Το 2001 ο Μιχάλης Δέλτα κυκλοφορεί τον δίσκο “Halcyon Days” με την Γαλλική δισκογραφική εταιρεία Distance Records, της οποίας καλλιτέχνες υπήρξαν ο Kevin Yost, ο Roni Trent και πολλοί άλλοι ξένοι μουσικοί παραγωγοί.

Το “Halcyon Days” δημιουργεί μια εμπνευσμένη μουσική παλέτα με τα χρώματα της σύγχρονης Electronica μαζί και της γειωμένης Jazz μουσικής. Συνδυάζει αριστοτεχνικά το φυσικό ηχόχρωμα των ζωντανών πνευστών (σαξόφωνο, τρομπέτα, φλάουτο) και των εγχόρδων, με τις groovy ηλεκτρικές κιθάρες και τους Sophisticated Deep House ρυθμούς. Οι μελωδικές γραμμές των φωνών που συμμετείχαν στον δίσκο, ο Γιάννης Μόμπιλ, η Jane Richards και ο Πάνος Τζάφος εμπλουτίζουν το μουσικό έργο με Soulful αναφορές.

Οι «Αλκυονίδες Μέρες» εντυπωσίασαν τον ξένο και τον Ελληνικό τύπο, χαρακτηριστικά το Αγγλικό μουσικό περιοδικό DJ Magazine φιλοξένησε τον Μιχάλη Δέλτα με μία συνέντευξη, ενώ στη δισκοκριτική του αποκάλεσε το “Halcyon Days” ως έναν από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς εκείνης.

Σήμερα είκοσι τρία χρόνια μετά, ο δίσκος “Halcyon Days” επανακυκλοφορεί σε Deluxe Edition ανανεωμένος με 3 επιπλέον Remixes από τους αγαπημένους καλλιτέχνες, τον K.Βήτα, τον Hior Chronik κι ένα Remix του Μιχάλη Δέλτα.

Stream\Buy
Spotify 
Juno
iTunes