό που αγαπάμε, και ότι η παρουσία τους κοντά μας είναι ότι καλύτερο για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που θέλαμε πάντα..να παίζουμε μουσική για εμάς και για εσάς!

10. Yπάρχουν κάποια άλλα σχέδια που μπορείτε να μας ανακοινώσετε;

Τα άμεσα σχέδια μας είναι να κάνουμε αρκετές εμφανίσεις εντός και εκτός Αττικής για να φέρουμε τον κόσμο σε γνωριμία με τον καινούργιο μας δίσκο και φυσικά με εμάς! Στα πλάνα μας υπάρχουν και τα γυρίσματα ενός video clip, το οποίο θα γίνει μέσα στο χειμώνα.. Για ότι νεότερο θα ενημερώνεστε από την επίσημη σελίδα μας www.musingtherapy.gr και βέβαια από το facebook  ή το twitter!

Musing Therapy